Să îți amintești să îți pui în poșetă o sacoșă de pânză pentru vizita la hypermarket, să refuzi paiul la paharul de frappe, să îți montezi un filtru de apă la bucătărie pentru a nu mai cumpăra apă la pet… sunt gesturi aparent fără însemnătate, dar dacă le-am face toți sau măcar o mare parte dintre noi, planeta ar fi puțin mai curată. Aerul pe care îl respirăm ar fi mai calitativ. Dacă am învăța să reciclăm apele planetei ar fi puțin mai curate. Pentru copiii noștri, pentru generațiile care vin după noi.

Vara trecută vă povesteam despre o inovație Yves Rocher: I love My Planet, gelul de duș concentrat, flacon de 100 de ml ce poate fi utilizat pentru 40 de dușuri. Anul acesta Yves Rocher continuă demersurile sale pentru reducerea amprentei de carbon, prin lansarea unui nou produs în flacon 100% reciclabil: șamponul concentrat I love My Planet, 100 ml, cantitate suficientă pentru 30 de șamponări.

Ambalajul noului șampon conține cu 39% mai puțin plastic comparativ cu flaconul de 300 ml al șamponului pentru strălucire I love My Planet. Mai mult, produsul conține 98% ingrediente de origine naturală.

Modul de dozare este foarte eficient: 1 apăsare = 1 picătură = 1 șamponare. 300 ml au devenit 100 ml = 30 de șamponări.

Pentru că am avut ocazia să îl testez în ultima săptămână, aș vrea să vă împărtășesc și impresiile mele. Eu având părul foarte lung, până la linia curelei, este puțin mai dificil să mă încadrez într-o picătură/șamponare. Din păcate am nevoie de două picături pentru o primă șamponare. Produsul face mai puțină spumă la această primă încercare. Dar cu răbdare și adăugând treptat apă șamponul curăță. A doua șamponare vine doar să finiseze spălarea. Picătura pentru a doua șamponare acționează de parcă aș fi pus un pumn de șampon obișnuit. Părul rămâne curat, și ușor de pieptănat. Dacă aveți părul mai uscat sau afectat de tratamente chimice cred că veți simți nevoia să aplicați un balsam.

Totuși, pentru părul afectat de vopsiri repetate și instrumente de coafat la temperaturi înalte, recomandarea mea este șamponul-cremă non-spumant Yves Rocher, fără sulfați, fără uleiuri minerale, fără siliconi și fără parabeni. Acesta este intens hidratant lăsând părul mătăsos, suplu și vizibil mai frumos. Este unul dintre șampoanele la care voi mai reveni, cu siguranță.

Pentru vacanță, însă, ori pentru utilizări repetate pentru părul normal, șamponul concentrat I love My Planet, 100 ml rămâne o opțiune care nu poate fi trecută cu vederea.

Deci putem pleca în vacanță și o lună fără grija umplerii bagajului cu șampoane și geluri de duș!