Începând cu 29 iulie 2015, bucureștenii vor putea vedea gratuit cele mai importante documentare legate de nutriție, mediu și protecția animalelor.
Green Night, proiect al Asociatiei Vegetarienilor din România, își propune să ajute la informarea oamenilor dornici de un stil de viaţă sănătos, sustenabil și iubitor față de natură, animale si intreaga Planeta.
Lista cu documentarele ce vor fi vizionate in cadrul Green Night, include Forks over Knives, Simply Raw, Hungry for Change, Vegucated, Earthlings, Supersize Me, Food Matters, Meat the Truth, Fat Sick and Nearly Dead ș.a.
Proiecțiile vor avea loc în diferite locații din București și vor începe între orele 20:00 – 21:30, în funcție de locație; în aer liber vor începe în jur de 21:30, în locațiile indoor, la orele 20:00.
Intrarea este libera.
Sponsori: Republica Bio si Velpitar.
Primul proiecție din cadrul Green Night va avea loc miercuri, 29 iulie, la Acuarela, Str. Polonă, Nr. 40, începând cu orele 20:00. Documentarul proiectat este Forks over Knives.
Forks over Knives este unul din cele mai importante documentare despre nutriție.
Doi dintre cei mai prestigioși cercetători în domeniul nutriției, Dr. T. Colin Campbell and Dr. Caldwell Esselstyn, au ajuns la concluzii clare și de necontestat: alimentația este mult mai importantă decât credem. Efectiv, putem porni sau opri cancerul, bolile de inimă, diabetul și alte boli grave, în funcție de ceea ce mâncăm.
“Un film minunat!”- MD Sanjay Gupta, CNN Chief Medical Correspondent
“Un film care îți poate schimba viața!”- Roger Ebert, Chicago Sun-Times
“Mi-a plăcut la nebunie și trebuie să vedeți toți filmul ăsta!” – Dr. Oz, Dr. Oz Show
A doua proiecție din cadrul Green Night va avea loc miercuri, 5 august 2015, la Boheme, Str. Caderea Bastiliei, nr., începând cu orele 21:00. Documentarul proiectat este Home- unul dintre cele mai frumoase documentare, un film despre casa ta, Terra.
În doar câteva decenii, umanitatea a dat peste cap balanţa planetei noastre, una stabilizată în miliarde de ani de evolutie. Preţul pentru greşelile noastre e mare, dar este prea târziu pentru a mai privi situaţia cu pesimism. Omenirea are mai puţin de zece ani la dispoziţie pentru a pune capăt tendinţei de degradare a ecosistemului şi pentru conştientizarea stricăciunilor aduse de modalităţile noastre de consum al resurselor. Oferindu-ne filmări unice din peste 60 de ţări, văzute din aer, Yann Arthus-Bertrand pune, alături de alti oameni preocupaţi de soarta planetei, o piatră în temelia edificiului pe care, împreună, trebuie să-l reconstruim.
Foarte interesant acest proiect 🙂 Pupici
Multumesc! Toata lumea trebuie sa vada aceste documentare. Te pup si eu!