Pozele din articolul de astăzi așteaptă de mult timp să fie publicate. O perioadă m-am simțit vinovată că amân, dar acum mă bucur că am făcut-o. Am avut mai mult timp la dispoziție să le testez și să vin cu o părere fermă. Vreau să vă povestesc despre pensulele de pe Aliexpress, ce am cumpărat eu și ce mi-a plăcut. Am o relație de lungă durată cu Aliexpress, uneori mai dificilă, pentru că unele colete întârzie și două luni, dar per total una ok, pentru că nu mi s-a pierdut niciun colet, iar când n-am primit ce mi se promisese mi s-au dat banii înapoi.

Am ezitat să comand pensule de pe Aliexpress, pentru că de multe ori te alegi cu niste plastice inutile, genul de pensulă pentru aplicat concealer-ul în 7 dimensiuni. Probabil le știți de pe la magazinele de la metrou. Cam asta găsești si pe Aliexpress de foarte multe ori.

Eu colecționez pensule de vreo 10 ani. Știu ce-mi place, știu ce mi se potrivește și cu ce lucrez eu cel mai bine, iar favoritele mele sunt pensulele „albe”, genul MAC 217 (prezentă mai jos într-una dintre imagini).

După vreo două eșecuri cu ebay – seturi din care am putut folosi maxim două pensule – am riscat și cu Aliexpress, la recomandarea unei cunoștințe. Am ales setul Jessup de 15 pensule care a costat în jur de 14$. 
Care set în realitate arată așa…
pensule aliexpress jessuppensule aliexpress jessupPensulele au sosit de pe Aliexpress la poșta de cartier în cca o lună. Le-am spălat imediat ce le-am primit (vă sfătuiesc să faceți la fel, pentru că nu se știe ce șoricei le-au vizitat prin depozite) și am constatat cu bucurie că nu-și strică forma la spălare. În imagini sunt deja după a doua spălare.

Sunt tare încântată de pensulele de blending, mai ales de prima din imaginea de mai jos, însă pot lucra destul de bine cu oricare dintre ele.
pensule aliexpress jessup
În paralel am mai comandat o pensulă de blending din păr de capră (îi cred pe cuvânt), marca Sokouhou (?!) pe care o vedeți mai jos în imaginea comparativă. A fost mai scumpă, undeva la 7$, dar cred că a meritat, calitativ e puțin peste cele din setul Jessup.

În poză avem: Jessup, Zoeva 227, Sigma E25, Sokouhou pensula de blending din păr de capră și MAC 217 pe care o am de vreo 2 ani și pe care am folosit-o la refuz. Sigma E25 costă în jur de 16$, pe MAC 217 am dat 120 de lei iar Zoeva 227 costă în jur de 10 euro.

N-o să spun că e vreuna la nivelul lui MAC 217, MAC rămâne cea mai bună din toate timpurile pentru mine, pensula pe care ar trebui să o aibă în casă orice pasionată de machiaj. Dar spun cu toată sinceritatea că se poate face treabă cu oricare din pensulele din imaginea de mai jos. Că există pensule bune pe Aliexpress, dacă știi să le cauți (sau dacă are cine să te îndrume, cum a fost cazul meu).

pensule aliexpress comparatie
Și pensulele plate destinate aplicării fardului pe toată pleoapa sunt ușor de folosit și ușor de curățat. Fardul se ia foarte bine pe ele, spre deosebire de chinezăriile plasticoase care ating inutil fardurile și nu se poate lucra cu ele că nu se ia nimic pe ele…

Îmi plac foarte mult pensulele pentru detalii din setul Jessup. Cu prima din imagine aplic fard pe pleoapa inferioară iar cu a doua aplic cu precizie fard negru pe post de liner sau desenez fire de păr în sprâncene. E subțire, mică și fermă, perfectă. Toate sunt utile, mai ales dacă nu ai deja astfel de pensule în colecție. Pe restul din imagine le-am folosit mai rar pentru că mai am și altele similare. Același lucru este valabil pentru pensulele jumătate alb, jumătate negru din set, potrivite pentru produse de machiaj cremoase. Mai am din alte seturi și le folosesc în funcție de care este curată când am nevoie.pensule aliexpressDe Crăciun am mai cumpărat un set mai mic de pensule de pe Aliexpress, tot din magazinul Jessup, set format din 6 pensule. Și între timp am primit și feedback de la cea care l-a primit drept cadou – îi place! (Poza e făcută înainte să le ofer, așa că am păstrat foliile). Pe viitor intenționez să cumpăr și un set de pensule Beili, tot de pe Aliexpress. Acestea seamănă destul de bine cu Jessup, fiind puțin mai ieftine. Cred, totuși, că voi căuta un set cu mai puține pensule…
pensule aliexpressVoi cumpărați de pe Aliexpress? E ceva ce vă place în mod deosebit pe acest site? Mai am o grămadă de obiecte ieftine luate de aici, chiar și ochelari sau saci pentru aspirator. V-ar interesa să vă arăt?