Batiste
Vremea de afară mă îndeamnă la băi lungi sau dușuri fierbinți, dar frigul din casă mă face să mă gândesc de două ori dacă să-mi spăl și părul. Iar aburul din baie nu face altceva decât să-l îngrașe. Problema e că sebumul apare a doua zi, când încerc, în ultimele două minute înainte să ies pe ușă (părul e ultimul la rând în pregătirea mea de dimineață) să-l fac să stea și constat că după trei atingeri de perie și două încercări de a-l prinde în vreun fel…. e gras, lipit de cap și n-am curaj să părăsesc incinta așa. Salvarea mea vine de fiecare dată de la Batiste, șamponul uscat. Ridic șuvițe, pulverizez la rădăcină și, în ultimul minut iau foehnul și elimin umezeala și urmele de pudră din păr.

Metoda recomandată de producători nu e tocmai ca a mea. Teoretic ar trebui să masez viguros scalpul după ce am aplicat Batiste. Din păcate scalpul meu sensibil are propria voință și capacitate de ripostă. Dacă i-aș face masaj la două zile după ce a fost spălat și a început să producă sebum până seara viața mea s-ar transforma în chin, cu mâncărimi și stări de disconfort. Se pare că aerul cald din foehn îi place și… de ce să nu fim noi în acord? Mai ales când prin metoda mea se prezintă exemplar până seara.

Alegerea mea, Batiste dark & deep brown, care se potrivește perfect nuanței părului meu se numește mai nou Batiste Dry Shampoo Plus with a hint of colour divine dark și are un nou look, la fel ca și restul colecției Batiste.
batiste_dry_shampoo_plus

Tot din categoria Dry Shampoo Plus face parte și cel mai nou membru al familiei Batiste – Hevenly Volume. Deși mă tem puțin de șampoanele uscate albe, pentru că nu am avut răbdarea/curajul să le folosesc cum trebuie și am rămas cu teama de urme albe, aș cam vrea să testez și eu acest produs care promite un volum ieșit din comun. L-aș aplica mai ales a doua zi după ce am purtat bucle, când părul s-a mai întins.

Apropo de bucle… Știați că există și gama de styling de la Batiste? Și primul spray pe care vreau să-l menționez este Heat&Shine Spray pentru protecție termică. Acesta promite să protejeze până la 230 de grade. Produsul se aplică pe părul uscat și ajută la obținerea unor bucle strălucitoare. Este îmbogățit cu keratină și ulei Inca Inchi și poate fi folosit chiar și când nu-ți tratezi termic părul, pentru un plus de strălucire.

În gama Batiste pentru styling mai găsim spray-ul fixativ și spray-ul pentru texturare.
batiste_stylingProdusele Batiste se găsesc în rețeaua de farmacii Sensiblu sau pe www.samponbatiste.ro