Îngrijirea părului este un subiect important pentru cele mai multe dintre noi. Fie că vrem să-l regenerăm după agresiuni chimice sau termice, fie ca vrem mai mult volum sau să îi oprim căderea, părul nostru poate să ne facă ziua mai frumoasă ori din contră.

În urmă cu puțin timp (comparativ cu prietenele mele) am început să îmi vopsesc părul iar recent am trecut printr-un decapaj (blând) pentru a scăpa de urmele de negru. Dacă până la acest decapaj îmi tratam părul ca și când ar fi fost natural, mai ales că îl vopseam la câteva luni, după procedura de decolorare am început să analizez mai bine situația. Mă uit mai atent la produse, pentru că vreau șampoane delicate cu firul de păr și măști foarte hidratante. Ba mai pe la începutul verii am avut ceva probleme și cu căderea părului pe care vreau să cred că le-am dres din dietă.

Cum spuneam, după decapaj am devenit brusc mai interesată de îngrijirea părului. Nu că până acum nu mi-ar fi păsat, doar că fusese mai simplu. Astfel că nu ratez nicio ocazie în care pot afla mai multe despre podoaba capilară. Așa se face că acum câteva zile am participat la un eveniment aniversar colorat și interesant organizat de Global Wellnes System – Organic Attitude Collection & Trends Concept Fall/Winter 2017/2018.

Am aflat că sunt încă în trend blondurile cu nuante de roz, albastru, verde, insa ceva mai domolite, că blondul cenușiu rămâne o dorință pentru multe dintre noi și că volumul este în continuare la mare căutare. Dar toate acestea necesită decolorarea de care vorbeam mai sus, una pănă aproape de alb. Însă, din fericire, există Natulique, produse organice, fără amoniac, mult mai sigure atât pentru părul nostru, cât și pentru cele ce se ocupă de frumusețea noastră, obligate adesea să inhaleze vapori toxici. În aceste conditii parcă aș avea curaj să încerc o nuanță și mai deschisă.

Noutatea evenimentului a fost Natulique Hair Growth, un sistem de îngrijire care acționează în două direcții: oprește căderea părului și stimulează creșterea firului de păr. Sistemul este format din șampon, balsam și serum. Produsele au în compoziție numeroase ingrediente certificate organic care hrănesc scalpul: ulei de citrice, ulei de rozmarin, Aloe Vera, extract de măsline, ulei de migdale, rădăcină de ghimbir, apă de trandafir.

O cauză frecventă a căderii părului este DHT (dihidrotestosteronul). DHT este un derivat chimic al testosteronului care subminează absorbția nutrienților esentiali în rădăcina firului de păr. Sistemul Hair Growth de la Natulique facilitează comunicarea dintre celule și păstreaza aceste celule unite în vederea prevenirii efectelor DHT.

Serul, șamponul și balsamul Natural Hair Growth de la Natulique sunt produse inovative dezvoltate cu ajutorul bioștiinței patentate scandinave împotriva căderii părului care combină la nivel molecular apigenina, acid oleanolic, Matrikina vitaminizată pentru a dezvolta o soluție puternică ce împiedică pierderea părului și ajută la întărirea rădăcinilor, dar și la regenerarea foliculilor de păr. Sistemul Hair Growth de la Natulique revitalizează foliculii deteriorați ai firelor de păr, îngroaşă firele și stimulează creșterea părului prin însănătoșirea naturală a scalpului.O altă gamă Natulique care mi-a captat atenția este Colour Shield – șampon și balsam, produse de îngrijire blânde destinate protecției culorii părului vopsit. Extractele active din plante ajută la protejarea culorii, iar proteina hidrolizată din mătase ajută la menținerea intensității culorii. Gama are efect anti-static și conferă părului forță.

Formula conține 97,5% ingrediente naturale benefice părului colorat – extract de cimbru cu proprietăți antimicrobiene și purifiante, Gingko Biloba cu proprietăți antiîmbătrânire care stimulează circulația sângelui, extract de acai bogat în flavonoide, acizi grași esențiali și fitosteroli, antioxidanți puternici ce protejează împotriva agresiunilor mediului înconjurător asupra părului și scalpului. Extractul de Aloe Vera calmează și hrănește scalpul cu vitaminele A, B și C.
Evenimentul, deși captivant și plin de culoare, a fost dedicat în special saloanelor, așa că nu vă povestesc mai mult despre el. Însă vreau să vă las cu câteva imagini ce redau culorile și coafurile care m-au încântat cel mai tare și vă las pe voi să decideți care este cel mai interesant trend din sezonul toamnă-iarnă 2017.