La cererea “publicului” astazi vreau sa va povestesc despre una dintre retelele pe care le-am facut in decursul acestei saptamani: supa crema de linte cu rosii. V-am spus ca nu-mi place sa stau cu orele in bucatarie. Nici sotul meu nu e de acord cu retetele pe care dureaza ore in sir sa le pregatesti, spune ca nu i se pare normal sa gatesc trei ore ca sa mancam 30 de minute 🙂 Reteta aceasta mi-a luat aproximativ 45 de minute cu tot cu fiert (la lintea rosie numai fiertul dureaza aproximativ 20 de minute, cea verde avand nevoie de aproximativ 30 de minute). Au iesit patru portii zdravene.Pregatirea este simpla: am taiat doua fire de ceapa verde (doar partea alba) pe care le-am calit cu un morcov mare razuit si cativa catei de usturoi in putin ulei amestecat cu apa. Mult timp am fost impotriva prajelilor, inca sunt, insa diferenta la gust este seminificativa si am decis sa mai fac unele exceptii. Se caleste mai intai ceapa, apoi se adauga morcovii si la sfarsit de tot usturoiul (usturoiul are un timp de prajire mult mai scurt si este bine sa il tinem pe foc cat mai putin.

Am indepartat partea verde la 3 rosii, le-am tocat bucati mari si le-am facut suc in robot. Daca nu aveti robot va recomand sa indepartati pielitele rosiilor si sa le tocati cubulete.
Intr-o cratita se pun legumele prajite, 250 de grame de linte rosie spalata bine, sosul de rosii, cateva foi de dafin, jumatate de lingurita de chimion macinat si jumatate de lingurita de coriandru macinat si se lasa sa fiarba la foc potrivit spre mic.
Dupa 20 de minutese scot foile de dafin, se adauga sare si piper dupa gust si se lasa sa se raceasca. Pentru pasat eu prefer un blender insa poate fi util si un mixer cu picior. Supa este concentrata asa ca, pentru obtinerea produsului finit recomand combinarea pentru pasare a doua parti de supa plus o parte apa. Si, pentru ca este o supa crema, avem nevoie de crutoane. Eu am tocat cubulete cateva felii de paine integrala pe care le-am lasat la cuptor la 200 de grade timp de 13-14 minute. Pentru doua portii de supa am avut nevoie de 5 felii.

Asta a fost tot. Scuzati pozele, sunt facute cu telefonul. Mi-a fost mai usor asa.In poza de prezentare este portia mea peste care am presarat cu generozitate ardei iute macinat. Asa am mancat-o la restaurant si asa imi place. A lui a aratat putin mai trist fara frumusetea de iutitor.

Daca va decideti sa incercat aceasta reteta eu va spun de pe-acum pofta buna!