Travel tagAlexandra m-a nominalizat pentru acest tag, îi multumesc frumos, și m-am gândit să nu amân. Iarăși începe nebunia – munca – și sigur timpul meu va fi din nou pe frânturi. Îmi place să povestesc și l-am făcut cât ai clipi. Vă invit să citiți răspunsurile mele în cele ce urmează.

1. Unde ai zburat prima dată cu avionul?

Era imediat după Revoluție. Eram mici, eu aveam 7 iar fratele meu 8 ani. Tatăl meu și-a dorit să ne ofere cât mai multe experiențe interesante, una dintre ele fiind zborul cu avionul. Am zburat de la Constanța la București. Pentru noi a fost fascinant, și am povestit mult timp de-atunci. Colegii de la școala nu ne credeau și le-am arătat biletele. Pe vremea aceea arătau ca vechile bilete de tren, doar că scria Tarom pe ele.

2. Numește trei lucruri esențiale pentru tine atunci când călătorești.

Un GPS care să funcționeze și pe pietonal (OVI de la Nokia E72 a fost genial, pacat că acum, după patru ani și jumătate, e cam depășit), un telefon smart, ochelarii de soare.

3. Cu cine ai vrea să călătorești?

Cu soțul meu mă simt cel mai bine. Nu ne-am contrazis niciodată pe tema locurilor de vizitat sau a activităților de făcut în vacanță.

4. Ce loc din avion preferi: culoar, mijloc, geam? 

Îmi place la geam, n-o să mint, dar iubesc atât de tare senzația aceea la decolare, când accelerează puternic și apoi se desprinde de sol, încât nu e așa important ce loc ocup.

5. Cum “pierzi timpul” atunci când călătorești?

Citesc, mă joc sau mă uit pe geam.

6. Numește câteva țări prin care ai călătorit.

Grecia, Spania, Austria, Ungaria, Italia. Bulgaria doar tranzit.

7. Care dintre acestea a fost preferata ta?

Oscilez între Spania și Italia.

8. Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești?
Avionul, fără discuție. Mi se pare foarte obositor să pleci din Țară cu mașina. După două călătorii cu mașina în Grecia și alte două în Austria… prefer avionul!

9. Numește un loc unde ai vrea să te întorci, din cele deja vizitate.

Madrid! L-am vizitat doar două seri, cât am avut escală pe traseul către Tenerife. Chiar vreau să revin acolo!

10. Există un loc unde nu ai mai vrea să te întorci?
Grecia Thassos. Doar ce m-am întors și n-aș reveni acolo nici gratis…

11. Ai ceva pățanii interesante din categoria “m-am pierdut”?

Ne-am pierdut în Viena după ce am luat autobuzul la întâmplare și apoi nu mai dădeam de nicio gură de metrou. Până la urmă am găsit un capăt de linie :))


12. Unde ai călători special pentru mâncare?
Oriunde se mănâncă și se gătește bine pește! Să zicem Spania.

13. Care este următoarea ta destinație?Londra e pe listă de mult timp. Dar nici cu Spania nu mă supăr, mai ales că la ei e cald până toamna târziu. În madrid pe 15 octombrie , seara la 10, era de pantaloni scurți și tricou iar la noi se pregătea să ningă.

14. Cum îți place să îți structurezi călătoria?Îmi place să-mi stabilesc câteva obiective principale de vizitat dar tot la fața locului fac planul efectiv. Nu vreau să fiu foarte spontană pentru că risc să ratez niste locuri și cine știe dacă mai ajung să mă întorc.

15. În ce țări ți-ar plăcea să călătorești? (Bonus)Franța, Polonia, Cehia și, de ce nu, Canada și SUA!

16. Pe cine provoci?Vă provoc în primul rând pe voi cele care ați citit acest tag și mai apoi, pe Irina, Diana, Adelina, Irina. Sper ca nu l-ați făcut încă. Eu am verificat dar poate mi-a scăpat pe alocuri.