În ultima vreme am căpătat o pasiune pentru măștile pentru față, poate tocmai simțindu-mă vinovată că am fost puțin cam neglijentă cu rutina de îngrijire. Dar când intri pe ușă la 10 seara, plecată de la 8 dimineața, parca nu-ți mai arde de tonifieri și exfolieri chimice, nici măcar de hidratare. Doar spălat și somn. Totuși tenul meu mă iartă, fiind destul de potolit și fără coșuri sau zone cu piele uscată. Cu condiția să-i ofer câte o mască din când în când și un timp decent de somn.

In Asia femeile sunt recunoscute pentru atenția lor deosebită acordată îngrijirii tenului, iar eu le invidiez pentru tenul cu aspect de porțelan chiar și atunci când nu sunt machiate. Inspirat de acest trend în continuă răspândire, Garnier Skin Naturals a lansat măștile Moisture+, inspirate de expertiza din zona asiatică și ne propune un boost de hidratare pentru o piele revitalizată, energizată și luminoasă.

Măștile se prezintă sub forma unui șervețel îmbibat cu loțiune. Eu am de gând să le folosesc măcar de două ori (sigilate bine în ambalaj după utilizare) pentru că sunt atât de bine îmbibate (32 de grame de produs) încât mi se pare risipă să le arunc după prima folosire.

Masca Moisture+ revitalizantăa și super hidratantă are la bază o combinație de rodie, acid hialuronic și serum hidratant, fiind destinată tenului deshidratat. Extractul de rodie este cunoscut drept unul dintre cele mai sănătoase ingrediente din natură. Aceasta împrospătează și revigorează pielea, oferindu-i rehidratare intensă, un aspect mai luminos și mai puține riduri superficiale.

Masca moisture + purificatoare super hidratantă conține extract de ceai verde, acid hialuronic și serum hidratant, fiind destinată tenului normal sau mixt. Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietățile sale de matifiere. Masca restabilizează pielea oferindu-i un aspect mat și închizând porii.

Masca moisture+ calmantă super hidratantă are în compoziție mușețel, acid hialuronic și+ serum hidratant, fiind destinată tenului uscat și sensibil. Deși nu am tenul nici uscat și nici sensibil, este preferata mea și prima către care m-am îndreptat. Era final de zi și simțeam nevoia de hidratare intensă, mușețelul având proprietăți emoliente și calmante la nivelul pielii. Masca elimină senzația de piele “care ține”* hidratând-o intens.

Materialul din care sunt făcute măștile se mulează perfect pe ten, având tăieturi pentru zona ochilor, a nasului și a gurii. Pentru fața mea sunt puțin cam mari, dar cam așa sunt toate măștile de acest tip pe care le-am încercat.

După utilizare tenul se simte hidratat, fin, iar senzața se menține până a doua zi. Măștile Garnier Skin Naturals Moisture+ oferă „o săptămână de hidratare în 15 minute”, conform descrierii oficiale. Sfatul meu e să le folosiți de câte ori simțiți nevoia unui plus de hidratare pe lângă rutina voastră obișnuită. Eu oscilez între una și două folosiri pe săptămână, tocmai pentru că, așa cum ziceam mai sus, am un program foarte haotic și obositor și-mi găsesc cu greu timp și, mai ales putere, să urmez o rutină serioasă de îngrijire a tenului.

Prețul unei măști Garnier Skin Naturals Moisture+ este de aproximativ 10 lei (eu le-am găsit în magazinele DM).