Bourjois Healthy Mix BB Cream Anti-FatigueAm o relație veche cu produsele de machiaj Bourjois, mai ales cu cele pentru ten. Cea mai recentă achiziție de la Bourjois este Healthy Mix BB Cream Anti-Fatigue, un produs care promite, pe lângă acoperire, și hidratare și antioxidanți.
Produsul m-a tentat de când l-am văzut anunțat pe bloguri și mai apoi l-am văzut într-un magazin DM, dar am fost puțin reticentă din cauza prețului – undeva la 60 de lei. A doua zi însă mi-a ieșit în cale în Auchan la un preț pe care inițial l-am crezut greșit: 35 de lei. Evident că l-am cumpărat și mă bucur foarte mult că am făcut-o, l-am tot folosit și momentan e în topul preferințelor. Ba mai mult, când am aflat că fondul de ten Healthy Mix este la promoție în DM, la prețul de 33 de lei, mi-am făcut curaj să ies din casă pe ger special să-l cumpăr.

Revenind la Bourjois Healthy Mix BB Cream Anti-Fatigue, nuanța pe care am ales-o eu este 02 Medium și mi se potrivește perfect. Eu sunt undeva între NC20 și NC25 la MAC, adică un ten deschis ușor spre creol care ar fi mai bronzat dacă n-aș pune tone de SPF zilnic.Bourjois Healthy Mix BB Cream Anti-FatigueBB Cream Bourjois are o consistență cremoasă, cumva asemănătoare cu cea a unei spume dense. Eu o aplic cu ajutorul unui Beauty Blender. Am încercat cu degetele, dar nu s-a întins uniform, nu am obținut finish-ul perfect natural și neted pe care-l obțin cu burețelul. Dozajul se face prin apasare pe tub iar zona din jurul orificiului dozator se menține destul de curată, spre deosebire de testerele de fond de ten Healthy Mix cu care m-am jucat în DM și pe care a trebuit să le șterg eu ca să nu mă mozolesc toată.
Bourjois Healthy Mix BB Cream Anti-FatigueAșa cum spuneam, aplic Bourjois Healthy Mix BB Cream Anti-Fatigue cu burețelul Beauty Blender. Până la acest BB Cream foloseam burețelul Cupio care e mai dens și mai siliconat, însă în cazul BB Cream-ului Bourjois am renunțat, finish-ul nu era foarte neted, era similar cu aplicarea cu degetele.

Fiind vorba de un produs hidratant imediat după aplicare tenul rămâne umed, având nevoie de puțin timp să intre perfect în piele. Dacă te grăbești poți să folosești un șervețel, însă dacă ai puțină răbdare o să fii încântată!

Nu uitați că finish-ul oricărui fond de ten sau BB cream depinde foarte mult de starea tenului. Dacă acesta este îngrijit necorespunzător nu vă așteptați ca un fond de ten să-l facă să arate de revistă, indiferent de câți bani ați investit în fondul de ten. Eu v-am povestit puțin despre rutina mea de îngrijire a tenului aici. Veți vedea, sunt multe produse, e nevoie de atenție și răbdare. Nici tenul meu nu este perfect, puteți observa că pe nas nu s-a așezat perfect. Mai era și crema cu SPF folosită ca bază, mai uscăcioasă și cu tendința de a forma scame.

Acoperirea este medie. Zonele cu pete sau cearcănele vor necesita un concealer mai concentrat. Eu sunt mulțumită de acoperire pentru că în ultima vreme nu mai sunt așa de stresată cu petele. Încă am câteva destul de evidente pe mandibulă în partea dreaptă, dar nu se văd chiar așa de tare.

Click pe poza de mai jos pentru marire.
Bourjois Healthy Mix BB Cream Anti-FatigueBourjois Healthy Mix BB Cream Anti-Fatigue nu oxidează și rezistă foarte bine pe tot parcursul zilei. Sebumul răzbate după câteva ore, însă cu o pudră pulbere bună poți evita luciul până la 8-10 ore. Eu folosesc pudră pulbere Atelier. Am mai remarcat că rezistența acestui BB Cream depinde și de crema peste care o aplici. Iar pe mine Cetaphil Dermacontrol SPF 30 mă ajută enorm!

Îmi pare rău că Bourjois Healthy Mix BB Cream Anti-Fatigue nu are SPF, dar nici nu obișnuiesc să mă bazez pe SPF-ul din produsele de machiaj, așa că aș folosi oricum o cremă cu SPF serios înainte să aplic produsul. Dacă vreți să consultați lista ingredientelor o puteți face folosindu-vă de imaginea de mai jos.
Bourjois Healthy Mix BB Cream Anti-Fatigue
Prețul pentru Bourjois Healthy Mix BB Cream Anti-Fatigue este de aproximativ 65 de lei pentru 30 ml, însă o puteți găsi la reducere între 33 și 36 de lei. Pe emag este acum 34 de lei.  Produsul poate fi folosit 12 luni de la deschidere.