Încă din adolescență am fost îndrăgostită de bucle. De fapt tind către extreme. Îmi place părul foarte lins, moale și lucios sau, din contră, părul cu bucle și volum. Și mi-a luat mai mult timp decât aș recunoaște, ușor jenată, să admit că părul prea lung se pretează numai primei variante. Astfel că, atunci când părul a crescut dincolo de cele mai optimiste așteptări ale mele (până sub centură) am ajuns la concluzia că nu am ce să fac cu el.

Chiar țin minte un episod amuzant la coafor, de fapt tragi-comic pentru eroina poveștii. Mă pregăteam să merg la o nuntă și voiam ceva volum cu bucle și o codiță împletită pe post de coroniță. Când m-a văzut fata care trebuia să presteze serviciul a intrat în panică: „cât păr… ce să fac eu cu părul ăsta?”. Atunci i-am zis să nu se streseze, să îl întindă cu o perie și să împletească codița cu pricina. A ieșit ce v-am arătat aici.

Între timp m-am trezit și eu și, brusc, într-o zi, am intrat în salonul de cartier unde-mi place mie să dau buzna neprogramată și i-am cerut doamnei care nu mă refuză niciodată (am fost de 3 ori până acum) să taie fără milă. Credea că vreau 3 centimetri. Mai degrabă 20+, i-am zis eu.

V-am promis că vă povestesc/arăt pe blog cum îmi fac, mai nou, buclele. Încercasem BaByliss Curl Secret pe părul meu exagerat de lung și mă convinsesem că nu-i pentru mine. Acum că nu mai aveam lungimea nepotrivită pentru acest ondulator de păr am zis să-i dau o șansă și l-am împrumutat. Mi-a fost suficient să-l încerc o singură dată și am și plasat comanda. L-am cumpărat de pe eMAG la oferta de atunci, 385 lei. Acum e chiar mai ieftin, îl găsiți la 350 lei. Este vorba de acesta. (Întreaga colecție BaByliss)

Mi-ar fi greu să vă spun care ar fi diferența între varianta mea și una mai ieftină. Eu doar am vrut exact ce testasem.

Varianta mea, BaByliss Curl Secret C1100E, are următoarele caracteristici:
Funcție ionică – elimină energia statică pentru un finish neted, fără păr electrizat.
Înveliș ceramic pentru bucle moi, lucioase, fără păr ars.
Setări de timp (două trepte) și temperatură (210 și 230 de grade) în funcție de sensibilitatea firului de păr.

Eu l-am folosit la cea mai mică treaptă de căldură, 210 grade, și cel mai mic timp, cca. 5 secunde. M-a uimit cât de ușor se pot face buclele. După încercări eșuate cu ondulatorul cu tambur de diametru 3 cm sau cu placa de îndreptat părul, BaByliss Curl Secret a fost o revelație. Nu pot spune că am terminat de ondulat rapid părul. A durat cam 45 de minute. Dar în același interval de timp m-aș fi chinuit fără niciun rezultat cu alte instrumente de aranjat părul.

Am reușit să și filmez, dar să nu aveți prea mari așteptări de la mine pe partea asta. Încă n-am echipamentele necesare și un decor decent… Totuși, vă rog să remarcați că trebuie să lucrăm cu șuvițe subțiri. Cu cât părul este mai lung, cu atât șuvița trebuie să fie mai subțire. Dacă părul vă trece de jumătatea spatelui, sfatul meu e să testați aplicarea ondulatorului la diverse distanțe față de rădăcină pentru a vedea ce bucle rezistă mai bine. Eu a trebuit să refac câteva șuvițe pentru că le prinsesem prea de sus în ondulator.

Așadar, clipurile:

Și vreo două șuvițe mai din spate, pentru ca voi să vedeți cât de ușor se lucrează chiar și în zonele mai greu de accesat. Strâmbăturile sunt involuntare 🙂 Între timp mi-am dat seama că ar fi ideal să închid și fereastra.

Despre rezistența buclelor pot să vă spun căp este mai bună când nu tratez părul cu nimic înainte de ondulare. Pentru coafura din aceasta postare am folosit spray-ul de protecție termică de la Batiste. Sincer, coafura a rezistat mai bine când am ondulat părul imediat după uscarea cu foehn-ul, adică aveam bucle lejere chiar și a treia zi. V-am postat imagini pe pagina de Facebook.

Și acum câteva poze de la Muzeul Satului. Aveam în plan să vă povestesc și despre machiaj, dar iarăși am uitat ce-am folosit. Țin minte doar fardurile, Melkior și Makeup Atelier.
ondulator baby liss curl secret ondulator babyliss curl secret machiaj_ ondulator babyliss curl secret portretondulator babyliss curl secret body

Și câteva poze cu jucăria cu pricina.
ondulator baby liss curl secret

ondulator baby liss curl secret

ondulator baby liss curl secret
Ca o scurtă concluzie vreau doar să spun că sunt foarte mulțumită de ondulatorul BaByliss Curl Secret și că, în sfârșit, am un instrument ușor de utilizat și care mă ajută să am bucle moi, lucioase și rezistente. Îl recomand cu drag!