ador_bycodru
În momentul când vrei să apelezi la o îngrijire a pielii ceva mai naturală găsești pe internet tot felul de rețete, mai mult sau mai puțin ușor de făcut, mai mult sau mai puțin eficiente sau complete. Sunt destule care funcționează, dar recunoaște că ți-e greu să le pui în aplicare, iar când faci lista de ingrediente/shopping voința scade și mai tare.  s-a îndurat să se apuce de treabă, iar rezultatele, atât pe ea cât și pe prietenele ei, au încântat-o atât de tare încât a transformat pasiunea într-o mică afacere. Iar tu, cea care dorești produse de îngrijire 100% naturale, nu trebuie să mai faci liste și planuri – ai totul de-a gata, preparat cu grijă și cu ingredientele descrise în detaliu.

Eu am ales să testez o cremă de corp așa cum văzusem eu pe youtube și cum mi-am dorit mereu să fac, dar m-am pierdut în liste și magazine online de ingrediente. Se numește ADOR ZI de vară și, în ciuda numelui, nu putea fi mai potrivită pentru sezonul rece. Produsul vine ambalat într-un borcănel de sticlă elegant. De fapt primul lucru pe care-l observi la produsele By Codu este atenția deosebită acordată ambalajelor. Acestea, fie că sunt din sticlă (creme) ori din plastic (scrub-uri) au etichete cu informații complete, etichete foarte bine lipite care nu zboară de pe ambalaj în contact cu apa sau în prezența aburului din baie.

Crema este, practic, o spumă de uleiuri care se topește la atingere ceea ce face ca aplicarea să fie foarte ușoară și plăcută. Având pilea de pe corp normală, fără tendință de uscare, îmi place s-o aplic după minim o jumătate de oră după duș când pielea s-a uscat perfect. Pentru mine nu funcționează mecanismul cu uleiurile aplicate pe pielea umedă, mi se pare că îmi întră mai greu în piele și am mai multă muncă la masat. Iar cu răbdarea nu stau foarte bine, mai ales seara după o zi lungă și obositoare când abia aștept să mă pun în pat. Crema ADOR pătrunde mai lent în piele, având o concentrație foarte mare de uleiuri naturale grase. Pe mine nu mă deranjează, până mă pun la somn dispare orice urmă de ulei.

Crema hidratează perfect și îți simți pielea moale  chiar și a doua zi. Recunosc că am fost reticentă în a încerca o cremă de corp. Nu pentru că ar fi naturală sau altfel, ci doar pentru că este de corp și mi-a fost teamă că o s-o testez pentru a vă povesti despre ea și apoi o voi abandona. Nu e cazul, am tot folosit-o și am șanse chiar s-o și termin. Ok, e nevoie și de puțină voință să înving lenea, dar fac pași mici în sensul acesta.

Site-ul bycodru.com vă pune la dispoziție toate listele de ingrediente. Pentru crema de corp ADOR Zi de Vară lista este: apă, unt de shea , unt nucă de cocos , ulei de migdale dulci , ulei de orez, glicerină,  vitamina E, extract din lemn de trandafir , extract de sfeclă roșie, extract de zmeură, emulsifiant vegetal organic , ferment din rădăcină de ridiche.

După cum puteți vedea, nu e cazul de conservanți sau coloranți artificiali. Produsul are un miros plăcut, ușor dulce, dar discret.

ador2

Cel de-al doilea produs testat a fost scrub-ul de corp ADOR Zi de Vară. Puteam eu să refuz un produse abraziv pentru corp? Ca și în cazul cremei de corp din aceeași gamă, vorbim de ingrediente naturale, mai exact sare de Himalaya într-o bază de uleiuri ce fac ca produsul să fie și un bun hidratant. Este un produs mai dur, așa cum îmi place mie. Am unele haine care îmi provoacă uscăciune a pielii și mâncărimi. După o zi în care le-am purtat minim 12 ore scrub-ul este pentru mine răsfățul ideal. Și să nu credeți că am milă. Concentrația de particulele abrazive este suficient de mare încât să nu ai nevoie de foarte mult produs. Eu îl folosesc o dată pe săptămână și nici vouă nu v-aș recomanda s-o faceți mai des.

Baza uleioasă este destul de grasă, așa încât nu veți mai simți nevoia folosirii unei creme de corp după duș. Dacă, totuși, aveți o cremă cu care vă place să vă răsfățați puteți elimina uleiul rămas pe piele cu un gel de duș blând.

Lista de ingrediente este: sare de Himalaya, ulei de caise , ulei de migdale dulci, ulei din nuci de macadamia, vitamina E, extract de grapefruit, extract de salvie, extract de litsea cubeba, extract de piper negru.

Am ales pentru fotografia de produs câteva felii de grapefruit pentru că exact la asta te gândești când folosești scrub-ul. Este un miros răcoritor care se menține pe piele.

Prețul pentru crema de corp ADOR ZI de Vară este de 65 de lei, iar pentru scrub-ul de corp ADOR Zi de Vară este de 55 de lei. Pe site-ul bycodru.com puteți vedea mai multe produse, cu liste de ingrediente și explicații și tot ce aveți nevoie.