Îmi pare că am vorbit de atât de multe ori pe blog despre protecția solară încât n-ar mai fi nimic nou de spus. Și totuși, mereu descopăr produse și texturi noi și sunt convinsă că și voi (cele care folosiți și care sper să fiți într-un număr cât mai mare) sunteți mereu în căutarea unui produs care să se comporte mai bine decât cel folosit anterior.

Spre rușinea dar și surprinderea mea, am aflat abia recent, acum câteva săptămâni, că ar trebui să aștept cca 15 minute între aplicarea cremei cu protecție solară și aplicarea produselor de machiaj. Ori am o piele mai rezistentă la razele solare decât credeam eu și de-asta n-am pățit nimic, ori nu e chiar neapărat nevoie să aștept timpul ăsta, cert e că de când am aflat rutina mea de dimineață s-a schimbat semnificativ. Adică parcurg toți pașii îngrijirii plus aplicarea cremei cu protecție solară și abia apoi mă gândesc la cafea, la haine, poate și la mâncare, timp de 15 minute, după care încep machiajul. Din păcate ceva fac eu greșit în toată schema asta, dacă în ultima vreme n-am mai avut timp de machiajul ochilor, ci doar un machiaj basic – fond de ten, pudră, sprâncene, ceva blush, mascara și ruj…

Dar mai e ceva legat de aceste 15 minute. Poți testa creme cu protecție solară care au nevoie de mai mult timp pentru a se așeza pe ten sau a intra în piele, având mai apoi rezultate surprinzătoare. Veți vedea mai jos la ce mă refer. Până atunci, nu uitați, cantitatea necesară de cremă cu protecție solară pentru întreaga față este de cca un sfert de linguriță, mai exact 1,25ml. Unele creme întră rapid în piele, altele au nevoie de ceva mai mult timp, dar majoritatea sunt ok după 15 minute, necesitând cel mult o elimionare a resturilor uleioase cu un șervețel de hârtie.

Azi vreau să vă povestesc despre trei creme pe care le-am încercat în ultima perioadă.
Sensitelial - gel solaire
Am să încep cu Sensitelial Gel SPF 50, produsul cu care am avut cea mai interesantă experiență. Evident, când am văzut că este destinat pielii grase cu tendință acneică a fost primul care mi-a stârnit curiozitatea. S-a aplicat ușor, a intrat destul de bine în piele, lăsând foarte puțin film gras. Mă așteptam ca acest film ușor gras să se ducă în cele 15 minute cât îmi făceam eu cafeaua și tot. Nu știu ce am făcut eu și cum m-am învârtit, că după 15 minute aveam fața toată ulei. M-am speriat, dar nu mai aveam timp să șterg și să aplic altă cremă, așa că am absorbit uleiul cu un șervețel și am continuat cu aplicarea machiajului. Mai mare mi-a fost surpriza peste zi, când machiajul a rezistat impecabil, ba chiar n-am văzut urmă de sebum ore bune, aș zice minim 9 ore. Din păcate n-am încercat-o fără machiaj, dar tind să cred că s-ar comporta la fel de bine, fără să lase film gras. Urme albe nu lasă, așa că n-ar trebui să fie o problemă dacă e purtată singură.

La utmătoarele folosiri nu mi-a mai făcut surpriza cu tenul uleios, existând puțin film încă de la aplicare și rămânând aproximativ la fel și după 15 minute. Iar cu machiajul s-a comportat la fel de bine de fiecare dată.
Sensitelial - creme solaire-ps
Rămân de părere că persoanele cu ten uscat sunt cele mai bine „deservite” când vine vorba de protecție solară. Este cazul produsului de mai sus, Sensitelial Cremă SPF 50+ pentru piele fragilă și sensibilă la soare, predispusă la intoleranță solară (urticarie solară, fotodermatoze).
Dacă nu aș avea altă cremă în casă (cum ar fi Sensitelial Gel SPF 50) aș reuși s-o fac să funcționeze pe tenul meu mixt, chiar și vara, în condiții de sebum accentuat combinat cu transpirație. Însă, din păcate, lasă film gras și sebumul iese prin cremă și machiaj destul de repede, în câteva ore.
În această cremă  indicele factorului de protecție este amplificat și extrem de eficient, datorită combinației de filtre organice și ecrane minerale, împreună cu extractul de perle.

Sensitelial - spray solaire
M-am împrietenit frumos și cu Sensitelial Spray de protecție solară SPF 30, atât pe corp, cât și pe ten. M-am îndurat să-l pun pe ten deoarece este un produs destinat întregii familii, potrivit pentru  pielea sensibilă şi fragilă a copiilor, dar şi pentru adulţi, chiar și în cazul pielii intolerante. În vacanță am doar bagaj de mână, dar văd eu cum fac să-l iau cu mine, măcar că-l împart în trei sticluțe mai mici.

Se aplică ușor și pătrunde rapid în piele. Nu lasă urme albe sau film gras. Conține o combinație de 3 filtre organice + 1 ecran mineral,  care acționează în sinergie perfectă pentru a asigura protecția optimă împotriva spectrului UVA/UVB. Textura sa nu lasă urme albe, se aplică extrem de ușor și intră rapid în piele.

Voi ce creme interesante pentru protecția solară ați mai descoperit vara aceasta?