Ce bine că s-au terminat zilele reci din iarna aceasta! Să sperăm că au fost ultimele. În weekend, cel puțin, am simțit cu adevărat primăvara. Din păcate pentru tenul nostru această trecere de la frig la cald și invers în decurs de câteva zile nu este atât de plăcută, și de multe ori avem senzația că nu ne îngrijim corespunzător și, astfel, tenul se revoltă.

Orice am face, hidratarea este esențială, chiar și când ni se pare că tenul nostru nu are nevoie. Privarea pielii de hidratare poate să nu aibă efecte imediate, însă acestea se vor resimți, cu siguranță.

Virginie Couturaud, Director Științific Yves Rocher spunea: „365 de zile pe an, tenul are nevoie de îngrijirea unei creme hidratante dimineața și seara, indiferent de natura sa. Atunci când tenul este uscat, hidratarea devine un reflex natural pentru regăsirea senzației de confort, dar ar trebui să fie la fel și în cazul unui ten mixt sau gras. Hidratarea nu este doar un gest pentru starea noastră de bine, ci este mai presus de toate un reflex de sănătate, ideal pentru compensarea efectelor stresului și vârstei, dar și pentru curățarea zilnică a pielii. Acesta este motivul pentru care trebuie să îți asculți corpul: deshidratarea este o stare tranzitorie, reversibilă, dar este vital ca aceasta să fie tratată pentru a evita senzația de disconfort a pielii, apariția ridurilor fine și lipsa de luminozitate.”

Fitologii Yves Rocher s-au inspirat de la o plantă suculentă cu un mecanism hidric remarcabil: planta Edulis și geniul său extraordinar de adaptare morfologică, structurală și fiziologică. Experții companiei au demonstrat un mimetism în mecanismul de acțiune al reținerii apei în frunzele plantei și acțiunea activului asupra pielii. În formula noii game Hydra Végétal, apa din celulele plantei Edulis ajută tenul să-și mențină hidratarea* la diferitele niveluri ale pielii* și să elibereze apa printr-o acțiune continuă derulată pe parcursul a 48 de ore**.
*Teste in vitro

Botaniștii și fitologii Yves Rocher au început să cerceteze familia plantelor suculente datorită capacității lor surprinzătoare de a gestiona apa, o resursă prețioasă în mediile aride sau expuse la capriciile vremii. Au remarcat această capacitate în mod special la planta Edulis, pe numele său latin Carpobrotus Edulis. O plantă suculentă ce poate fi recunoscută după frunzele sale de formă triunghiulară și de un verde puternic. Mediul său favorit este la malul mării pe coastele stâncoase, zone ce nu sunt tocmai favorabile vieții plantelor: vântul sărat marin, pulverizarea apei de mare, seceta, solurile sărace… Dacă ați vizitat Portugalia, probabil ați remarcat zonele foarte întinse acoperite cu această plantă pe coastele oceanului. Eu am remarcat-o în special în zona Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei, un loc pe care vi-l recomand cu căldură.
Yves Rocher Hydra VégétalYves Rocher Hydra Végétal
Planta Edulis s-a adaptat. Ea și-a transformat frunzele într-o veritabilă armură vegetală pentru a rezista și a se dezvolta acolo unde puține plante sau oameni îndrăznesc să se aventureze. La Cabo da Roca, de exemplu, este un vânt atât de puternic, încât îți este foarte frig inclusiv vara. Iarna te pătrunde de-a dreptul.

Noua gamă HYDRA VÉGÉTAL vine cu texturi noi, mai eficiente și mai senzoriale, datorită extractului exclusiv din planta Edulis. Gama destinată hidratării contine a tenului a fost creată în special pentru îngrijirea tenului tânăr, la prețuri accesibile. În luna martie, puteți găsi în magazinele Yves Rocher și pe site-ul www.yves-rocher.ro noile formule ale gamei:

  • Cremă pentru hidratare intensă 48 de ore  
  • Gel cremă pentru hidratare intensă 48 de ore 
  • Lapte demachiant hidratant 
  • Gel de curațare pentru prospețime 
  • Gel exfoliant hidratant 
  • Gel hidratant anti-oboseală pentru zona ochilor

Yves Rocher Hydra VégétalYves Rocher Hydra VégétalDacă vă doriți să încercați o parte dintre produsele gamei Yves Rocher HYDRA VÉGÉTAL vă invit să rămâneți pe frecvență. Nu m-am decis dacă voi organiza un concurs pe Facebook sau pe blog, însă am senzația că vă place mai tare pe Facebook. Deci? Să fie Facebook sau blog?
Yves Rocher Hydra Végétal