gliss ultimate oil elixir
Îmi iubesc părul. Îmi place să-l răsfăț, să-l știu sănătos. Mi-ar plăcea să fie mereu ușor, moale și cât se poate de drept. În același timp am un scalp cu probleme, exagerat de sensibil și mereu pus pe ceartă.
Azi vreau să vă povestesc despre o gamă de produse care a revenit recent în atenția mea – Gliss, mai exact Gliss Ultimate Oil Elixir. Noi ne știm de mulți ani. Leave-in-urile Gliss mi-au fost de mare ajutor într-o perioadă în care îmi făcusem breton și mă trezeam mereu cu părul sub formă de antenuțe. Nu aveam nici placă, nici perie rotativă și aranjatul bretonului de fiecare dimineață era un coșmar. O cantitate semnificativă de leave-in Gliss îmi rezolva problema până a doua zi când o luam de la capăt.

La intalnirea bloggeritelor din decembrie, anul trecut, am primit un șampon și o mască de păr Gliss Ultimate Oil Elixir. Mă așteptam să-mi placa masca însă șamponul l-am abordat cu inima cât puricele, știindu-mă cu scalp care reacționează urât la orice șampon din hypermarket (cu excepția celui pe care-l tot postez în articolele cu produse consumate).

După două-trei spălări, însă, eram îndrăgostită! Aveam acel păr moale și drept prin care-mi puteam trece degetele fără nici cea mai mică problemă. După nici două săptămâni voiam neapărat și balsamul pe care l-am și cumpărat.

Am să încep cu șamponul care este mai mult spre lichid decât spre cremos, galbui semi-transparent și cu un sidef extraordinar de fin, galben. Pe un păr zdravăn umezit face spumă încă de la prima aplicare (eu prefer să îl aplic de două ori, așa cum fac cu toate șampoanele). Lasă părul moale și curat dar fără să scârțâie (treaba cu scârțâitul îmi dă senzația de păr privat de orice protecție naturală, curățat excesiv). Partea cea mai importantă: scalpul nu se răzvrătește. Tind să cred că uleiul de argan și acidul salicilic din compoziția șamponului își fac treaba așa cum e bine – uleiul de argan vindecă iritațiile iar acidul salicilic calmează scalpul. Sau invers. Nici măcar nu contează.

sampon gliss ultimate oil elixir

Balsamul este cremos, tot puțin spre sidefat și nu face spumă. Mă așteptam să fie mai apropiat ca efecte de masca din această gamă dar nu este. Poate fi, totuși, folosit când te grăbești și nu ai timp să stai cu masca pe păr. Se întinde cu fără greutate pe păr iar ca efecte pot spune că îl lasă destul de ușor de pieptănat și cu un miros plăcut. De altfel, întreaga gamă are un miros tare plăcut.

basam de par gliss ultimate oil elixir

Când vine vorba de efectul pe care eu îl îndrăgesc – păr moale, drept și lucios – masca joacă rolul principal. Îmi place că nu este nevoie să folosesc o cantitate foarte mare, se întinde foarte bine (datorită uleiurilor) și nu lasă părul încărcat. O folosesc pelungimea firului de păr având grijă să nu ajungă pe rădăcini. Chiar dacă printre ingrediente se află uleiul de argan, prefer să nu risc. Cred că 200 ml, cantitatea de produs din cutie, îmi va ajunge pentru cca. 10 utilizări ceea ce pentru lungimea părului meu este mai mult decât decent. Pe ambalaj scrie că se lasă să acționeze un minut însă eu o las minim cinci, așa cum procedez cu majoritatea măștilor.

masca de par gliss ultimate oil elixir

După cum se poate observa în imaginea de mai sus, masca Gliss Ultimate Oil Elixir conține ulei de argan și keratină, pe lângă multe altele pe care nu mă obosesc să le caut și să le înțeleg. Mi-este suficient faptul că-mi livrează rezultatele dorite. Nu acord mare atenție ingredientelor din produsele pentru scalp/păr pentru că, de-a lungul timpului, am încercat tot felul de formule și nu de puține ori m-au dezamăgit tocmai acelea de la care aveam cele mai mari speranțe.

Producătorii spun despre această gamă că repară părul și are efect anti-rupere. Nu pot nici să confirm și nici să infirm acest lucru deoarece părul meu este destul de sănătos și nu se rupe foarte rău.

Gama Gliss Ultimate Oil Elixir se găsește la prețuri mai mult decât decente – șamponul și balsamul aproximativ 12 lei iar masca aproximativ 20 de lei. La aceste prețuri le puteți achiziționa de aici.