Simt și (vreau să) cred că în ultimii ani m-am maturizat și am ajuns să privesc frumusețea din alte unghiuri. Deși sunt în continuare absolut fascinată de tot ce ține de cosmetica decorativă (farduri, fonduri de ten etc.), am început să acord o atenție mai deosebită produselor de îngrijire. Și nu spun neapărat că acum câțiva ani eram chiar neglijentă, doar că problemele mele cu tenul erau atât de dificile încât produsele de azi erau frecție la picior de lemn atunci. Mă lăsa rece acea porțiune de piele catifelată și îngrijită, când restul era plină de imperfecțiuni care nu treceau săptămâni la rând. Prietenele îmi spuneau că sigur am pielea sensibilă sau reactivă de nu-mi funcționa nimic. Din păcate aveam probleme hormonale. Cu timpul acestea s-au rezolvat și am ajuns la stadiul la care nu-mi mai este frică să testez produse pentru ten sau să am o rutină de îngrijire mai complexă, cu accent pe menținerea frumuseții pielii și pe întârzierea semnelor de îmbătrânire.

Dacă mă urmăriți pe Instagram probabil ați văzut ultimele postări cu fața mea de care (fără să par lipsită de modestie) sunt mândră. Dar mai e ceva. Am postat (și pe Facebook și pe Instagram) un produs nou în rutina mea de care sunt foarte încântată: Galenic TEINT LUMIÈRE Healthy Glow Hydrator, un fel de cremă hidratantă nuanțatoare, cred că prima de acest gen care chiar îmi oferă aspectul de „piersicuță”. Urmează poze before-after și un review ca la carte pentru că produsul chiar merită.

Nu știu cât de familiarizate sunteți cu brandul GALÉNIC, dar, dacă sunteți cliente de produse cosmetice ale Farmaciei Tei (sau ale farmaciilor, în general, cu siguranță le-ați remarcat pe rafturi. Recent, produsele GALÉNIC s-au relansat pe piața românească, iar eu am avut plăcerea de a participa la evenimentul de relansare și azi vă povestesc puțin despre ele.

GALÉNIC, creatorul formulelor excepționale de îngrijire, îmbină rafinamentul și finețea unui brand de frumusețe cu eficiența și precizia unui laborator farmaceutic de renume – Pierre Fabre. Specialiștii GALÉNIC au dezvoltat formule unice, fără precedent, cu un rafinament deosebit și eficacitate de excepție.

Gamele sofisticate GALÉNIC încorporează toate produsele necesare pentru îndeplinirea nevoilor pielii oricărei femei.

– Crema SECRET D’EXCELLENCE, vedeta brandului, targetează toate semnele îmbătrânirii: netezește ridurile, hidratează, uniformizează tenul previne apariția petelor, tonifică și conferă luminozitate. Este o cremă ușoară, care se topește în piele asemeni unui ser și este destinată uzului zilnic.  Ingredientul activ, Alga de Zăpadă, are capacitatea de a rămâne tânără pentru eternitate, iar maeștrii formulatori Galenic au sintetizat această proprietate într-o cremă ce conferă pielii o textură fină a pielii, care strălucește de tinerețe.

– Gama AQUA INFINI cuprinde patru produse ultra-hidratante cu o formulă super concentrată ce revitalizează intens pielea. Gama are la bază Trandafirul de Ierihon, o plantă ce trăiește în deșertul arid și care sintetizează fiecare picătura de apă pentru a supraviețui. Astfel, produsele AQUA INFINI mențin hidratarea, împiedicând evaporarea apei de la nivelul tenului.

– Gama PURETÉ SUBLIME include trei produse ce oferă pielii un finish perfect instantaneu, ireproșabil, fără defecte, atât la vedere, cât și la atingere. Aspectul tenului este unul proaspăt, de piele înnoită. Pentru asemenea rezultate excepționale, Maeștrii Formulatori Galenic au folosit proprietățile Apei din Rocile Granitice din Pirinei , recunoscută pentru calitățile sale purificatoare, matifiante și astringente, cu efect sebo-reductor și anti-strălucire, pentru o piele netezită, cu aspect ireproșabil.

galenic purete

– Gama OPHYCÉE conține produse cu acțiune anti-rid de excepție, având la bază extractul absolut de Alege Albastre, un activ excepțional milenar, care stă la baza vieții pe pământ. Inspirați din descoperirea științifică privind capacitatea de cicatrizare a acestor alge când sunt aplicate sub formă de cataplasmă direct pe leziuni, Maeștrii Formulatori Galenic au elaborat un principiu activ stabil care reconstruiește pielea, care umple cicatricile lăsate de trecerea timpului: ridurile! Pielea este imediat mai netedă, mai proaspătă, își recapătă consistența. Zi după zi, pielea este mai frumoasă și cu aspect întinerit.

Gama TEINT LUMIÈRE conține o formulă cu pigment de culoare pentru un machiaj lejer, delicat, luminos. Ingredientul activ este Uncaria de Amazon, floarea celor o mie de sori, care prin acțiunea sa antioxidantă luminează pielea, pentru un ten uniform, natural, catifelat ca piersica. Ce pot să vă spun acum (cum spuneam, urmează review) este că după o zi de purtare, zi încărcată, cu 6 ore în mașină si agitație maximă, după demachiere mi-am simțit tenul ca și cum aș fi dat jos o mască hidratantă. Poate a fost doar impresia mea, cert e că nu-mi putea lua mâinile de pe față. Mai testez și revin cu verdictul.


– Gama PUR cuprinde patru formule de demachiere și curățare, pe baza de Apa de Sulfină, cu proprietăți anti-iritante și calmante, având o acțiune dovedită de îndepărtare a impurităților și toxinelor, formând echilibrul perfect între eficacitate și toleranță.

Produsle GALÉNIC sunt disponibile în farmacii.