Am început luna aprilie cu o mică escapadă la Milano. Destinația a fost aleasă datorită prețurilor mici la biletele de avion. Am zburat cu Ryanair, companie la adresa căreia nu am nicio plângere. Am avut multe feedback-uri mai puțin pozitive pe Milano, ba că e plictisitor, ba că e urât, ba că nu merită să stai 3 zile acolo. Nici nu intenționam să stau 3 zile în Milano și revin cu același feedback – ai atât de multe locuri de văzut în apropiera orașului, încât e și păcat să stai doar aici.

Dar să vă spun puțin despre orașul de destinație. Milano e elegant, frumos, aglomerat, cu multe Vespa, că doar ești în Italia, cu trafic intens și multe magazine de lux. Spre marea noastră bucurie, am fost cazate la doi pași de Navigli, un fel de centru vechi al lor, cu multe terase de-o parte și de alta a canalului Naviglio, cu terase și restaurante și multă mâncare bună, pe toate gusturile – de la vegan la ultra-carnivor. Evident, am mâncat numai pizza și paste, iar într-una din seri am savurat un wrap vegan cu chifteluțe de quinoa. Mâncasem deja paste și nu mai puteam încă o porție de mâncare grea. Așadar, în ziua sosirii, pe la 4 după ce ne-am cazat am plecat în explorare la Navigli și am savurat o înghețată.

A doua zi am avut programată o deplasare, cu biletele gata cumpărate, despre care vă voi spune mai jos. A treia zi a fost dedicată orașului Milano și, pentru că mămicile (a mea, a Cristinei și a soțului meu) erau foarte obosite, am decis să luăm autobuzul. Am făcut multe poze din mers, ne-am oprit la Dom și la un castel unde am văzut luptându-se două armate de copii. Am văzut și un parc și ne-am plimbat mult. La finalul zilei am ochit o Sephora unde am cumpărat ceva pe fugă și am mâncat tot „la noi în cartier”, adică la Navigli.

Mi-a plăcut orașul, dar cu siguranță m-aș fi plictisit 3 zile acolo. N-am intrat în muzee, ci doar in Dom. Am urcat pentru a vedea priveliștea care mi-a plăcut mult. Arhitectura exterioară a acestei catedrale m-a impresionat. Interiorul, însă, mi s-a părut sobru, rece, impunător dar și respingător prin megalomanie. Nici mamelor nu le-a plăcut prea tare interiorul. În ordinea preferințelor vacanței Milano ocupă locul 3.

Pe locul doi am să pun Verona. De la Milano la Verona am ajuns cu autobuzul, după o călătorie de două ore. Biletele le-am avut cumpărate de pe Internet. Verona e un orășel minunat de luat la pas. Nici n-a fost cazul să ne interesăm de transportul în comun. De la stația unde am coborât și până în centru n-am mers mai mult de 10-15 minute pe jos, la pas lent, cu admirat de peisaj. Și tot trecând de pe o străduță pe alta am ajuns să vedem o grămadă de locuri frumoase. Am văzut balconul Julietei și celebra statuie a aceluiași personaj, cu care își făceau poze toți înghesuiți, pipăindu-i sânii. Am admirat de la distanță, am făcut 2-3 poze și am plecat. Am pozat și celebrul perete cu bilețele de dragoste. Bisericile din Verona mi-au plăcut foarte mult, mult mai calde și mai primitoare față de cea din Milano. Am vizitat Santa Anastasia și Domul din Verona. Orașul este cochet, te impresionează cu multă culoare, multe flori și energie pozitivă. Am reușit să urcăm vreo 200 de trepte pentru a admira peisajul de sus. Efortul a meritat din plin.

Pe final, ultima și cea mai frumoasă zi din vacanță, locația locul 1 în topul preferințelor – Lacul Como, navigând de la Como la Bellagio, cu o plimbare în orășel și în superba grădină – Villa Melzi. Am mers aproximativ o oră cu trenul de la Milano la Como, biletul a fost ieftin – 4,8 euro de persoană. De la Como am luat vaporașul către Bellagio. Biletul dus-întors a fost 22 de euro de persoană. Am navigat cca două ore și jumătate admirând peisajul superb cu dealuri și munți și micile localități dispuse pe înălțime.

Bellagio a fost orășelul unde timpul a zburat, pur și simplu. Ne-am plimbat, am mâncat, iar când să vizităm grădina de la Villa Melzi am constatat că mai aveam maxim 20 de minute la dispoziție. Și alergam și făceam poze. Și a meritat fiecare bătaie accelerată de inimă. Am văzut o grădină mică, dar absolut superbă.

Dacă ar fi să reiau experiența Lacul Como aș naviga pe tot lacul, cu o oprire peste noapte la Bellagio. Sunt niște locuri atât de frumoase, merită văzute… Lacul, dacă priviți o hartă, este în formă de „Y”. Bellagio este fix la intersecția dintre cele două laturi ale „V”-ului întors.

Despre shopping n-am multe de zis, decât că acei 102 euro cheltuiți la Sephora sunt cea mai deșteaptă cheltuială pe care puteam s-o fac. Am cumpărat un fond de ten Giorgio Armani Luminous Silk Foundation (46 euro) și paleta Hourglass cu pudră, iluminator și contur (56 euro). Le veți vedea mâine pe blog. Arată…. Photoshop live!

shopping_milano
Cam atât despre mica mea vacanță. Dacă vă decideți să vedeți locurile despre care v-am povestit și aveți întrebări vă răspund cu drag.