V-am promis ca urmatoarea oja de pe blog va fi una verde menta. Zis si facut. Cu inima stransa ma apropii de sertar si aleg Bourjois 1 Seconde in nuanta 27 Green Fizz. De ce cu inima stransa? Pentru ca e a doua oja in nuanta aceasta pe care o incerc si mi-era teama de esec – esec la aplicare, esec la poze si esec la rezistenta. 
 
M-am pus pe treaba si nici nu am terminat bine de aplicat ca mi-am si spus “trebuie sa invat sa fac colaje”. Pentru ca nu aveam de gand nici sa muncesc doua ore la prelucrat de unghii dar nici sa uit de promisiune.

Dar sa vedem cu ce se lauda aceasta oja. In primul rand se lauda cu o pensula lata. Bun, acest lucru este de laudat… dar as fi vrut ca perii sa fie mai subtiri. In momentul cand o apropii de cuticula ies la inaintare niste firisoare din ea si esuezi intr-un stil deosebit daca nu tii distanta corespunzatoare care, din punctul meu de vedere, ajunge sa fie mai mare decat as vrea. O mai dregi din a doua aplicare insa, vazute de aproape, unghiile par pictate de un copil. Mie asa mi-au iesit. Poate voi sunteti mai indemanatice. Puteti vedea perii “inaintasi” in partea de sus a pensulei.
In al doilea rand Bourjois se lauda cu uscarea intr-o secunda. Evident ca nu se usuca asa de repede dar se usuca incredibil de repede… primul strat. La al doilea m-am rugat sa nu simt nevoia sa merg la baie pentru ca purtam blugi si sigur le-as fi stricat. Si-am tot asteptat sa se usuce. Am reusit sa fac pozele plimbandu-ma cu aparatul prin toata casa si facand o mie de setari. Este o culoare foarte dificil de pozat la lumina din casa mea. Cel putin aveam poze. Puteam sa le si stric. Nu mai conta. Cand am atins una dintre unghii am vazut cat de fragil este stratul de oja si am decis sa trec la artileria grea: lacul de uscare rapida. Am folosit Milani Glosse Top Coat si am rezolvat problema.
 
Dezamagirea a venit la partea de rezistenta. Stiu ca am unghii subtiri, fragile, exfoliate si ca am spalat un morman de vase si vreo 30 de pensule insa nu ma asteptam sa se jupoaie la finalul zilei. Imi pare tare rau. Mi-a placut la nebunie culoarea dar se pare ca acest gen de oja nu este pentru mine. Aveam alte asteptari de la textura de gel, cu silicon (sau cel putin asa inteleg de pe sticluta). Poate voi ati avut mai mult noroc cu ea. Sau poate ca si top coat-ul are un pic de vina insa nu este prima data cand il folosesc.

Asadar, va prezint cele doua colaje care au rezultat in urma unei selectii din 30 de poze 🙂

Probabil ii voi mai da o sansa. Vreau sa o mai port.

Eu am primit-o cadou. Pretul ei este de aproximativ 20 de lei.