Protecția solară nu este un moft, este obligatorie dacă vrei să amâni cât mai mult apariția ridurilor, dacă vrei să te ferești de petele pigmentare și de acele boli care, nedescoperite la timp pot avea urmări tragice. Folosesc SPF zilnic de aproape 6 ani. Inițial am ales să aplic cremele cu SPF pentru că nu-mi place să fiu bronzată pe față. Chiar dacă am ochii verzi și buzele destul de pline, nu îmi place să am tenul închis la culoare.

Și e greu, foarte greu să găsești o cremă care să se comporte bine pe parcursul întregii zile, să susțină decent un strat de fond de ten și unul de pudră fără să se transforme într-un amestec grețos la finalul zilei.

Vara asta am cumpărat deja trei creme cu factor de protecție de la diverse branduri. Una se face scămuțe dacă aplici prea multă (adică dacă vrei să aplici cantitatea recomandată pentru protecție satisfăcătoare: un sfert de linguriță) și am pus-o la păstrare pentru toamnă, alta rămâne strat la suprafața pielii, fiind siliconată, deci rămâne ca bază pentru fondul de ten, în cantitate mică, peste o altă cremă, alta este sub formă de spray din metal și dacă ajunge pe ochi mă ustură…

Bioderma Photoderm NUDE Touch SPF 50 era pe lista mea, însă îmi propusesem să termin măcar una din ce aveam deja înainte să o cumpăr. Spre marea mea bucurie am primit-o și am avut ocazia să o testez iar azi vă împărtășesc impresiile mele după trei săptămâni de folosire, în diverse condiții.

Textura produsului este lichidă, asemeni fondurilor de ten pe bază de apă. Înainte de aplicare flaconul trebuie agitat bine. La aplicarea pe ten inițial pare uleioasă, însă pe măsură ce o masezi în piele finishul devine mat.

Acoperirea este mică, puțin spre medie. N-am încercat mai multe straturi, în primul rând pentru că nu vreau un ten încărcat și în al doilea rând pentru că în această perioadă mă simt bine cu ceva mai puțină acoperire.

Photoderm Nude Touch SPF 50+ este disponibil în trei nuanțe: natural (tentă foarte deschisă), claire (tentă deschisă) și doree (tentă închisă, aurie). Mie mi se potrivește nuanța natural. Pentru că se pare că reușesc să îmi mențin tenul în cea mai deschisă la culoare versiune a lui.
Bioderma Photoderm Nude Touch
Bioderma Photoderm Nude Touch
Cât privește machiajul,  Photoderm Nude Touch SPF 50+ s-a potrivit cel mai bine, cum era de așteptat, cu fondul de ten pe bază de apă, adică MAC Face&Body sau NYX Total Control cu pipetă. Dar in ultimele două săptămâni am sărit peste fondul de ten, tenul meu avand un aspect cum n-a mai avut de mulți ani (în curând pe blog crema minune; dacă mă urmăriți pe Facebook ați văzut-o deja). Am aplicat doar pudră și puțin spray pentru fixarea machiajului.

Cât privește rezistența pe ten, aș spune că singur produsul ție sebumul în frâu vreo 3 ore. Insă cuu pudră fixatoare așa arată după cca. 6 ore cu o repriză de gătit pe aragaz și la cuptor. Sebumul a ieșit puțin pe frunte, iar pe linia părului arăta puțin prăfos. Dar nasul era ok. Am folosit pudra fixatoare GOSH prime’n set, aplicată cu un burețel, prin tapotare.
Bioderma Photoderm Nude TouchȘi așa arată tenul după cca 8 ore, cu MAC Face&Body peste spf, plus pudră și blush. În cele 8 ore am mers pe-afară, am mers prin mall și cu metroul. Bioderma Photoderm Nude Touch
Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+ oferă protecție pe bază de filtre minerale. Brevetul Cellular Bioprotection™ întărește sistemul natural de apărare al pielii, prevenind degradarea ADN-ului celular. Photoderm Nude Touch SPF 50+ înglobează pigmenți naturali, pudre matifiante și soft-focus, oferind un ten proaspăt și matifiat. Complexul brevetat Fluidactiv™ reglează calitatea și cantitatea de sebum produse de piele. Bioderma Photoderm Nude TouchLa temperaturi de peste 38 de grade rezista relativ decent, deși se luptă din greu cu sebumul și uneori mai și pierde. Am folosit-o și în vacanță, însă peste o altă cremă cu SPF 30 pentru că am umblat multe ore pe zi prin soare și mi-a fost teamă să nu mă întorc cu pete.

Mă declar mulțumită de aspectul tenului meu când port Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+. Cred că se potrivește oricărui tip de ten, chiar și celor foarte uscate, în ciuda efectului matifiant.

Voi ați încercat Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+?