bioderma photoderm max 1Despre importanța protecției solare am vorbit de foarte multe ori pe blog și voi vorbi de fiecare dată când se ivește ocazia. Este suficient să te năpădească o dată petele pigmentare și ai să te ferești toată viața. Asta, desigur, dacă reușești să scapi de ele. Și chiar dacă nu reușești, tot îți va fi teamă de altele noi.

În ultimle trei veri am folosit cu drag produse de protecție solară pentru ten de la Bioderma. Anul acesta nu folosesc una, ci trei, sub numele de Bioderma Photoderm MAX SPF 50+. Am să vă spun în cele ce urmează cum și de ce trei.

În primul rând de curioasă. Toate produsele din imaginea de mai sus au sosit la mine în același timp iar eu am decis să le pun la treabă, mai ales că anul acesta vara a dat năvală peste noi mai devreme și mai fierbinte decât anul trecut. Sincer, nici nu mai știu când a fost ultima oară atât de cald la final de mai și început de iunie.

Caracteristici generale: textură fluidă, formulă destinată tenurilor sensibile, textură anti-strălucire, fără parabeni, fără parfum, rezistență la apă. Toate cele trei creme se aplică ușor și se absorb foarte rapid în piele. N-aș paria pe textura anti-strălucire, părerea mea fiind că aceste creme lasă un ușor film gras, însă gradul de strălucire este mult redus comparativ cu ce am încercat eu până acum. Nu mă plâng. Iau un șervețel din cutie, îl despart în două pentru a-l face foarte subțire și tapotez tenul pentru înlăturarea aspectului uleios. Mai apoi aplic o pudră și-s numai bună de ieșit din casă, fresh și protejată de razele soarelui.

Machiajul realizat altfel rezistă glorios până la 8 ore, când repet operațiunea cu șervețelul. Deja nu mai folosesc fond de ten decât foarte rar, când chiar vreau aspect impecabil. Așa cum vă spuneam și ieri pe Facebook, rutina mea de îngrijire din ultimele luni a funcționat bine de tot și pot părăsi domiciliul fără stratul de tencuială, fără jena petelor și a coșurilor. Nu-i perfect, mai am de lucrat, însă textura și aspectul per ansamblu mă fac foarte fericită. În cazul în care nu apuc să scriu si un alt review programat înainte de concediu, vă zic doar că a doua „vinovată” pentru tenul meu frumos este Bioderma Sebium Global. Și nu-mi retrag cuvintele despre gama Ziaja care m-a scos din iarnă în condiții mai mult decât decente, sau despre uleiul de argan Longevita pe care încă îl țin la loc de cinste în baie. Spre marea mea fericire, n-am mai avut nevoie de el.

Revenind la Bioderma Photoderm MAX SPF 50+, diferența între cele trei produse ține de nuanță. Avem o nuanță light, una golden și albă (incoloră pe ten). Cel mai mult am folosit nuanța Light dar cred că m-au cam furat razele soarelui pentru că azi am folosit și nuanța Golden, într-o mică încercare de contouring, dar diferențele au fost mici. De aici deduc că ambele variante se adaptează destul de bine la nunața tenului meu (ușor creol). Crema albă/transparentă am folosit-o pe gât și decolteu. Mi se pare foarte important să protejăm și aceste zone, să nu le lăsăm să îmbătrânească prematur.

Mai jos aveți o mică demonstrație de culoare, fiecare nuanță sub cutiuța aferentă. Din poză puteți remarca și textura. Doar cea albă a „curs” puțin dar aceasta doar pentru că am aplicat cam multă.

bioderma photoderm max 2

bioderma photoderm max swatchȘi acum listele de ingrediente, cu scuzele de rigoare pentru calitatea slabă a imaginii. Se înnoptase dar nu am vrut să las treaba neterminată. Nu ma apuc să analizez dar vreau să subliniez că nu am avut niciun fel de problemă de la aceste ingrediente.
bioderma photoderm max ingredienteVă las cu un selfie îndrăzneț, dovadă că m-am înțeles bine cu Bioderma Photoderm MAX SPF 50+, repetând deja a treia oară că-s mândră de cum arată fața mea. Acesta este machiajul meu din ultimele cel puțin două săptămâni – nuanța Light și pudră. Click pentru mărire. N-o să mint că e 100% fără Photoshop. Cunoscătoarele vor observa că am umblat puțin pe la sprâncene, mai precis pe la acele fire pe care nu le văd niciodată când mă pensez dar în poze stau mândre.
bioderma photoderm max ten

Prețul de vânzare recomandat este de 56 lei pentru varianta incoloră și de 60 de lei pentru cele două variante colorate.
Voi ce produse de protecție solară folosiți pentru ten?