Fard pleoape - Love Letters, Sweet Nectar, Chocolate, Dreams
Odată cu primăvara pe care mult am mai așteptat-o, colecția Be Yourself de la Melkior  s-a îmbogățit cu 4 noi nuanțe de farduri în culori deosebite: Love Letters, Sweet Nectar, Chocolate, Dreams. Alege un machiaj natural folosind nuanța Chocolate singură ori în combinație cu Sweet nectar. Folosește-ți imaginația pentru a evidenția culoarea și forma ochilor tăi. Sau poți să te inspiri din frumusețea florilor de cireșaplicând Love Letters însoțit de o linie fină de tuș ori creion dermatograf.

Și cine a spus că verde la ochi verzi nu se potrivește? Verdele crud al nuanței Dreams mi-a amintit de obsesia mea pentru astfel de nuanțe. Eu l-aș folosi pentru conturarea ambelor pleoape și, dacă chiar aș vrea să atrag toate privirile cu ochii mei, aș adăuga un dermatograf negru atât pe conjunctiva inferioară, căt și pe cea superioară. Nuanța Dreams mă duce cu gândul la un look messy (răvășit?!) cu ten de porțelan și buze nude.

Cele patru noi nuanțe de la Melkior se găsesc atat sub formă de fard la cutie cu oglindă, cât și sub formă de rezervă. Sunt culori foarte pigmentate care asigură o acoperire foarte mare, aderă foarte bine la piele, sunt rezistente în timp și se aplică uniform.
melkior_farduri noi_1 melkior_farduri noi_2

Cea de-a doua noutate de la Melkior este reprezentată de setul de pensule “My little secrets” ideal pentru retușul machiajului de peste zi sau pentru bagajul de mână pentru city-break-ul de primăvară , bagaj în care nu știi niciodată ce pensule să pui. Trei dintre pensule au capete duble.

Set 5 pensule _My little secrets_ MELKIOR
Setul “My little secrets” conține cinci pensule:

Pensula pentru fond de ten cu peri din nylon ajută la aplicarea fondului de ten lichid și cremă. Recomandarea mea ar fi s-o folosiți puțin umezită și cu mișcări rapide, iar spre final să aveți grijă la eventualele dâre pe care le poate lua. Mie mi-a luat mult timp să mă obișnuiesc cu o astfel de pensulă, dar odată deprinsă mișcarea e chiar ușor.

Pensula pentru pudră  confecționată din păr de capră eu o văd potrivită atât pentru pudră, cât și pentru blush (că tot am zis de călătorii)

Pensula pentru contur si blending confecționată din  păr de ponei este ideală pentru blending (estomparea fardului de pleoape) sau pentru aplicarea fardului de pleoape sau a iluminatorului.

Pensula oblica pentru sprâncene și estompare (păr ponei/cauciuc) poate fi folosită pentru conturul sprancenelor și, aș zice eu, prelungirea acelor linii de creion dermatograf pentru a le face mai ascușite. Aici mă refer, evident, la dermatograful cremos.

Pensula pentru corector și buze (nylon): este potrivită pentru aplicarea corectorului de ten sau a anticearcănului și a rujului de buze. În plus, dacă dețineți deja un cake eyeliner de la Melkior, o să vă placă să-l aplicați cu o astfel de pensulă. Eu am „săpat” un șențuleș în cake eyeliner-e și, cu pensula udă mai întți trec prin el pe lung, apoi o „șterg” cu lateralele de pereșii micului șanț. Astfel, pensula este ascușită la muchie și poți trasa foarte ușor linii subțiri cu ea.

Prețul setului este de 149,90 lei, un preț nu tocmai mic, dar rezonabil, zic eu, având în vedere materialele din care sunt confecționate pensulele. Totuși, eu aș sta cu ochii după promoșii pe www.melkior.ro