Bine v-am regăsit după mult-prea-lunga mea vacanță. Sper că ați început anul cu bine. Pentru mine luna ianuarie este cea mai deprimantă din an. E luna în care nu se întâmplă nimic, deși anul acesta a fost puțin diferit, cu o mini-vacanță în jurul zilei libere de 24 ianuarie. Am stat departe de blog pentru că am simțit nevoia să mă adun. Să mai citesc, să mai petrec timp eu cu mine. Aceasta, de fapt, este o modalitate de a masca starea mea de lene prelungită, cu lungi perioade de frecat menta.

Totuși, la partea de machiaj am mers înainte, mai că am vrut, mai că îmi place, mai că lumea a tras de mine. Și eu am acceptat cu placere. Experimentez în continuare, prind curaj… Pot spune că nu mai am așa mari emoții când știu că trebuie să machiez pe cineva. Aproape că mă văd în stare să machiez o mireasă în ziua nunții (că pentru ședințe foto cu mirese am mai machiat).

Ultima mea pasiune și ambiție sunt genele false smocuri. Nu-mi mai vine deloc să aplic benzi. Și la acest capitol am avut momente când mi-au tremurat mâinile ca la un atac de panică. Exemplu concret: mâini vizibil tremurânde la gene după care am pictat o linie fină de tot cu tuș fără cea mai mică emoție…

Folosesc gene Cupio fără nod, în combinații de lungimi: scurte, medii și lungi. Lipiciul meu favorit este Makeup Atelier Paris. Nu cred că voi mai putea folosi vreodată altul. Este lipiciul din care pot folosi cel mai puțin produs posibil cu cea mai îndelungată rezistență. Am avut fete care au păstrat genele mai multe zile (recomandarea mea a fost să le dea jos la demachiere, dar lor le-au plăcut și le-a părut rău să renunțe așa repede la ele).

Maria m-a scos din zona de confort. A vrut verde, iar eu mi-am amintit de pigmenții duochrome Inglot și Illamasqua. Pentru ten am folosit verde pentru atenuarea nuanței de roșu din obraji. machiaj_smokey_verde4 machiaj_smokey_verde3  machiaj_smokey_verde2
Andreea m-a lăsat să-mi fac de cap. Îmi place mult ce-a ieșit, iar rujul lichid Boys’n Berries All Day Matte nuanța Mera i s-a potrivit de minune! La ochi m-am jucat cu paleta Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance si mono-ul MAC Deep Damson.
machiaj_colorat_1În seara de revelion Aura m-a lăsat și ea să-mi fac de cap. Nu mai știu exact ce nuanțe am folosit la ea, cred că Urban Decay Vice3. La ea sunt mândră de cum am aplicat genele smocuri. Adevărul e că m-au ajutat mult și genele ei, destul de dese și frumoase (poza laterală din colaj).
machiaj_au
Mi-a ieșit un smokey drăguț în decembrie pentru petrecerea de la serviciu. Din păcate nu am avut timp să-l pozez și am rămas doar cu pozele din telefon. Am folosit mult, mult roșu. V-am zis cât de mult iubesc fardurile roșii?
smokey_a
Și pe final un alt machiaj pe mine, din punctul meu de vedere ratat. Am pornit cu un fard stick care nu a vrut deloc să se omogenizeze și tot am încercat să repar peste el până când am renunțat. În club s-a văzut frumos (mai puțin în pozele cu blitz…).
smokey-mov