Aud frecvent „recomandă-mi și mie o cremă antirid” sau, mai drăguț: „zi-mi și mie cu ce să mă dau pe față” și, după expresia interlocutoarelor, răspunsul meu – „în primul rând protecție solară!” – nu e nici cel așteptat și, cred, nici cel dorit. Și nu pot să vă spun cât de încântată mă simt cu fiecare persoană convinsă să folosească zilnic creme cu protecție solară. Cu fiecare persoană care înțelege că a te feri de creme cu SPF pentru că „nu te mai bronzezi” e o bătălie pierdută în lupta cu ridurile, petele pigmentare, iritațiile și nu mai zic de melanom, cel mai negru scenariu posibil.

Mi-e drag brandul Apivita pentru că este primul despre care eu am aflat că își propune să cultive obiceiul sănătos al aplicării cremelor cu protecție solară în fiecare zi. Cele mai multe branduri, alături de consumatorii lor, asociază crema cu factor ridicat de protecție solară cu soarele și plaja. Știați că îmbătrânirea pielii este provocată în proporție de 90% de radiațiile UV?  Știați că 80% din radiațiile UVA, cele responsabile de îmbătrânire, reușesc să treacă prin nori și ferestre? Nu că razele UVB ar fi mai prietenoase, ele fiind „responsabile” pe departamentul arsuri.

Știați că o arsură solară puternică suferită înainte de împlinirea vârstei de 18 ani DUBLEAZĂ riscurile de apariție a melanomului (cancer de piele)?

Sau că pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare riscurile sunt și mai mari? Că riscurile sunt mai mari dacă aveți peste 50 de alunițe pe corp? Sau dacă aveți un sistem imunitar slăbit sau cazuri de melanom în familie?

Totuși, un semn pozitiv este că în această perioadă a anului oamenii încep să caute informații despre cremele cu protecție solară, printre care și Apivita. O dovedește traficul de pe blogul meu. În top cele mai vizualizate articole din ultima lună este cel despre crema Apivita colorantă anti pete cu SPF 50 scris acum 4 ani. Decât în luna iulie, e bine și în mai. Mi-ar plăcea să am trafic constant pe tot parcursul anului pe articolele despre protecția solară. Cam de fiecare dată insist asupra importanței acestor creme în lupta cu ridurile și arsurile solare. Pentru că datoria noastră, a bloggerițelor de frumusețe, este în primul rând aceea de a informa și a educa.

Datoria unui brand de produse cosmetice este din punctul meu de vedere aceea de a cerceta constant, de a inova, de a veni cu produse care să prevină și mai puțin să trateze. Mai ales pentru că multe dintre urmările expunerii prelungite la soare, precum petele pigmenmtare și ridurile, sunt foarte greu de tratat, dacă nu chiar imposibiul, dacă stadiul lor este unul avansat.

apivita antirid anti pete SPF
Noua gamă APIVITA SUNCARE
 este destinată protecției pielii de radiațiile solare pe tot parcursul anului, cu produse destinate diverselor nevoi ale pielii si tuturor vârstelor.

3D PRO-ALGAE®: Inovația globală APIVITA pentru protecția tinereții pielii

Pentru prima dată, o gamă de produse solare combină beneficiile microalgelor mediteraneene cu extractul patentat de propolis, rezultând o inovație globală numită 3D PRO-ALGAE® – ce oferă o excelentă protecție solară și protecție împotriva foto-îmbătrânirii, dar totodată are și acțiune specializată împotriva ridurilor, a petelor cauzate de soare sau a excesului de sebum. 6 ani de cercetare, 1 program de renume mondial denumit “Algae Com”, 20 de cercetători și 2 ani de studii în laboratorul biochimic APIVITA au creat complexul inovator 3D PRO-ALGAE®, care este încorporat în formulele cosmetice la nivel global, pentru prima dată. 3D PRO-ALGAE ® este un complex inovator cu propolis și o microalgă mediteraneană versatilă, nannochloropsis gaditana, care se găsește în Grecia, în marea din apropierea insulei Creta. Acest complex poate păstra structura tridimensională a pielii, deoarece protejează și menține densitatea, elasticitatea și fermitatea pielii, pe timpul expunerii la soare. De asemenea, hidratează și combate foto-îmbătrânirea, motivul numărul 1 pentru îmbătrânirea prematură a pielii.

Gama SUNCARE conține produse cu până la 97% ingrediente naturale și se adresează tuturor nevoilor pielii expuse la soare: hidratare, protecție antioxidantă, protecție împotriva foto-îmbătrânirii, oferind totodată acțiuni specializate, cum ar fi matifierea tenului cu tendință de îngrășare, protecție împotriva petelor de soare sau acțiune antirid.

Noile formule NU conțin alcool, parabeni, propilen glicol, butilen glicol, uleiuri minerale, etanolamină, ftalați, PCM, NM.

Am testat crema de față antirid cu textură lejeră si SPF 30/ PA++++

Crema conține extract de măsline și complex inovator 3D PRO-ALGAE® și ajută la prevenirea și netezirea ridurilor existente, menținând structura tridimensională a pielii și oferind hidratare și o excelentă eficacitate împotriva foto-îmbătrânirii. Pentru că este antirid mă așteptam să aibă o textură grasă și să lase peliculă uleioasă la suprafața pielii. Nu a fost cazul. Peste ea am aplicat un mix de fond de ten rezistent la transfer și fond de ten matifiant. Am examinat tenul de mai multe ori peste zi și seara după o scurtă plimbare prin soare în căutare de cireșe. După cca 4 ore fruntea lucea puțin. Am observat că lucește astfel orice aș folosiși am încetat acum mult timp să mă mai împotrivesc sebumului. Pur și simplu îl absorb cu un șervețel când apare. Nici șervețele speciale nu mai folosesc de ani de zile. Pe obraji, în schimb, machiajul a arătat impecabil până la finalul zilei. Fără să capete acel aspect de prăfuit/uscat/neregulat.  Nici după demachiere nu am simțit vreo uscăciune, însă acest aspect rămâne de analizat pe termen lung, nu are cum să se întâmple ceva semnificativ într-o zi. Deși, dacă e să ținem cont de ingredientele hidratante antirid, ma îndoiesc că vor fi probleme.

Și, dacă Apivita antirid cu SPF 30 s-a comportat astfel, sunt foarte curioasă să încerc crema de față matifiantă cu textură lejeră și SPF30, sau poate pe cea matifiantă colorantă cu textură lejeră si SPF30/ PA++++. Poate le trec pe lista de vacanță, având în vedere că mai am o cremă cu SPF cumpărată acum câteva zileși încă una consumată puțin peste jumătate.

Noutate: APIVITA ulei de protecție solară pentru păr

Pe lista noutăților în gama Apivita Suncare se află și uleiul de protecție solară pentru păr, cu ulei organic de floarea soarelui și o combinație de filtre solare UV care protejează și menține culoarea vie și strălucirea părului. Datorită uleiului organic de măsline, abyssinian, struguri și jojoba, părul rămâne hrănit și hidratat, plăcut la atingere. Și pe acesta mi-aș dori să-l testez, mai ales după vopsiri. Poate mă ajută să amân apariția tonurilor de roșcat din păr.

Pentru mai multe detalii despre gama Apivita Suncare puteți urmări pagina de Facebook Apivita România. Produsele pot fi cumpărate din farmaciile Sensiblu sau din magazinul APIVITA din Băneasa Shopping City.