Deși au trecut mai puțin de două luni de la ultimul articol cu produse consumate, revin azi cu acest tip de postare din mai multe motive. Primul ar fi că nu vreau să se mai strângă atât de multe (încerc, din nou, să mai eliberez casa de lucruri inutile). Al doilea ar fi că am avut în sfârșit o experiență pozitivă cu o vopsea de păr, iar al treilea este că am găsit ce să fac cu ambalajele de plastic și nu doar de plastic. Rămâneți pe frecvență că revin la final cu detalii.

Încep cu vopseaua: mult lăudata și mult promovata vopsea de păr Color Expert cu Omegaplex de la Schwarzkopf. Nu vreau să fiu câtcotașă, dar am văzut multe în urma campaniei de promovare a acestui produs. Am văzut păr foarte ars, am văzut schimbări aproape de zero pe nuanța părului, am văzut rezultate diferite față de ce se vedea pe cutie. Daaar… am văzut și nuanțe frumoase și păr vopsit uniform. Ce m-a atras mai mult a fost tehnologia Omegaplex, antirupere.

O premieră: m-am vopsit singură. M-am săturat să mă rog de diverse persoane să mă ajute, iar soțul nu era acasă (și dacă era, la cât de încet se mișcă, de zici că-l doare, mi s-ar arde părul până ar termina el de aplicat vopseaua). Dar succesul a venit, aveam să aflu abia după ce mă spălasem, din pricina unei greșeli. Când spun succes mă refer la faptul că n-am mai ajuns cu radăcinile mai deschise la culoare decât restul părului, și nici cu părul roșu, blond sau negru. Am vrut șaten, a ieșit șaten. Greșeala a fost (zic eu) că pe rădăcinile mele nevopsite de 6 luni am aplicat două tuburi de vopsea și un singur oxidant. La final am găsit un oxidant pe masă și mi-am dat seama că uitasem să-l amestec. Am o banuială că dacă puneam și oxidantul acela (cică fixator, dar in compoziție avea peroxid, deci corectați-mă dacă greșesc când îi spun oxidant) mă alegeam iarăși cu rădăcini spre blond.

Partea proastă e că după două săptămâni deja a început să curgă. Dar prefer să aplic treptat, decât să mă trezesc cu rădăcini blonde. Intenționez să retușez peste vreo săptămână-două când se va mai duce și de pe lungime și apuc să folosesc și revitalizatorul de culoare care se aplică la trei săptămâni după vopsire. Mă rog… învăț și eu din mers.Rămânând la capitolul păr, am terminat și gama L’Oreal Argilă Extraordinară – șampon, balsam și șampon uscat. Din mască mai am, pentru că sunt o leneșă și pentru că tot intru pe fugă la baie și n-am răbdare să o las zece minute pe păr înainte de spălare. Am scris despre produse aici și-mimențin opiniile. Favoritul meu este de departe șamponul uscat. Aș vrea doar să mai menționez că a venit la mine o prietenă cu păr subțire, moale și rar și mi-a zis că a observat că părul ei avea mai mult volum după spălarea cu șamponul L’Oreal Argilă Extraordinară. Dacă aveți părul ca al ei și vă doriți volum poate încercați acest șampon.
Tot de la L’Oreal mi-a plăcut foarte, foarte mult balsamul expres Double Elixir. Acum am varianta cu uleiuri prețioase, dar sigur voi cumpăra din nou Double Elixir.
Despre balsamul Tresemme Salon Silk v-am mai spus pe blog. De câte ori îl prind în magazinele cu produse din UK îl cumpăr fără să stau pe gânduri. Face părul moale și drept, așa cum îl prefer eu.
Balsamul Andalou Naturals l-am luat de pe iherb.com pentru că mi-a plăcut lista de ingrediente. Ca efecte nu m-a impresionat pe parcursul folosirii, dar, la final, când l-am amestecat cu apă că nu voia să mai iasă din sticlă, chiar mi-a plăcut. Are miros frumos de portocale care se menține în păr câteva ore.

Balsamul Nivea Repair & Targeted care nu m-a dat pe spate. Nici n-avea mare lucru de reparat. Nu zic că nu ar fi bun, doar că nu am simțit vreo diferență între el și, de exemplu, cel de la Andalou.
Masca Ziaja cu proteine din lapte de capră este una dintre favoritele mele (review), șamponul uscat Batiste pentru păr șaten tot la fel (momentan am luat o mică pauză de la el pentru cel cu de la L’Oreal de mai sus, dar nu i-am uitat beneficiile). Urmează Black Seed Dry Oil de la Kardashian Beauty pe care îl ador (review aici) și pentru care am rezervă și masca AVON Planet Spa cu extract de caviar care, de asemenea, se regăsește frecvent în baia mea.
Ajungem la șampoane (incredibil de multe produse pentru păr am consumat….): Head&Shoulders care se tot întoarce în baia mea sub o formă sau alta, un șampon Madre Labs de pe iherb.com pe care l-am prins la doar 4 lei, preț fenomenal pentru lista de ingredente a sa, Garnier Ultra Doux Honey Treasures care cred că e singurul Garnier care nu mi-a nenorocit scalpul (dar nici eu nu l-am folosit nici singur și nici la fiecare spălare) și Vivanatura șampon antimătreață (despre care am scris).Uleiurile Solaris mi-au parfumat dulapurile. Combinația mea preferată: lavandă, portocale și mentă. Am palicat uleiurile pe vată demachiantă, din aceea sub formă de mingiuțe.
La un eveniment Top Line am primit o băutură drenantă de la Academie. Și, pentru că nu mă dau înapoi de la testat astfel de minuni, am decis s-o beau. Ce am observat: după două săptămâni aveam pielea pe coapse mai fermă. Gustul: ceva gen fructe de păduse. Destul de bun.
Paste de dinți consum pe bandă rulantă, nu le pun în astfel de articole. Vreau, totuși să menționez Parodontax. Acum cca un an mi-am descoperit un început de parodontoză și așa am ajuns la… parodontolog. După două igienizări și două detartraje, cu o minunată periuță sonică Philips (eu am Diamond Clean) și pasta de dinți Parodontax, rezultatele și laudele medicului n-au întârizat să apară. Știți că Parodontax e oribilă la gust. Vă recomand varianta aceasta, mov. Cea roșie mi se pare cea mai nasoală. Cea albastră e acceptabilă, dar cea mov e chiar ok.

Un produs care nu-i cosmetic, dar pe care am vrut neapărat să-l menționez, este înălbitorul pentru lenjerie intimă Heitmann din magazinele DM. Problema mea sunt bretelele de la sutiene care se tot fac galbui-gri. Înălbitorul acesta e primul carea funcționat. Eu am ținut lenjeria în amestecul cu apă și înălbitor timp de două zile, cu vasul acoperit cu folie.

Despre acidul glicolic de la Collistar am scris aici. Delicat și eficient.
Spuma de baie din Kaufland a fost ok, nimic spectaculos. La fel și cea Farmona.
Bioderma Sensibio, gel de spălat, mi-a plăcut foarte mult. Review aici.
Închiei lista cu 3 geluri de duș. Primul este o spumă de la Balea care nu prea mi-a plăcut. Am luat recent varianta cu miros de prăjituri și ma împac mult mai bine cu ea. Palmolive Relaxed l-am luat de dragul amintirilor. Acum vreo opt ani adoram mirosul. Încă îmi place, poate-l mai cumpăr. Gelul de duș Chapter a fost delicios.

Iar pe final vreau să vă spun și ce fac cu ambalajele: le duc la reciclat. Și mi-ar plăcea tare mult să faceți și voi asta, mai ales cele care consumați apă îmbuteliată și aruncați săptămânal zeci de peturi. Aici aveți lista centrelor de reciclare Sigurec și tipurile de deșeuri pe care le acceptă. Eu le-am dus la Carrefour Băneasa, dar mai sunt multe alte locații în București și în țară.