M-am gândit ca odată cu postarea machiajului de astăzi să vă împărtășesc câteva idei care-mi umblă prin cap de ceva vreme. Speranța mea este să vă inspir și să vă fac să înșelegeți că „less is more”, mai ales în cazul persoanelor tinere (în jurul vârstei de 20 de ani), cu trăsături încă nemarcate de timp.

Am insistat și insist pe îngrijire, pe curățare și hidratare a tenului. Consider că îngrijirea înseamnă mai mult decât orice machiaj. Când te privești dimineața în oglindă și-ți place ce vezi, ești frumoasă pentru că ai grijă de tine, nu pentru că ai investit o mică avere în „măști”.

Văd că este un trend, zilnic îmi apar în newsfeed tot felul de imagini cu fete foarte tinere purtând smokey-uri agresive, gene false imense, combinate cu rujuri foarte intense. Înțeleg că mâinile care au decorat acea față sunt talentate, dar hai să nu ne demonstrăm tot talentul pe același chip… Straturile de fond de ten, corector, pudră, contur, blush… nu au cum să arate natural și nu fac decât să ascundă un ten proaspăt și tânăr.

Și nu judec, am trecut și eu prin faza „paleta 120” și am avut momente când le-aș fi pus pe toate pe față. Dar acum, când există atâtea surse de inspirație precum Lisa Eldrige, Wayne Goss, Charlotte Tilbury și mulți alții care pun accent pe tehnică, pe evidențierea frumuseții naturale și nu pe o tonă de cosmetice decorative, mai ales pe zona de contouring, nu văd de ce ne-am inspira de la tot felul de pseudo-artiste de Instagram. Și nu zic că fetele de pe Instagram nu-s talentate, ci vă rog să luați în calcul luminile puternice folosite pentru poze/clipuri. Nici chiar în lumină artificială, la un eveniment, tenul n-are cum să arate ok dacă faceți ca multe dintre ele.

Într-adevar, machiajul e joacă, e culoare, e exprimare, experimentare, se ia la spălat, dar nu uitați că machiajele care pun în evidență frumusețea naturală nu vor ieși niciodată din modă.

Ana are 21 de ani. Mi-a spus că-i place rujul visiniu (burgundy). Cum ar fi fost să-i fac un smokey până la sprăncene, eventual cu ceva fard alb metalic pe arcadă. N-am putut și, chiar dacă știam că va ieși seara în oraș, am ales pentru ea ce vedeți mai jos – machiaj natural cu un strop de culoare și buze vișinii ușor iluminate în centru.  Mie-mi place mutl ce-a ieșit, sper să vă placă și vouă.

Click pe poze pentru a le vedea mai mari.
machiaj_before_after
machiaj_after_ana machiaj_after_portret machiaj_after_profil_ machiaj_after_semiprofil machiaj_after-ana machiaj_after-laugh
Am folosit farduri din paleta Urban Decay Vice 3 și un fard maro caramiziu mai închis Glazel Visage.
machiaj_before-after_produs2machiaj_before-after_produse4machiaj_before-after_produse3

Pentru cearcăne am experimentat prima dată metoda neutralizării culorilor, cu paleta Parisax, nuanța portocalie, peste care a trebuit să aplic și fondul de ten Clinique Beyond Perfecting (îl am în variantă mini) și concealer-ul Estee Lauder Double Wear, pentru că tot vedeam roz și mi se părea că mai rău fac. Evident, o mie de tapotări cu Beauty Blender, atât varianta mare, cât și varianta mini.

Pentru ten am folosit fondul de ten Make-up Atelier Paris Waterproof și pudra MAC Mineralize Skinfinisk Natural prezentă acum în magazine într-un nou ambalaj. Pentru contour și blush am folosit atât paleta Hourglass, cât și pastilele Hoola și Coralista din Benefit Real Cheeky Party.

La ochi am folosit și AVON Supershock Aqua Pop dupa care sufăr ca un cățel că l-au scos din broșură și al meu, nu doar că e mult consumat, dar se și fărâmițează, e prea moale, abia mai lucrez cu el. Pentru buze am ales AVON Ultra Colour Bold, nuanța Bold Bordeaux.

machiaj_before-after_produse1
Cam atât. Dacă aveți întrebări, critici, feedback, va aștept cu drag!

Credit foto: Mircea Netea