Acum multă vreme aflam, de pe internet, despre microbiom. În corpul uman există mai mulți microbi decât celule. Dacă inițial se credea că oamenii sunt peste 95% microbi și maxim 5% umani, recent s-a descoperit că procentele stau ceva mai bine (sau nu?): 47% celule umane și 53% bacterii. Cert este că în corpul nostru sunt mai mulți microbi decât celule: atât de mulți încât totalitatea lor ar forma un organ separat, cu greutate de până la trei kilograme. Avem microbiom cutanat, bucal, genital, dar majoritatea bacteriilor locuiesc în tractul gastrointestinal – mai exact în intestin.
Cu ce ne ajută pe noi această informație? Pe scurt, în funcție de stilul nostru de viață și de alimentația pe care o adoptăm, bacteriile din intestinul nostru pierd sau câștigă în număr și diversitate. Informați-vă asupra acestui subiect și veți vedea cât de importante sunt fructele și legumele în alimentația noastră și cât de important e să consumăm alimente cât mai puțin procesate.
Pe lângă importanța alimentației sănătoase, în ultimii ani am descoperit și probioticele. Probioticele sunt bacteriile bune, numite Bifidobacterii sau Lactobacilli, care trebuie să se înmulțească pentru a asigura echilibrul florei intestinale. Însă, bacteriile bune au nevoie de mâncare pentru a se dezvolta, a se înmulți și a acționa asupra stării de sănătate. Pentru ca flora noastră intestinală să fie în echilibru, nu este suficient să îi oferim doar o cantitate mare de probiotice. Dacă probioticele nu vor găsi la nivelul tractului digestiv condiţii prielnice, adică substratul hrănitor care să le asigure înmulţirea eficientă, vor muri. Tocmai de aceea combinația sinergică dintre probiotice și FOS (Fructooligozaharide = PREBIOTIC) face ca 1 miliard de tulpini benefice să se transforme în 10 miliarde, doar pentru că acestea primesc mâncarea de care au nevoie. Iar hrana cea mai bună pentru probiotice, conform studiilor, o reprezintă Fructoologozaharidele (FOS), pentru că sunt „mâncate” de 4 ori mai repede decât orice alt prebiotic.
Probioticele ne sunt de ajutor în afecțiuni precum răceli frecvente, otite, dermatită atopică, constipație sau diaree, alergii sau colon iritabil.
FITERMAN PHARMA a lansat gama BONFLOR. Pe lângă cele mai studiate tulpini PRObiotice (peste 1.000 de studii clinice): Bifidobacterium animalis lactis, Lactobacillus rhamnosus și Bifidobacterium longum, BONFLOR conține și hrana preferată a acestora: Fructooligozahaide, ceea ce face ca produsul să fie un bun SINBIOTIC.
BONFLOR este fabricat în România de către Fiterman Pharma în condiții strict controlate și reglementate de: TUV Austria (2012), GMP, TUV Austria (2015).
Gama BONFLOR este disponibilă în farmacii și conține:
BONFLOR® Imuno picături este singurul probiotic cu vitamina D3, ce poate fi administrat bebelușilor în că din prima zi de viață (inclusiv celor născuți prematur). BONFLOR® Imuno este special conceput pentru cei mici, fără zahăr și conservanți. Pentru a-și păstra bacteriile bune vii, BONFLOR® Imuno trebuie păstrat în frigider.
BONFLOR® plicuri este o combinație de 3 tulpini probiotice, Fructooligozaharide (prebiotic) și vitamina C.
BONFLOR® capsule este o combinație de 2 tulpini probiotice și Fructooligozaharide (prebiotic).