Am achizitionat samponul APIVITA PROPOLINE pentru scalp sensibil cu lavanda si miere acum 3 saptamani la o promotie foarte interesanta (2+1 gratis) la pretul de 51 de lei. 

L-am bagat in folosinta inca din seara in care am venit cu el acasa. Prima impresie: era sa-l torn pe tot in mana pentru ca este foarte lichid iar eu eram obisnuita cu Angel care are consistenta unui iaurt (mai dens). Samponul miroase placut, a lavanda iar spuma pe care o face este normala. Nu am simtit vreun efect instant, pozitiv sau negativ, asupra parului, cum ar fi sa-l inmoaie sau sa il faca aspru dupa limpezire. Dupa spalare parul a ramas curat si usor, cu ceva (mai mult) volum, frumos mirositor si deloc incurcat. Nu am un par care sa se incurce usor si de obicei ramane aspru si incalcit doar dupa sampoanele de tip tratament, tocmai de aceea evit sa folosesc Nizoral sau Selsun Blue sau Gerovital cu ichtiol pe lungime. 
L-am aplicat dupa o prima samponare cu Angel iar acum, dupa 3 saptamani, mai am jumatate de produs in sticla. Probabil ca daca l-as fi folosit singur acum era terminat deja pentru ca samponez de doua ori la fiecare spalare si am nevoie de o cantitate marisoara pentru tot parul iar de spalat ma spal pe par o zi da si doua nu.
 
Din nefericire PROPOLINE nu a fost o solutie pentru scalpul meu sensibil. Deja dupa 2 saptamani au inceput sa apara mancarimile si matreata iar astazi am decis sa revin la tratamentul cu Selsun Blue (albastru). 
Nu-mi pare rau ca l-am cumparat. Probabil mi-ar fi parut mai rau daca nu-l luam dar n-am sa ma mai intorc la el dupa ce (printre picaturi si insotind alte sampoane) am sa il consum. Si nu pentru ca nu ar fi un sampon bun, pur si simplu nu imi face bine mie. Faptul ca, asa cum scrie pe eticheta, are 94% ingrediente naturale nu ma incalzeste. Am incercat sampoane organice, ultra-delicate si fara ingredientele blamate de toata lumea si degeaba.
Am pozat pentru voi si lista de ingrediente.

Inca nu am timp si nervi sa cercetez toate ingredientele sampoanelor pe care le folosesc pentru a descoperi care sunt cele la care scalpul meu se revolta. Intr-o zi am s-o fac ca nu am de ales dar ziua aceea nu e prea aproape.

Edit 2019: Nici dupa 6 ani n-am aflat ce-mi face rau in sampoane, dar am aflat ce-mi face bine: zinc pyrithione din lista de ingredienter a sampoanelor antimatreata si ketoconazol din sampoanele de la farmacie. 

Cum spuneam mai sus, nu l-as mai cumpara. Si un motiv este si pretul. Pentru 51 de lei ma astept la un sampon ceva mai concentrat care sa nu mi se scurga printre degete daca nu-s atenta. 
Cam atat despre acest sampon. Voi ati descoperit recent ceva bun pentru scalp sensibil in magazinele normale sau farmacii? Sunt dispusa sa le incerc pe toate. Urasc sa fiu dependenta de un sampon tratament si mi-e teama ca va veni ziua in care nu va mai functiona, asa cum am patit cu Nizoral.