svr-fluide-spf50

Crema cu protecție solară este în permanență în rutina mea de îngrijire. Chiar dacă ies din casă 10 minute, prima grijă este să am tenul protejat de soare. Nu mai insist legat de motive, amintesc doar că produsele cu SPF sunt cele mai eficiente arme în lupta cu ridurile și cel mai bun scut împotriva petelor pigmentare.

Imaginea de mai sus demonstrează obsesia mea pentru SVR Sun Secure Fluide SPF 50+. Ieri am cumpărat al patrulea tub și toate sunt de anul acesta. Pentru mine este cea mai importantă descoperire a anului și primul produs de îngrijire pe care-l cumpăr a patra oară. Nu am primit niciunul dintre tuburi, nu sunt per lista de PR a celor de la SVR Laboratoire Dermatologique.

Cunosc brandul SVR de multi ani, cred că l-am remarcat, împreună cu Jules, acum cca 7 ani, într-o perioadă în care amândouă aveam probleme cu tenul. Apoi nu am mai băgat în seamă produsele lor (în mare din cauza abundenței de noutăți de pe piață), până anul acesta când mai multe persoane mi-au lăudat SVR Sun Secure Fluide SPF 50+ Invisible Finish Dry Touch Fluid. 

Mai folosisem La Roche-Posay Anthelios XL dry touch gel cream însă mă deranjau urmele albe care erau vizibile dacă nu foloseam fond de ten. În plus, aplicat în cantitatea potrivită, riscam să rămân cu peliculă de produs uscat pe suprafața tenului.

Cu SVR Sun Secure Fluide SPF 50+ a fost dragoste la prima aplicare. E primul produs cu SPF pe care l-am folosit care face tenul să arate bine (fără finish uleios) timp de mai multe ore și care arată perfect chiar și fără fond de ten – nu lasă urme albe – aplicat în cantitatea corespunzătoare, adică 1,25 ml (pe măsuratelea! am si linguriță de 1,25 ml).

E drept că aplicat în cantitatea de 1,25 ml poate lăsa puțin ulei pe ten, pentru că nu e un produs fără ulei. Însă dacă aștepți câteva minute va fi suficient să tapotezi cu degetele și unsoarea dispare de pe ten. Are o consistență lăptoasă, curge, de aceea dozajul se face printr-un orificiu foarte mic. Se întinde ușor și pătrunde rapid în piele.

Se comportă minunat și sub fond de ten, adică nu-i afectează în niciun fel aplicarea și rezistența. 

În imaginea de mai jos puteți consulta lista de ingrediente a produsului. Eu nu ma pricep (a se înțelege „refuz să-mi încarc memoria”) la ingrediente pe partea de protecție solară. Ce pot să vă spun este că parfumul poate reprezenta o problemă pentru unele dintre voi, mai ales pentru cele cu ten sensibil și/sau uscat.  Am văzut plângeri în acest sens.
svr-fluide-spf50-ingrediente
Eu cumpăr SVR Sun Secure Fluide SPF 50+ de la Farmacia Tei. Costă 45,5 lei, iar tubul are 50 ml.

Voi ce produse remarcabile cu protecție solară ați descoperit anul acesta?