enzime peeling ziaja

Vreau să cred, de fapt sunt convinsă, că blogul și cercul de fete pasionate de frumusețe m-au învățat, m-au crescut, m-au educat într-ale frumuseții. Deși sunt sfaturi pe care le accept mai greu, până la urmă le aplic și, dacă mi se potrivesc, le adopt pe termen lung. Așa a fost cazul exfolianților. Într-un final am reușit să renunț la exfolierea mecanică. Am înțeles că agresarea tenului, fie ea mai dură sau mai fină, bine nu are cum să facă. La respectat de rutine și la renunțat la comoditate nu stau deloc bine, însă. Așa se face că majoritatea exfolianților încercați de mine au sfârșit abandonați și expirați. Ce-i drept, de cele mai multe ori m-am ales cu piele sensibilizată sau coji și nu mi-a plăcut deloc acest lucru.

Când am văzut peeling-ul pe bază de enzime destinat tenului sensibil de la Ziaja mi-am dorit foarte tare să îl încerc. Denumirea produsului și ambalajulmi-au creat impresia că este vorba de un produs blând, delicat. După mai bine de o lună de când îl folosesc pot spune că nu m-am înșelat.

Peeling-ul se prezintă sub formă de fluid albicios, parțial opac. Nu are niciun fel de particule, este, practic, o loțiune. Se întinde în strat subțire pe ten și se lasă să acționeze timp de 10-15 minute. Se poate folosi de două-trei ori pe săptămână.

Am folosit produsul o dată sau de două ori pe săptămână, după cum se prezenta tenul și după cum mi-aduceam aminte de el. Nu am simțit usturimi și nici nu mi-au lăcrimat ochii la aplicare (pățesc asta cu unele măști de față) însă într-una din zile au trecut pe la mine niște prieteni. Nu puteam să-i gonesc și nici să-i las să stea în ușă să mă aștepte (nu voiau să intre). Așa că eu am stat 10 minute în plus cu peeling-ul pe față. N-a fost o senzație prea plăcută și disconfortul s-a menținut puțin și a doua zi. Mi-am promis să nu mai fac din astea.

Produsul se îndepărtează ușor prin clătire cu apă. Nu se întărește sub formă de peliculă și nu este nevoie să freci, agresând fața. Când mă grăbeam curățam mai rapid cu un disc demachiant și apă călduță.

Senzația după aplicarea peeling-ului pentru piele sensibilă de la Ziaja este de piele fină, efectele fiind asemănătoare într-o oarecare măsură cu cele ale unui scrub de tip microdermabraziune, dar la un nivel ceva mai redus. Pielea nu se irită și nu se înroșește. Nu apar scuame, nu se usucă.

Cât privește petele de la coșuri… cred că a ajutat dar efectele nu au fost spectaculoase, în sensul că este nevoie de răbdare, petele nu dispar peste noapte. Cel mai mult mi-a plăcut să folosesc acest produs în combinație cu crema de noapte cu efect de exfoliere delicată Ziaja Manuka Tree Purifying (review aici). Este crema care menține cel mai bine efectul de ten fin, neted.

Lista de ingrediente:
Aqua, Glycerin, Polysorbate 20, Carbomer/Papain Crosspolymer, 1.2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Algin, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Allantoin, Panthenol, Laminaria Ochroleuca Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Propylene Glycol, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Carbomer, Glyceryl Caprylate, Methylparaben, Diazolidinyl Urea, Ethylpraben, Sodium Hydroxide

Analizând sumar această listă regăsim extractul de alge cu proprietăți antioxidante, uleiul de ricin cu efect emolient, alantoina cu efect antiiritant, panthenolul clasat ca si alantoina, „best”, Laminaria Ochroleuca – proprietăți antioxidante, extractul de Licorice (lemn dulce), de asemenea „best”. Nu aș putea să vă spun care dintre ingrediente este responsabil cu exfolierea pentru că nu sunt nici chimist și nici foarte documentată în acest domeniu.

Produsul nu conține siliconi, uleiuri minerale sau parfum.

enzime peeling ziaja ingrediente

Pe scurt, peeling-ul pe bază de enzime destinat tenului sensibil de la Ziaja, este un produs blând, pentru exfoliere delicată, care nu irită tenul și ajută la obținerea unui ten luminos. Imediat după folosire lasă tenul fin iar pe termen lung ajută la eliminarea petelor.

Produsul costa aproximativ 22 de lei pentru 60 ml care vor ajunge pentru minim 10 aplicări.