melkior cake eyelinersSăptămâna trecută vă tachinam pe Facebook cu o mică demonstrație a noilor cake eyeliner de la Melkior. V-am promis review și e cazul să mă conformez.

Ce este, mai exact, un cake eyeliner? Am să evit definiția producătorului și o să vă spun pe scurt că este un fard mat în nuanță închisă, extraordinar de pigmentat, care se poate aplica atât uscat, cât și umed, pe post de tuș de ochi. Am fost tare curioasă și n-am ratat oferta de acum cca două săptămâni – două produse la preț de unul. Stați și voi cu ochii pe site-ul Melkior pentru că vin mereu cu tot felul de astfel de oferte. Eu vi le mai semnalez pe Facebook, însă de multe ori mesajul nu ajunge la toată lumea (din cauza algoritmului rețelei de socializare).

Eu am ales nuanțele Brown și Prune. Nu voi nega că am o obsesie pe tot ce ține de Prune, mai ales la Melkior, și am chiar o poză demonstrativă (oja se numește Havana Red și trebuie să mă credeți pe cuvânt că arată minunat pe unghii, iar creionul l-am cumpărat crezând că este pentru buze 🙂 )
prune_melkiorDar să mă întorc la subiectul zilei – cake eyeliner-ele Melkior. Cum este lesne de priceput, nuanța mea favorită este Prune – un mov-vișiniu superb, nuanță foarte închisă. Produsele sunt disponibile și în variantă refill, însă eu le-am preferat ambalate individual. Ambalejele acestea vin și cu o oglindă, pe care eu n-am folosit-o și nici nu mi se pare practică, mai ales când lucrezi cu pensula și cu apă.

În primul rând am folosit nuanța Prune ca tuș. Am ales, din comoditate, pensule pentru ruj. E suficient să le umezești, să elimini excesul de apă, și să le treci prin fard. N-am avut deloc probleme la capitolul precizie, putând să fac codițele cât am vrut eu de ascuțite sau de groase. Produsul aplicat umed se usucă foarte repede.

A rezistat impecabil toată ziua, însă am dubii în legătură cu rezistența la ploaie, ținând cont că pensula murdară de produs se spală instant cu apă și atât. N-am testat, este doar o opinie personală.

A doua oară am aplicat Melkior Cake Eyeliner Prune pe post de nuanță închisă în colțul exterior al ochiului, iar următoarea zi am aplicat nuanța Brown singură peste primer. În primul caz (machiaj precum cel de mai jos), aplicat peste un fard copper sidefat, cake eyeliner-ul s-a comportat exemplar – puternic pigmentat și foarte ușor de amestecat (blend-uit). Peste primer, însă, aderența a fost bună, dar s-a întins cu greutate și am avut nevoie de puțină pudră pentru blending.

Diferențe mari în acest caz am sesizat și la partea de rezistență. Dacă aplicat peste un alt fard a rezistat vreo 12-13 ore fără să se clintească, aplicat singur peste primer m-a dezamăgit. Spre finalul zilei (aceasta însemnând după vreo 12 ore) am sesizat că pe unele zone se strânsese în pliul pleoapei. Așadar, recomandarea mea ar fi să îl aplicați peste un alt fard sau peste pudră, și nu direct pe piele sau peste primerul de pleoape.

Mai jos două swatch-uri. Nuanța brown am aplicat-o cu pensula ceva mai umedă, din grabă. Cred că a contat și că nuanța Prune e mult mai folosită și în suprafața fardului am „săpat” un șențuleț care mă ajută să lucrez mai bine cu pensula umedă.
melkior-cake-eyeliners-swatches
Și acum vă las cu machiajul de astăzi, făcut special în scop de blog. Toate pozele pot fi mărite cu un simplu click. Melkior Cake Eyeliner nuanța Prune pe post de tuț și pe post de nuanță închisă în colțul exterior al ochiului.
melkior-machiaj3melkior-machiaj4melkior-machiaj1melkior-machiaj2
Prețul unui cake liner Melkior este de 23,9 lei sub formă de rezervă și de 33,9 lei în ambalaj de plastic (momentan indisponibil pe site, dar sigur îl găsiți în magazin). Acum rezervele pot fi cumpărate la reducere, pentru 19,2 lei.

Pe final vreau să mai menționez un produs de la Melkior pe care îl tot folosesc de ceva vreme și pe care l-am aplicat și pentru pozele de mai sus – iluminatorul pentru obraz, sau, așa cum îi spune pe site – pudra luminoasă irizată. Este o pudră iluminatoare ceva mai dură, în sensul că nu se ia tocmai ușor și mult pe pensulă. Avantajul e că poți aplica treptat până ajungi la intensitatea dorită, fără să riști să luminezi ca un bec din greșeală. Și aceasta este acum în ofertă – 47,92 lei.
iluminator-melkior