vonino_musictab
Azi vreau să abordez un subiect la care nu v-ați fi așteptat, voi vorbi despre o… jucărie pentru oameni mari și mici. O cheamă Vonino MusicPAD M1 și nu este o simplă tabletă, este un  Smart Home Entertainment System. Sunt convinsă că n-o să vă mire în niciun fel când am să vă spun că sunt un om normal, fac lucruri normale (citesc, gătesc, spăl rufe) și-mi plac foarte, foarte mult lucrurile practice, mai ales pe acelea care-mi fac viața mai plăcută ori mai ușoară.

Pe la începutul anului mi-am achiziționat o tabletă și, în loc s-o folosesc pentru ce o luasem (citit manuale format .pdf) eu am început să mă uit mai mult pe youtube. Mă relaxează și… învăț o grămadă de lucruri. Uneori, totuși, doar ascult clipurile în timp ce-mi fac unghiile sau mai știu eu ce dreg prin casă. În bucătărie n-am luat-o cu mine, dar recunosc că am simțit de multe ori nevoia să ascult ceva în timp ce gătesc. Când mi s-a propus să mă joc cu Vonino MusicPAD M1 și să vă spun cum mi se pare m-am gândit doar la cum va suna pe pervazul din bucătărie.
vonino_musictab_m1_
După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, tot la youtube am ajuns. Mi-a plăcut să-mi vizualizez noutățile în materie de machiaj pe ea, seara înainte de culcare. În weekend am stat ceva mai mult în bucătărie și am lăsat-o să cânte pentru a-mi ține companie. Am fost uimită de cât de clar și tare se aude, la cât e ea de mică. MusicPAD M1 ne oferă acces acces gratuit la peste 30 de milioane de melodii prin aplicatiile SoundCloud si Anghami. Pentru Copii vine cu aplicația Youtube Kids preinstalată. Recunosc că am stat puțin și pe Youtube Kids, la finalul unei zile istovitoare. Aplicația, dacă nu știați, permite impunerea unor limitări pentru copii. Mi se pare foarte util, mai ales când cei mici uită s-o mai lase din mână.

Dacă tot am adus vorba de cei mici, mi-am amintit și de serile din copilăria mea când ascultam povești la radio înainte de culcare. Cred că Vonino MusicPAD M1 poate lua cu succes locul radioului de la care auzeam „Noapte bună, copii!” înainte de a adormi.

Evident că nu am rezistat tentației de a instala pe ea jocul meu preferat (să nu râdeți de mine). Se numește Farm Heroes Saga și am trecut deja de nivelul 600, deși recunosc că mi-am cam pierdut răbdarea. Jocul se mișcă bine și m-am ales și cu niște bonusuri pentru reinstalare 🙂 Am instalat Facebook, nu cumva să treacă 10 minute din viața mea fără să arunc un ochi peste newsfeed, o aplicație de prognoză meteo care să mă ajute dimineața să decid cu ce să mă îmbrac și, evident, Facebook Messenger. Din păcate sistemul multimedia Vonino nu este compatibil cu Instagram, și aici, deși inițial m-am necăjit puțin, mi-am dat seama că nu e cazul nici pe departe s-o compar cu telefonul mobil. Unele dispozitive nu sunt compatibile cu anumite aplicații și asta este.

Nu este o tabletă ultra-performantă din punct de vedere al aplicațiilor și al browsing-ului. Are 1GB memorie RAM (telefonul meu are 3), deci sfatul meu e să nu faceți o mie de update-uri pentru că va ajunge să se miște greu. Are 8 GB memorie internă și suportă card de până la 32 GB (ideal pentru filme).

Sistemul multimedia Vonino este făcut pentru entertainment, așa cum spune și producătorul – adică muzică și videoclipuri/filme. Și, dacă display-ul de 7 inch nu vă satisface când vine vorba de un film, am o veste bună. Tableta poate fi conectată la televizor!
vonino_musictab_m1_butoane
Îmi place forma sistemului Vonino, suportul de metal este stabil, sunt slabe șanse să v-o dărâme pisica. Și mi se pare foarte simpatică așa „grăsună”. Pe masa din bucătărie îmi amintește de casetofonul pe care l-am primit de la părinți acum… prea mulți ani. Și uneori mă gândesc că am trăit o imensă transformare pe plan tehnologic, de la primul telefon cumpărat în anul I de facultate din prima bursă, până la stat pe internet pe stradă… Copiii din ziua de azi habar n-au ce-i aia Sagem :))

Și acum să vorbesc puțin și de ce nu mi-a plăcut la MusicPAD M1. Încep cu butoanele de on/off și de volum care sunt deranjante și zgomotoase. Un alt aspect a fost faptul că nu se încarcă de la un încărcător normal, ci doar folosind încărcătorul propriu. După ce am ținut-o o noapte în priză la încărcătorul de telefon nu înțelegeam de ce e moartă și nu reacționează la nicio apăsare de buton. Al treilea lucru care m-a deranjat a fost cât de repede s-a consumat bateria, în condițiile în care i-am oprit Wi-Fi. Adică încărcată 100% și lăsată să meargă vreo oră, apoi în „sleep”, a doua zi seara mai avea 21%. Deci încărcătorul trebuie să fie mereu la îndemână, mai ales dacă vă tableta se utilizează pe perioade mai mari de timp (mai multe ore).
vonino_musictab_m1_back
Pe final concluzia mea este că sistemul multimedia Vonino MusicPAD M1 este ideal pentru ascultat muzică și vizionat clipuri/filme. Se aude bine, se aude tare, nu am ce să-i reproșez. NU este o tabletă ultra-performantă și nu poate fi comparată cu telefoanele pe care le folosim în viața de zi cu zi. Este ușor de transportat și se așează bine pe suprafețele plane, chiar și mai „ondulate” (în pat). Nu am insistat prea mult pe caracteristicile tehnice, le puteți analiza în detaliu aici.

Articolul de față reprezintă opinia mea în urma experienței cu Vonino MusicPAD M1. Nu am fost plătită și nici nu am primit cadou produsul. Doar l-am testat pentru a vă putea povesti experiența mea. Aș aprecia un feedback.

Ați vrea să vă povestesc despre telefonul meu?
Există alte produse Vonino despre care ați vrea să aflați mai multe detalii?