La cererea “publicului” astazi vreau sa va povestesc despre una dintre retelele pe care le-am facut in decursul acestei saptamani: supa crema de linte cu rosii. V-am spus ca nu-mi place sa stau cu orele in bucatarie. Nici sotul meu nu e de acord cu retetele pe care dureaza ore in sir sa le pregatesti, spune ca nu i se pare normal sa gatesc trei ore ca sa mancam 30 de minute 🙂 Reteta aceasta mi-a luat aproximativ 45 de minute cu tot cu fiert (la lintea rosie numai fiertul dureaza aproximativ 20 de minute, cea verde avand nevoie de aproximativ 30 de minute). Au iesit patru portii zdravene.Pregatirea este simpla: am taiat doua fire de ceapa verde (doar partea alba) pe care le-am calit cu un morcov mare razuit si cativa catei de usturoi in putin ulei amestecat cu apa. Mult timp am fost impotriva prajelilor, inca sunt, insa diferenta la gust este seminificativa si am decis sa mai fac unele exceptii. Se caleste mai intai ceapa, apoi se adauga morcovii si la sfarsit de tot usturoiul (usturoiul are un timp de prajire mult mai scurt si este bine sa il tinem pe foc cat mai putin.
Am indepartat partea verde la 3 rosii, le-am tocat bucati mari si le-am facut suc in robot. Daca nu aveti robot va recomand sa indepartati pielitele rosiilor si sa le tocati cubulete.
Intr-o cratita se pun legumele prajite, 250 de grame de linte rosie spalata bine, sosul de rosii, cateva foi de dafin, jumatate de lingurita de chimion macinat si jumatate de lingurita de coriandru macinat si se lasa sa fiarba la foc potrivit spre mic.
Dupa 20 de minutese scot foile de dafin, se adauga sare si piper dupa gust si se lasa sa se raceasca. Pentru pasat eu prefer un blender insa poate fi util si un mixer cu picior. Supa este concentrata asa ca, pentru obtinerea produsului finit recomand combinarea pentru pasare a doua parti de supa plus o parte apa. Si, pentru ca este o supa crema, avem nevoie de crutoane. Eu am tocat cubulete cateva felii de paine integrala pe care le-am lasat la cuptor la 200 de grade timp de 13-14 minute. Pentru doua portii de supa am avut nevoie de 5 felii.
Asta a fost tot. Scuzati pozele, sunt facute cu telefonul. Mi-a fost mai usor asa.In poza de prezentare este portia mea peste care am presarat cu generozitate ardei iute macinat. Asa am mancat-o la restaurant si asa imi place. A lui a aratat putin mai trist fara frumusetea de iutitor.
Daca va decideti sa incercat aceasta reteta eu va spun de pe-acum pofta buna!
Foarte mult imi place supa de linte! Maica-mea face de cand eram mica, uneori voiam doar asta toata ziua.
Mi se pare foarte usor de facut. Cand n-am ce manca ma bucur ca am linte in casa si mereu cumpar chiar daca mai am. Sa fie acolo :))
mie imi place tare mult lintea,imi prepar destul de des, ca mananc numai eu. mersi pentru reteta! pupii
Mi-ai zis mai demult de linte cand eram in DM. Pe vremea aia nici nu stiu daca o gustasem 🙂
Imi place la nebunie supa de linte, cam asa o fac si eu 😀 Mai vreau alte retete 😀
Se face 🙂
Arata delicios! <3<br />O sa o incerc si eu. Nu am facut niciodata supa de linte, doar mancarica si pasta am incercat. <br />Mi-ai facut o super pofta, cred ca maine o fac :))
Ma bucur ca ai incercat-o 🙂
Ador supa de linte. De fapt sunt addicted to soup :)), de legume, de rosii, de linte, de dovlecel, supa crema sa fie. Cateodata adaug si putin cascaval ras sau putina smantana in castronel. Iar crutoanele sa fie putin mozolite de ulei de masline. Yum yum.
Am uitat de zeama de lamaie :D. Asta de linte merge putin acrita.
De zeama de lamaie cred ca am uitat dar nu i-am simtit lipsa 😀
Mananc si eu destul de des supa crema la Bazaar (au si cu rosii si cu sfecla, yummy) ca abilitatile mele de gatit = 0 :))))
Notat Bazaar 🙂
Arată bestial! Nu cred că am încercat vreodată lintea, habar n-am ce gust are. Dar arată așa de apetisant supa!!! 🙂
Trebuie neaparat sa-i dai o sansa! 🙂
Ce buna e supa de linte! Eu o fac putin altfel: dupa ce adaug lintea in apa, adaug 4-5 catei de usturoi taiati in bucatele mari, putin bulion sau rosii decojite, un morcov, ceapa taiata in sferturi sisare. Cand sunt fierte o trec prin sita, nu-mi place la blender, mi se pare ca are consistenta mai placuta prin sita. La final adaug chimion. Reteta mai spune ca la final se adauga o ceapa tocata si
Suna foarte bine si varianta ta. As prefera ca prajeala sa fie si fiarta sa nu se supere stomacul pe noi 🙁
Retete asa de simple cu ingrediente care se gasesc usor sa stii ca mai vreau. Nu imi amintesc sa fi mancat vreodata linte, dar o voi face cand ma intorc acasa. 🙂
Mereu caut astfel de retete. Ma enerveaza ingredientele pretentioase, ma enerveaza sa vreau sa fac o reteta si sa trebuiasca sa umblu dupa un ingredient
Am trecut pe lista linte rosie, coriandru si chimion, azi merg la cumparaturi. Abia astept s-o prepar, arata delicios.
Sigur iti va placea!