bioderma atoderm
Știți care e cel mai frustrant moment din viața de blogger de beauty? Ei, nu chiar frustrant, dar pe-aproape… Când primești un produs și nu-l poți folosi în voie pentru că nu ai apucat să îi faci poze. La geluri de duș, săpunuri lichide și alte minuni mai faci excepție, dar când vine vorba de pudre sau farduri e complicat rău. Dar ce te faci când îți place atât de mult un produs, încât l-ai folosi de fiecare dată, ân cantități generoase?

Despre ce vorbesc? Despre Uleiul de duș Atoderm de la Bioderma. Mă aflu printre primele norocoase care au putut testa acest produs înainte ca el să fie disponibil pe piață. Varianta mea a avut 200 ml, dar mi-ar prinde bine un flacon de un litru, așa cum se găsește începând cu luna ianuarie în farmacii.
Dar cu ce e diferit un ulei de duș față de un gel de duș? Ei bine, producătorul spune:

Grație formulei exclusive compusă din biolipide vegetale, vitamina PP și brevetul Barrier Skin Therapy®, Atoderm Ulei de duș curăță delicat pielea și o protejează de stresul extern. (1) and (2)

  • Biolipidele vegetale* reduce senzația de piele care ține și cresc rezistența pielii prin refacerea filmului protector al acesteia.
  • Vitamina PP stimulează sinteza de lipide și ajută la refacerea barierei protectoare pe termen lung.
  • Brevetul Skin Barrier Therapy® limitează adeziunea şi proliferarea Stafilococului Auriu, responsabil de agravarea iritațiilor.
  • Patentul natural DAF crește pragul de toleranță al pielii.

bioderma atoderm gramaje

Pe scurt, ca să înțelegeți mai repede despre ce este vorba, Atoderm Ulei de duș este genul de produs care te cucerește și, pentru mine, primul produs de curățare pentru corp la care am văzut rezultate imediate în urma folosirii. Vorbesc despre pielea fină, pe care o simți hidratată și fină la atingere chiar și a doua zi.

Fiind un ulei, nu face spumă bogată, însă nici nu simt nevoia, atâta timp cât se intinde ușor pe piele și o lasă catifelată. Dacă aveți pielea exagerat de uscată producătorul recomandă folosirea unei creme hidratante după duș, preferabil tot din gama Atoderm care este creată special pentru pielea sensibilă. Eu nu am simțit nevoia să aplic o astfel de cremă. În general nu simt nevoia, dar de data aceasta a fost ca și cum aș fi aplicat.

Pe ten, însă, lucrurile au stat puțin diferit. Uleiul de duș Atoderm a curățat bine machiajul, însă eu am simțit nevoia să hidratez după. Cred că iarna este de vină. Anul acesta, ca niciodată, tenul meu s-a umplut de coji sau zone uscate. Cu greu am scăpat de ele, indiferent ce am folosit.

Cea de-a treia variantă de utilizare pe care am descoperit-o… întâmplător… este pe post de produs hidratant pentru mâini, pentru bărbați. Domnul meu se tot plăngea că are mâinile foarte uscate. Știindu-l că nu agreează nicio cremă de mâini (mereu se plânge că îi rămâne pielea unsă, iar eu fac bâză de el că pielea lui are alergie la îngrijire și respinge cremele) l-am trimis să se spele cu uleiul de duș Atoderm. A fost tare încântat, iar eu mulțumită că n-a trebuit să mai găsesc soluții pentru mâinile lui uscate.

Puteți consumta mai jos lista de ingrediente.
bioderma atoderm ulei de dus ingrediente
Pe scurt, mie mi-a plăcut tare mult uleiul de dus Atoderm de la Bioderma și mi-a deschis pofta pentru genul acesta de produse. Acum pot să-l consum liniștită, că am scris despre el și e disponibil pe piață, în farmacii.

Preț recomandat în farmacii:
Atoderm Ulei de duş 1L: 79 lei
Atoderm Ulei de duş 100 ml: 15 ron

Sunt convinsă că în farmacia Tei voi găsi cel mai bun preț, însă mă aștept la un preț bun și în farmaciile Belladonna.