xeracalm
În cazul pielii uscate lipsa apei în straturile superioare ale pielii tulbură funcţionarea normală, împiedicând îndeplinirea rolului de barieră împotriva agenţilor externi şi a deshidratării. Astfel, apar mâncărimile care afectează calitatea vieții și tulbură somnul, atât pe cel al copiilor, cât și pe cel al părinților.

Vorbim despre dermatita atopică.  Pielea predispusă la dermatită atopică este foarte uscată, afectată de erupţii inflamatorii la diverse intervale de timp. Pe durata acestor faze de erupţie, apar pete roşii solzoase, de dimensiuni diferite, care provoacă mâncărimi puternice. Chiar dacă întreaga piele are un aspect neobişnuit de uscat şi de palid, episoadele inflamatorii sau erupţiile eczemelor tind să apară în aceleaşi locuri. La bebeluşi, dermatita atopică apare pe obraji şi în exteriorul membrelor. La copiii mai mari şi la adulţi, afectează pielea de pe încheieturi (interiorul coatelor şi al genunchilor).
xeracalm-1
Produsele ce conțin „emolienţi activi” ajută pielea să funcționeze normal. Formulele acestrtor produse acţionează asupra: hiperactivităţii pielii, senzaţiilor de mâncărime și anomaliilor de apărare a pielii.
XeraCalm A.D este o gamă completă, ce permite îngrijirea corectă a dermatitei atopice. Cu o formulă unică, dezvoltată cu un număr minim de ingrediente selecționate atent pentru eficiența și siguranța lor, produsele hidratează și calmează pielea sensibilă, pruritul și refac bariera de apărare a pielii.

  • XeraCalm A.D cremă – acţionează asupra uscăciunii, reface rolul de barieră al pielii, limitează pătrunderea transcutanată a substanţelor iritante şi a alergenilor, reducând apariția leziunilor
  • XeraCalm A.D ulei de duș – curăță cu blândețe pielea uscată, contribuie la refacerea stratului lipidic, distanțează puseele de dermatită atopică
  • XeraCalm A.D balsam – reduce senzaƫiile de pruurit cauzate de pielea uscată, calmează roșeaƫa/iritaƫiile cauzate de hiperactivitatea pielii, permite pielii să se protejeze singură încă o dată

De asemenea, compresele și pulverizările cu Apă Termală Avene calmează inflamația și mâncărimea, datorită proprietăților calmante și anti-iritante demonstrate prin studii clinice. Acțiunea benefică a apei termale Avene asupra dermatitei atopice este confirmată anual de peste cei 2600 de pacienți tratați anual la Centrul Termal de Hidroterapie Avene.
Produsele Xeracalm A.D au formulă sterilă și NU conţin parfum sau parabeni. Gama Xeracalm A.D poate fi găsită în farmacii.

Pentru mai multe informații accesați: www.eau-thermale-avene.ro