Astăzi vreau să vă povestesc despre rutina mea de curățare a tenului din ultimele săptămâni. Despre produsele Ziaja v-am mai povestit pe blog și mai am încă să vă povestesc o grămadă. Sunt produse tare dragi mie și simt că vom putea fi prietene mult timp de acum înainte.

Dar mai întâi aș vrea să vă spun câteva cuvinte despre brandul Ziaja (pronunțat Jaia). Ziaja este o companie fondată de medici farmaciști. Brandul se comercializează în 17 țări și este numărul 1 pe piața din Polonia, ca volum, pe segmentele „face care” și „body care” (conform studiului efectuat de compania de cercetare de piață AN NIELSEN în anul 2012). Ziaja își propune să ofere consumatorilor produse de calitate la prețuri competitive. Produsele au în compozție ingrediente naturale precum uleiul extravirgin de măsline,  laptele de capră, untul de cacao, algele marine, uleiul de portocale, untul de shea, uleiul de argan.

curatarea tenului cu ziaja

Am să încep cu demachiantul bifazic Ziaja Olive Leaf. Când vine vorba despre demachiatul ochilor, genul acesta de produse sunt preferatele mele pentru că am tendința să folosesc produse de machiaj foarte rezistente care, automat, nu se pot înlătura de pe piele atât de ușor. Ce-l face diferit pe acesta față de alte produse din aceeași categorie? În primul rând îmi place că formula nu se separă atât de repede după ce l-ai aplicat și vrei să mai adaugi produs pe discul demachiant. În al doilea rând, am sesizat că proporția de ulei este ceva mai mică în comparație cu alte produse similare, ceea ce face ca pielea să nu rămână foarte unsă după demachiere și să fie mai ușor de limpezit.

Lista de ingrediente pentru demachiantul bifazic Ziaja Olive Leaf este următoarea: Aqua (Water), Cyclopenthasiloxane, Isohexadecane, Hexyl Laurate, Tocopheryl Acetate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Ricinus Communis, Propylene Glycol, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropane-1, 3-Diol

După cum puteți observa, conține ulei de măsline și extract din frunze de măslin, așa cum sugerează și numele produsului

Prețul produsului este de aproximativ 18 lei pentru 120 ml. de produs.

Pentru mine produsul vedetă Ziaja este uleiul demachiant. Nu este primul ulei demachiant pe care îl încerc și pot spune că am avut o mare surpriză. Acum ceva vreme am cumpărat un astfel de produs de la brandul Laura Mercier (de pe strawberrynet.com). Dacă inițial m-a încântat, pe parcurs am consatat că nu prea-mi mai venea să-l folosesc. Pe față se transforma într-o loțiune subțire care mi se scurgea printre degete și pe mâini spre coate. Nuștiu dacă ați mai pățit așa cu alte produse dar eu așa îl țin minte. Într-un final l-am abandonat și după vreo 2 ani l-am aruncat expirat și aproape întreg.

Uleiul demachiant Ziaja Olive Leaf este destinat tenului uscat și sensibil. Nu cred că mă încadrez neapărat în această categorie însă mă bucur că l-am încercat. Este un ulei onctuos, care nu-ți fuge printre degete când îl pui în palmă. Aplicat pe tenul umezit, nu alunecă, asemeni unui ulei normal, ci este mult mai concentrat. Nu curge de pe ten. În momentul în care începi să-l umezești se transformă într-o loțiune ușor spumantă fină. Se înlătură ușor cu apă dar comoda de mine preferă să înlăture spuma din jurul liniei părului cu un disc demachiant umezit. Nu știu cum sunteți voi dar eu nu agreez deloc senzația de rădăcini ude după spălarea feței. Am senzația că părul se îmbâcsește mai repede dacă fac asta.

În imaginea de mai jos aveți și o mică demonstrație – ulei simplu și ulei combinat cu apă.

Produsul curăță foarte bine. După limpezire nu simt nevoia să revin cu loțiune micelară ci aplic direct crema noapte (l-am folosit doar seara și doar în zilele în care m-am machiat).

curatarea tenului cu ziaja uleiLista de ingrediente sună așa: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, MIPA A-Laureth Sulfate, Laureth-3, Laureth-7 Citrate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Propylene Glycol, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Benzyl Alcohol, Parfum (Fragrance), Limonene, Hexyl Cionnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methulpropional, BHA, CI 42090 (FD&C Blue No. 1), CI 19140 (FD&C Yellow No. 5) – avem uleiul de bază, de floarea soarelui, ulei de masline si extract din frunze de măslin, asemeni demachiantului bifazic de mai sus.

Prețul produsului este de aproximativ 37 lei pentru  cantitate de 270 ml.

Am folosit gelul de curățare cu Manuka mai mult dimineața și mai mult la finalul zilelor în care nu am purtat machiaj. Și nu pentru că nu ar face față machiajului ci pentru că iubesc mai mult uleiul demachiant de mai sus. Curăță blând și eficient și nu usucă tenul. Este un produs de care m-aș putea lipsi dar nu-mi pare rău că îl am în baie. Face treaba mult mai repede comparativ cu produsul de mai sus.

Ca și ingrediente avem: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Zinc Coceth Sulfate, Glycerin, Panthenol, Allantoin, Lactobionic Acid, Propylene Glycol, Leptospermum Scoparium Leaf Extract, Cocamide DEA, Sodium Chloride, PEG-& Glyceryl Cocoate, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Citric Acid.

Să nu vă speriați de Sodium Laureth Sulfate. Nu este același lucru cu sodium lauryl sulfate (ingredientul acela agresiv din detergenți). Sodium laureth sulfate curăță delicat, fiind de cele mai multe ori derivat din cocos.

Prețul gelului de curățare cu Manuka este de aproximativ 20 lei pentru  cantitate de 200 ml.

Mi-am dorit să încerc o nouă loțiune micelară și, astfel, loțiunea micelară Ziaja cu extract de alge a venit la fix. Produsul curăță blând iar eu l-am folosit mai ales dimineața, când mi-a fost prea lene și prea somn să aplic gelul de curățat. Nu l-aș recomanda pentru machiajul ochilor. Unori produse usturimi iar în cazul produselor foarte rezistente (cum ar fi creioanele AVON) nu se descurcă deloc satisfăcător.

Lista de ingrediente conține: Aqua (Water), Sodium Cocoamphoacacetate, Glycerin, PEG-8, Propylene Glycol, Panthenol, Laminaria Digitata Extract (algă marină), Butylene Glycol, Enteromorpha Campressa Extract (algă marină), Porphyra Umbilicalis Extract (algă marină), Sorbitol, Algae Extract, Diazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Citric Acid, CI 42090 (FD&C Blue No. 1)

Prețul apei micelare cu extract de alge este de aproximativ 20 lei pentru  cantitate de 200 ml.

Produsele Ziaja pot fi cumpărate din plafare, farmacii independente, Farmacia Tei (livreaza și în alte orșe) și o bună parte din farmaciile Belladonna din București.

Ațo încercat produsele Ziaja? Vă tentează?