Iată-mă ajunsă la ultima temă a Școlii de Beauty Blogging by L’Oreal Paris – mini-proiectul foto. Am învățat din acest concurs mai multe decât mi-aș fi închipuit, iar în acest ultim articol vreau să vă împărtășesc și vouă câteva gânduri. Cum vă spuneam în filmulețul anterior, în cadrul Școlii a trebuit să îmi depășesc limitele, să fiu cum n-am fost până acum și să ies din aria mea de confort. N-a fost ușor și de multe ori am vrut să se termine totul. Ceva, însă, m-a făcut să nu mă opresc. Ceva ce mă determină mereu să duc la capăt orice lucru de care mă apuc: este important să-ți ții promisiunile, în primul rând acele promisiuni pe care ți le faci ție îns(u)ăți. Învățând să nu te dezamăgești pe tine vei ajunge să nu-i dezamăgești nici pe cei din jurul tău.

Dacă obiectivul camerei foto mi-a fost mereu de drag, de camera de filmat mi-era foarte, foarte frică. Ce să vezi, n-a fost așa de rău. Morala: încearcă! N-ai să știi niciodată unde te vor duce aceste provocări. Am avut parte de reacții la care nici nu visam din partea celor din jurul meu. Evident că am avut aceeași emoție și la următorul, dar sunt convinsă că nu poate fi decât din ce în ce mai bine. Cine știe ce îmi va aduce viitorul, poate chiar am să îmi fac curaj să merg pe bicicletă – un alt obiect de care mă tem la fel de tare. Sau voi începe să conduc mașina după 7 ani de când am obținut permisul de conducere? Trebuie să încerc!

Revenind la provocarea foto, am realizat câteva imagini care să descrie bucuria noastră, a femeilor, pentru lucrurile mărunte, fie că este vorba de un desert, fie că este vorba de acele „ustensile” care ne fac să îndrăgim și mai mult imaginea pe care o vedem în oglindă – produsele cosmetice. Recunosc că mie cosmeticele, și mai ales produsele de machiaj, îmi înseninează mereu ziua, fie că le cumpăr sau doar le port. Sunt convinsă că și voi aveți mici secrete, fie că vă place să purtați un ruj roșu, să dați iama în magazinele de haine, să vă colorați părul sau, de ce nu, trupul. Atâta timp cât vouă aceste lucruri vă aduc satisfacție nu trebuie să renunțați la ele, indiferent ce ar spune cei din jurul vostru.

Jules, prietena mea dragă, iubește cosmeticele la fel ca și mine. Și-mi împărtășește pasiunea pentru dulciuri, așa că am rugat-o să-mi fie model. Mi-am pus aparatul în brațe și ne-am jucat puțin. Eu stângace, ea expresivă… Până la urmă ne-am distrat pe cinste.

Fără „jucării”…
IMG_9735-01Ne plac!
IMG_9764-02IMG_9775-03

Și mai am pentru voi imagini cu produsele L’Oreal pe care noi le preferăm – pe loc fruntaș L’Oreal Mega Volume Miss Manga, pentru gene lungi și cu volum!
produse1 produse2 produse3

Ultima temă mi-a amintit de câteva lucruri pe care le-am simțit mereu, dar nu am apucat niciodată să le scriu pe blog. De multe ori jobul de fotograf este privit cu scepticism, desconsiderat când vine vorba de răsplata materială, pe principiul „ce-i așa greu să apeși pe un buton?”. Ei bine, pune-le acestor oameni un aparat ceva mai complex în mână și roagă-i să obțină poze cel puțin clare, să nu zic poze corect realizate. Fotografia înseamnă mai mult decât echipamente și chiar mai mult decât talent. Cred că „învățatul” în acest domeniu nu se termină niciodată și în niciun caz nu devine mai simplu.

Pe scurt, e vorba de respect pentru alegerile fiecăruia dintre noi. Unora le place să viseze și să creeze, altora să-și folosească forța fizică, altora le plac provocările intelectuale. Nu judeca un hobby sau o meserie atâta timp cât nu știi ce implică acest lucru. Și dacă ești de părere că blogging-ul e ușor, arată-mi cum l-ai face tu mai bine și lasă-mă să învăț de la tine! Școala de Beauty Blogging by L’Oreal Paris mi-a arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, cât mai am de progresat și de câte lucruri pot fi capabilă fără măcar să bănuiesc! Totul e să vreau!

Pe final un mic colaj cu unele dintre cele mai amuzante fețe ca să vedeți că n-a fost ușor să aleg:

E ultima temă, ultima mea șansă la voturi. Multumesc!!!