invisibobbleAm cumpărat Invisibobble acum multe luni, le-am mai pierdut, le-am cumpărat din nou, apoi le-am regăsit pe cele rătăcite, iar acum a venit momentul să vă spun câteva cuvinte despre ele. Deși se pot observa în imagine, am să încep mai întâi cu o descriere a lor. Colega mea de serviciu le numește fire de telefon și cam așa arată – ca firele de telefon fix, numai că în miniatură, mult mai delicate.

„Elasticele” de păr Invisibobble sunt fabricate dintr-un cauciuc moale. La primul contact cu ele te gândești că se vor lărgi și în curând nu vor mai fi bune de nimic. Eu din întâmplare am constatat că puse sub jet de apă fierbinte se strâng la loc, ca noi. Având părul foarte lung, am avut nevoie de două, altfel coada mi se lăsa. Știu că e un obicei prost, care-mi strică forma părului, însă eu la serviciu am tendința să-mi prind părul pentru că mă deranjează să-l simt pe față când lucrez.

Cu elasticele obișnuite cred că-mi desfăceam și prindeam părul de cel puțin cinci ori pe zi. Cu două Invisibobble coada rezistă și o zi întreagă. Evident, când stau rezemată cu capul de ceva sau când vântul suflă tare sunt nevoită să îmi repar „daunele”.

Producătorul se laudă că Invisibobble nu lasă urme inestetice în păr. Aici este și nu este adevărat. Dacă vrei ca legătura să nu cedeze sub greutatea părului și folosești, ca mine, două elastice, evident că vor fi niște urme la final de zi. Nici nu ar avea cum să fie altfel. Dar pentru un păr mai fin și nu foarte lung, pot fi o revelație în materie de reducere a urmelor.

Tot producătorul spune că Invisibobble nu provoacă dureri de cap din cauza părului strâns foarte puternic. Aici din nou insist pe unul versus două elastice. Totuși, senzația de „păr care doare” n-a mai fost atât de frecventă. Dar eu sunt o excepție, oamenii normali nu-și leagă părul atât de strâns cu două elastice… Nici eu nu fac asta mereu.

Dar ce m-a făcut pe mine să scriu tocmai acum despre aceste produse, când sunt prezente peste tot și foarte multă lume a auzit deja de ele? Ei bine, este vorba de cea de-a treia caracteristică a elasticelor Invisibobble: NU RUP PĂRUL. Știu că pare foarte greu de crezut, având în vedere că vorbim de cauciuc, material care de obicei alunecă foarte greu. Înainte să descopăr Invisibobble, când îmi scoteam elasticul clasic din păr de cinci ori pe zi și-l prindeam la loc, era plin de păr. Trebuia mereu să mă deplasez la coșul de gunoi. Era păr pe scaunul de la serviciu, în patul în care dormeam, în băi și pe jos peste tot. Soțul meu insista să mă tund, ajunsese să nu-l mai suporte. Și îl cred, că aveam firul de minim 30 de cm.

Recent am constatat că firele de păr s-au împuținat până în punctul în care au devenit o raritate. Sunt mai puține prin casă, mai puține pe perie sau în cadă după ce mă spăl. De aceea am simțit nevoia să vă spun despre aceste minunății. Poate mai sunteți câteva ca mine care-și distrug părul cu elasticele standard care cad și trebuie prinse la loc. Și nu vă dați seama, dar poate tocmai acesta este motivul pentru care pierdeți atât de mult păr. Eu rămân la convingerea mea că tunsul nu este o soluție când părul cade, că trebuie să investigăm atent toate cauzele posibile ale acestei probleme. Uneori e chiar atât de ușor: un nou tip de elastic de păr!

Un alt argument care întărește teoria mea că Invisibobble m-a ajutat să reduc drastic numărul firelor de păr pierdute este că dorm cu aceste elastice în păr. Acum că m-am mai tuns, mai scapă unele șuvițe mai scurte, însă când îl aveam lung și egal nu scăpa nimic! Și soțul meu a remarcat că nu mai sunt fire de păr enervante în patul comun și s-a bucurat tare.

Prețul pentru un set de 3 Invisibobble este de 24 de lei la Sephora sau 15 lei pe 1001cosmetice. Poate par scumpe, poate le considerați un moft, un alt elastic de păr, însă vă asigur că sunt cu adevărat o invenție deșteaptă! Eu sunt recunoscătoare omului care le-a gândit și creat. Părul prin toată casa a fost problema vieții mele de adult și nu numai 🙂