Pe la începutul anului 2015 scriam că-mi doream un produs Hourglass de mai bine de doi ani. Și cum dorințele se îndeplinesc (mai devreme sau mai târziu), în primăvara aceasta am pus mâna pe primul meu produs de la acest brand și, ca să mă simt și mai norocoasă, l-am luat pe ultimul din stocul unui Sephora din Milano, singurul în care am putut intra.

Este vorba de Hourglass Ambient Lighting Palette, un superb trio cu produse pentru obraz. Aș zice iluminatoare, dar nu le consider așa pe toate. Veți afla mai târziu de ce. Paleta a costat aproximativ 250 de lei și nu regret investiția.

Acum cca. două săptămâni vă tachinam pe Facebook cu o poză a unui produs de aproximativ zece ori mai ieftin decât Ambient Lighting Palette pe care tocmai îl primisem și despre care citisem că este o copie a acestuia. Acum vă spun că e vorba de e.l.f Illuminating Palette sau, cum se numește pe site, Paleta iluminatoare e.l.f.

Am avut la dispoziție o bună perioadă să le compar și a venit timpul să vă povestesc despre ele. În primul rând la cele două diferă gramajul. e.l.f. are 16 grame, iar Hourglass 9,9 grame. Dar să nu omitem că e.l.f. are patru nuanțe.

Dacă nuanțele Hourglass au nume, respectiv Dim Light, Incandescent Light și Radiant Light, celor e.l.f. le lipsesc, așa că am ales să folosesc cifre, respectiv 1,2, 3 și 4. Smart, nu? Știu…
hourglass_ambient_lighting_paletteellf_illuminating_palette_
Imaginile cu swatch-uri de mai jos pot fi mărite, pentru a putea vedea mai bine diferentele, mai ales în poza a doua, făcută cu blitz.
elf_vs_hourglass
elf_vs_hourglass_flash
Nuanța 1 din paleta iluminatoare e.l.f nu-și are pereche în Hourglass și de aceea în swatch se află mai la distanță față de restul. este un alb-gălbui, asemeni culorii untului și se aplică ușor. E un produs potrivit pentru un machiaj cumințel de zi. Se aplică ușor. Ca și restul nuanțelor din paleta e.l.f ., este cremos, ușor de întins, și o singură atingere a pensulei pe fard este sufiecientă pentru aplicarea pe un pomete. Hourglass sunt mai uscăcioase, mai fine și e mai greu să exagerezi cu aplicarea, comparativ cu e.l.f., adică rămâne mai puțin produs pe pensulă.

Nuanța 2 are drept corespondent Incandescent Light din Hourglass Ambient Lighting Palette, adică nuanța din mijloc. Varianta e.l.f.este puțin mai sidefată și mai deschisă. Totuși, la aplicarea pe față diferențele sunt greu de sesizat, mai ales dacă sunt blenduite (distribuite) bine.

Nuanța 3 de la e.l.f. are drept corespondent Dim Light din Hourglass Ambient Lighting Palette, adică nuanța din stânga. Diferența o facedin nou sideful, mai evident în paleta e.l.f. și aproape inexistent în Hourglass. Aici iese „câștigătoare” paleta e.l.f pentru că nuanța 3 a acesteia poate fi folosită ca iluminator, pe când Dim Light merge mai mult spre ideea de pudră care pentru mine e cam încțisă. Și dacă pentru mine e așa, la fel se întâmplă și în cazul clientelor mele, deci n-a prea fost folosită.

Nuanța 4 de la e.l.f. are drept corespondent Radiant Light din Hourglass Ambient Lighting Palette, adică nuanța din dreapta. Aici apare cea mai mare și, din punctul meu de vedere, cea mai importantă diferență. Daaar, nu e totul pierdut. După cum puteți vedea, e.l.f e mai sidefată și mai roz, pe când Hourglass este maroniu-portocaliu. Eu am folosit Hourglass pe post de contur, însă cu e.l.f. nu-mi iese. Dar, de ce ziceam că nu e totul pierdut, situația se poate „drege” în cazul e.l.f prin adăugarea de puțin fard de contur normal.

Concluzie: cele două produse seamănă și nu prea. Cert e că e.l.f se apropie destul de mult de Hourglass, cu farduri cremoase, ușor de aplicat. Pentru cca 25 de lei, adică de vreo 10 ori mai puțin decât Hourglass, eu zic că merită încercată, mai ales că pe partea de rezistență nu am sesizat nimic diferit.

P.S. Prețul „normal” al paletei iluminatoare e.l.f. este de 39 de lei, dar dacă sunteți pe fază puteți prinde o promoție cum este, de exemplu, în weekend-ul acesta: 35% reducere la toate produsele de pe site.