bioderma_hydrabio_perfecteur_spf30
Azi vreau să vă povestesc despre o cremă pe care mi-am dorit-o foarte mult. Cum ai putea să nu-ți dorești ceva care se numește Radiance Booster, hidratant și cu SPF 30? A fost un produs teaser într-o campanie-concurs Bioderma la care eu am ratat startul și o așteptam cu nerăbdare în magazine să o pot cumpăra. Ea a ajuns la mine mai repede și deja o testez de vreo trei săptămâni.

Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 PA+++ pentru piele sensibilă și deshidratată pe numele său complet, este recomandată ca bază de machiaj.  Din punctul meu de vedere părea crema ideală pentru zi. Să vedem în cele ce urmează cum ne-am înțeles.

Cred că deja toate cititoarele de bloguri și toate privitoarele la clipuri pe youtube au auzit de celebrul aftershave recomandat de NikkieTutorials ca bază de machiaj. Ea spunea, și s-a bucurat de susținere din partea multor altor persoane, că glicerina aflată în compoziția acelui aftershave pentru bărbați face ca produsul să fie un excelent primer pentru machiaj. Evident că l-am cumpărat și eu (găsiți miniaturi pentru călătorie dacă vreți să-l încercați și voi). Dar apoi se punea întrebarea: ce facem cu SPF-ul? Îl aplicăm înainte, după, când? Cum ar fi să avem și noi, femeile, un produs cu atât de multă glicerină în compoziție, ingredient care să-l transforme într-o bună bază de machiaj? Ei bine, avem! Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 PA+++ este un astfel de produs. Și când acesta vine la pachet cu protecția solară completă, cine mai are nevoie de aftershave-ul bărbătesc cu mirosul aferent?

După cum v-ați dat seama, lista de ingrediente a fost primul lucru la care m-am uitat când am pus mâna pe produs. Crema vine ambalată într-un tub de plastic foarte bine realizat, cu pompiță și orificiu foarte mic. Nu irosești deloc produs și mi se pare foarte igienic. Textura este fondantă, catifelată, plăcută. O cantitate cam cât un bob de mazăre mai gras ajunge pentru toată fața. Ca și în cazul altor creme Bioderma, ești cumva limitată în ceea ce privește cantitatea de produs folosită. Dacă depășești „doza” excesul rămâne la suprafața pielii și se face scame dacă încerci să aplici un fond de ten cu degetele. De aceea, chiar dacă produsul are 40 ml, garantat va ajunge pentru o bună perioadă de timp.
bioderma_hydrabio_perfecteur_spf30_
Dar dacă te încadrezi în cantitatea menționată totul decurge foarte bine. Se întinde ușor și pătrunde rapid în piele. Tenul este pregătit imediat pentru aplicarea produselor de machiaj, netezit și catifelat, fără urme grase ori senzație de uscăciune.  Producătorul spune că pudrele soft-focus și perlele maschează imperfecțiunile și micro-ridurile, că oferă aspect radiant al tenului cu fiecare aplicare. Total de acord cu aspectul radiant. Mă pot bucura de acest aspect doar dacă nu aplic fond de ten, însă nu ma simt comod fără fond de ten, neavându-l perfect, fără pete și mici (semne) de coșuri. Dar dacă voi vă permiteți să ieșiți din casă fără fond de ten, Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 PA+++ o să vă placă mult.

Revenind la rolul de primer al acestui produs, pot să afirm că ajută fondul de ten să se aplice uniform și îi prelungește rezistența pe parcursul zilei. Aș spune că mă pot baza pe aspectul mat cam două ore în plus. Când spun aspect mat mă refer la frunte și nas, zonele mele de pe ten cu exces de sebum. Pe obraji și pe bărbie machiajul arată perfect până la finalul zilei.
bioderma_hydrabio_perfecteur_spf30_ingredients
În imaginea de mai sus puteți consulta lista de ingrediente. Timpul nu mi-a permis să le analizez în detaliu. Tot ce vă pot spune e că produsul nu mi-a cauzat iritații, coșuri sau alte probleme ale tenului. Sunt de părere că acidul salicilic este într-o cantitate mult prea mică pentru a trata eventualele probleme cu acneea, dar poate ajută, într-o oarecare măsură.

Prețul pentru Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 PA+++ este de aproximativ 84 de lei, iar dacă aveți acces la farmacia Tei îl veși găsi cu 54 de lei.