dav
La capitolul îngrijire păr cel mai des m-am plâns pe blog de sensibilitatea scalpului. De-a lungul timpului am găsit diverse remedii, o parte dintre ele cu efect temporar, iar o altă parte cu efect pe toată perioada folosirii, însă destul de dure cu firul de păr. Am ajuns eu la concluzia, după ce am încercat o grămadă de produse, de la bio și organice la produsele de pe rafturile magazinelor de cosmetice profesionale, că singurul ingredient care-mi face bine este piritionat de zinc sau zinc pyrithione cum se găsește el scris în listele de ingrediente.

Când mi s-a propus să testez șamponul Sanoderm – preparat tratament antimătreață am răspuns ferm că am o reală problemă cu mătreața și că voi exprima pe blog fix experiența mea cu produsul. Am menționat că am un scalp dificil, sensibil, dar și că acest șampon mi-a fost recomandat de una dintre cititoarele mele, într-un moment de maximă tristețe când nu știam ce să mai folosesc.

Acum că am început să mă vopsesc, pot spune că-mi pare rău când văd cât de repede se duce culoarea pentru că folosesc șampoane antimătreață din comerț. Bine, nu fix acum când mi-a ieșit cam negru, dar pe viitor, când chiar voi nimeri acel șaten ton pe ton cu nuanța mea naturală, chiar voi suferi.

Acum, după mai bine de o lună de când testez acest produs (și da, mai am din el cât se vede, cam un sfert) mă bucur enorm că i-am dat o șansă. Deși recipientul este foarte mic, doar 50 ml de produs, este extraordinar de spornic, mai ales că eu îl aplic doar pe rădăcini, insistând pe zonele cu probleme.

Este foarte dens, ca un săpun solid mai moale, o cantitate destul de mică fiind suficientă pentru întreaga suprafață a scalpului. Miroase asemeni unui săpun clasic românesc, e ceva ce mă duce cu gândul la „săpunel”, cum spunea bunica săpunului de față. După aplicare și spumare se lasă să acționeze 3-4 minute, după care se clătește. Pot spune că mi-a făcut bine de la prima folosire, sau mai bine zis nu mi-a făcut rău când am renunțat pentru el la șampoanele cu piritionat de zinc.

Din păcate firul de păr râmâne bățos, ușor încâlcit, tare. Din acest motiv nu îl aplic pe tot firul. Din fericire pe lângă șamponul Sanoderm pot folosi șampoane comune, delicate cu firul de păr, șampoane care altă dată erau un dezastru pentru scalpul meu. Un bun exemplu este chiar șamponul Viva Natura pe care îl am acum în baie și care la prima folosire mi-a provocat o reacție destul de urâtă. Acum mai am puțin și-l termin și n-ar fi exclus să-mi mai iau încă unul pentru că are ingrediente ok.

Faptul că Sanoderm preparat tratament antimătreață îmi lasă părul bățos mă face să aplic balsamul mai aproape de rădăcină, ceea ce unori înseamnă îngrășarea mai rapidă a părului. Totuși, nu mă deranjează, atâta timp cât mâncărimile și mătreața au dispărut din viața mea.

Producătorul recomandă folosirea șamponului o dată la 3-4 zile, timp de 8 săptămâni sau în funcție de recomandarea medicului. Eu l-am folosit cam de 5 ori în 2 săptămâni, după care l-am folosit cam o spălare da, una nu, fără să îmi reapară problemele.
dav
Cele patru ingrediente ale șamponului Sanoderm sunt: lauril sulfat de sodiu, sulf, glicerină. ketoconazol, parfum. Primul are rolul de curățare, nu este tocmai unul blând, dar eu îl accept, sunt altele mai rele. Sulful cred că e cel ce-mi face părul tare și încâlcit. Cât despre ketoconazol pot să vă spun că este ingredientul care combate dermatita seboreică și ingredientul care acum vreo 10 ani m-a scăpat definitiv de Candida (în combinație cu clotirimazolul cremă). A fost un tratament foarte ieftin, românesc, recomandat de un amic medic care mi-a zis să nu dau banii pe tot felul de medicamente de import. Țin minte că toată rețeta m-a costat cca 25-30 de lei, față de vreo 100 de lei cât a dat o prietenă în aceeași perioadă, la recomandarea unui alt medic.

Șamponul Sanoderm costă 17,9 lei pentru 50 ml și se poate cumpăra online de la Farmacia Ardealul. Poate părea o cantitate mică, însă consistența aproape solidă îl face foarte spornic.

Pe mine m-a cucerit. Sunt foarte încântată că l-am încercat și, pentru prima dată am speranțe că folosesc o soluție pentru problema reală a scalpului meu, nu doar un tratament al efectelor acesteia.