skincare

Am văzut acest tag la mai multe bloggerițe pe care le urmăresc cu drag și, cititnd răspunsurile lor, mă gândeam la ce răspunsuri aș da eu. La final am decis că e cazul să le aștern în scris, pe blog.

1. Descrie rutina ta de îngrijire a tenului în 5 cuvinte:
curățare, exfoliere, hidratare, SPF, măști.

2. Care este tipul tău de ten?
Am tenul mixt, normal pe obraji și puțin spre gras în zona T. Nu este sensibil deși uneori mă ia prin surprindere când mi-e lumea mai dragă cu câte un coș în plin obraz.

3. Cel mai bun inamic împotriva coșurilor?
Ani de zile am susținut sus și tare că nu există produs care să ucidă coșurile peste noapte. Până recent când am descoperit uleiul de argan. Acest ulei ucide din fașă coșurile acelea dureroase de sub piele (folosit la primele semne ale apariției nenorocirii).

4. Care este produsul tău preferat pentru îngrijirea tenului?
Nu aș putea alege un singur produs. Uleiul de argan (eu folosesc Longevita) ucide coșurile dar crema Ziaja pentru exfoliere delicată cu manuka grăbește vindecarea bubițelor rezultate în urma luptei cu coșurile (între timp am renunțat la sportul ăsta… sper!) și reduce petele iar Nivea Q10 Plus mi-a protejat tenul de gerurile năprasnice ale acestei ierni.

5. Șervetele demachiante: da sau nu?
Nu și nu din vreo teama de iritații ci din comoditate. Decât să-mi frec fața cu un șervețel prefer s-o șterg blând cu un disc demachiant cu loțiune micelară.

6. Toner: da sau nu?
Momentan nu dar urmează, când voi încerca gama Herbalife SKIN. Până acum nu m-a convins niciuna dar perseverez.

7. Produse high end pentru ten sau produse high end de machiaj?
La produse high end pentru îngrijire n-am remarcat diferențe semnificative față de cele low end (deși n-am încercat atât de multe) însă la machiaj lucrurile au stat complet diferit. Recunosc că un produs de machiaj high end îmi scoate cu mai mare ușurință banii din portofel comparativ cu o cremă. Dar asta e slăbiciune, nu convingere.

8. Care e cel mai ciudat produs pe care l-ai folosit pentru îngrijirea tenului tău?
Aici așteptam să ajung… Când eram în liceu am încercat toate naturistele posibile și imposibile din bucătărie, de la lămâi (pentru decolorarea tenului), roșii, aloe fiartă și proaspătă până la ouă și alte minuni.
Când am avut acnee oribilă, în jurul vârstei de 26 de ani, am fost și mai agresivă cu tenul. Mi-amintesc cu groază de soluția pentru puncte negre Activa de la Favisan PLINĂ de alcool. Eu o aplicam pe toată fața. La un moment dat  aveam impresia că funcționa…

activaAr mai fi argila Aslavital timp de 10 zile consecutive, creme cu acțiune topică aplicate pe toată fața în strat gros și multe altele. Eram atât de disperată și atât de orbită de ideea de îngrijire încât nu concepeam că problemele ar putea veni din interior. Bine că mi-a venit mintea la cap și am luat alte măsuri. Dar am ținut-o așa aproape trei ani…

9. Cele mai bune sfaturi pentru un ten mai frumos.
Îngrijește-te! N-o poate face nimeni în locul tău! Și nu uita că nicio cremă nu ține locul unui stil de viață sănătos. Da, contează foarte mult ce mănânci!

N-am să dau mai departe tagul dar promit să citesc tot ce prind pe tema asta!