De ani de zile mă machiez zilnic folosind cam tot arsenalul, de la fond de ten și concealer, până la blush, rimel, fard și tuș. Și e un ritual la care nu intenționez să renunț curând. Poate doar în situația extrem de fericită în care tenul va fi la fel de curat ca la 20 de ani (acum 15 ani adică). Dar slabe speranțe într-un oraș atât de poluat, în care praful invadează fiecare colțișor al locuinței sau biroului meu.

Nu merg niciodată la culcare cu machiaj pe față indiferent cât sunt de obosită sau cât de tare am petrecut. Produsul meu favorit de curățare este soluția micelară Sensibio H2O de la Bioderma, atât pentru ten cât și pentru machiajul ochilor. Cred ca puține articole de „consumate” au scăpat fără măcar o sticluță de micelară Bioderma. Mi se pare cea mai comodă soluție și cea mai blândă.

Totuși, „la bătrânețe” am aflat și eu despre faimoasa double cleansing (curățare dublă) și am început s-o practic regulat. Trebuie să recunosc că efectele au început deja să se vadă (sau stau eu bine la capitolul auto-sugestie) – ten mai luminos, imperfecțiuni care se vindecă mai repede. Double cleansing înseamnă curățarea cu două produse, primul pentru eliminarea machiajului și a produselor cu SPF și al doilea pentru curățarea în profunzime a pielii. Pentru prima etapă folosesc fie soluție micelară Sensibio H2O, fie un lapte demachiant delicat, fie pe toată fața, fie alături de un demachiant bifazic special pentru zona ochilor (depinde cât sunt de obosita sau de leneșă). Pentru cea de-a doua etapă alternez două produse de curățare solubile în apă – fie uleiul de duș Bioderma (review aici), fie gelul spumant calmant si hidratant Sensibio. După cum se vede în poză, îl aleg frecvent pe cel de-al doilea și am consumat mai bine de jumătate din sticluță.

Este destul de lichid, însă nu cât să-ți alunece printre degete, are un miros plăcut și, cel mai important, este foarte delicat cu zona ochilor. Mă deranjează foarte tare când un gel de spălat nu este destinat și zonei ochilor. Mi-e imposibil și nici nu vreau să mă spăl pe față evitând să mă ud pe pleoape.

Nu spumează foarte tare (sau nu-l las eu s-o facă), ceea ce mă bucură. Mă deranjează când spuma se duce în păr și trebuie să ajung să limpezesc zona aceea. Prefer gelurile de spălat ceva mai onctuoase care îmi permit să controlez mai bine suprafața curățată. (Aici mi-am amintit un banc auzit la radio: „oare oamenii fără păr cum știu până unde să se spele pe față?”)

Pielea rămâne curată și nu „strânge”. Nu simt neapărat nevoia să folosesc o cremă hidratantă, însă mi-am impus o rutină și mă țin de ea, pentru că pare să facă niște lucruri (detalii în curând).

Lista de ingrediente: aqua/water/eau, sodium cocoamphoacetate, propanediol, sodium lauroyl sarcosinate, citric acid, coco-glucoside, glyceryl oleate, sodium citrate, peg-90 glyceryl isostearate, mannitol, xylitol, laureth-2, rhamnose, fructooligosaccharides, tocopherol, hydrogenated palm glycerides citrate, lecithin, ascorbyl palmitate.

Bioderma Sensibio gel spumant calmant si hidratant (200 ml) costă 31 de lei la Farmacia Tei.