farmona1Se apropie luna răsfățurilor, luna cadourilor și a bucuriei. Dacă tot o să fie frig, măcar să fim fericite, nu-i așa? Sunt convinsă că și voi ați început să faceți liste cu ce ați vrea să dăruiți celor dragi și sunteți puțin speriate de nebunia ce urmează.

Cum ar fi ca anul acesta să cumpărăm onlie măcar o parte dintre cadouri. Eu voi avea mai multe postări pe tema aceasta.

Primele produse despre care vreau să vă povestesc se numesc Farmona, produse care vin din Polonia. Firma a fost înființată în anul 1997. Deși puțină lume de pe la noi a auzit de aceste produse, ele sunt foarte cunoscute și apreciate în țara de origine. Farmona a primit in anul 2013 premiul Best Beauty Buys acordat de revista Style pentru gamele Tutti Frutti, Radical și Magic Spa. La baza tuturor produselor cosmetice FARMONA se afla ingrediente active naturale si extracte de inalta puritate ecologica. Ingredientele active sunt selectionate cu mare precizie, combinandu-se armonios pentru a asigura o ingrijire „in armonie cu natura“, adica sa fortifice mecanismele naturale si sa redea pielii echilibrul. Cosmeticele create continInulina din radacina de cicoare, care permite mentinerea echilibrului florei bacteriene naturale, ceea ce ajuta decisiv in obtinerea aspectului placut al pielii.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre pachetele cadou pe care le puteți dărui de Craciun. Pachetul testat de mine face parte din gama Tutti Frutti și conține trei produse pentru îngrijirea corpului: scrub pentru corp, unt de corp și ulei pentru baie. Așa cum se vede și pe ambalaje, aroma este o combinație de mure și zmeură. Mirosul este primul care te vrăjește când deschizi aceste produse. Te duce cu gândul la înghețată și la căldură, și la culorile verii. farmona2Primul produs pe care l-am pus la treabă a fost scrub-ul. Recunosc că în ultima vreme m-am lenevit teribil și am cam sărit peste acest pas la duș. Mi-am cumpărat niște mânușele abrazive de la Jumbo și-mi făceam treaba cu ele, cu mai multă sau mai puțină tragere de inimă. Ceva gen 2 in 1. Ca să-i fac „swatch” pe foaia de hârtie a trebuit să apăs tare pe el. Orificiul sticluței nu e tocmai potrivit pentru consistența produsului, așa că la baie am scăpat de capac și n-a mai fost problemă. Consistența mă duce cu gândul la miere. Deși curge, are suficient de multe particule și suficient de dure cât să exfolieze bine. Particulele nu se topesc, însă pe parcursul folosirii se produce o spumă destul de cremoasă care face ca gelul de duș să nu mai fie un pas obligatoriu. Acest scrub nu se regăsește în pachetele cadou disponibile pe site, dar poate fi cumpărat separat cu 9,5 lei. Estimez că ajunge pentru 4-5 folosiri pe tot corpul.

Uleiul de duș este cremos, se transformă mai degrabă într-o loțiune, decât să facă spumă bogată. Eu nu folosesc bureți de baie, poate cu ei lucrurile stau altfel. Are culoarea albastru sidefat, așa cum se poate vedea și în poze. Produsul lasă pielea moale și hidratată, nu usucă absolut deloc.
farmona4Și, după cele două produse care lasă pielea moale și fină, ajungi la ultima etapă a răsfățului – untul de corp. Și când spun unt, chiar la unt ar trebui să vă gnndiți. E suficient să-ți atingi degetele de produs și pe ele rămâne o cantitate suficientă de produs pentru o zonă mare de piele, chiar dacă untul pare neatins. Eu îl văd foarte potrivit pentru dependentele de cremă de corp, pentru persoanele cu piele uscată. Nu este cazul meu. N-a intrat tocmai ușor în piele, mai ales după celelalte două produse hidratante și credeam că voi fi unsă până a doua zi. Din fericire upă cca. zece minute pătrunsese perfect în piele pe care a lăsat-o discret parfumată. Recomand, totuși, să nu-l aplicați imediat după ștergerea pielii cu prosopul. Umezeala rămasă îl cam ține la suprafață.
farmona3Despre durata hidratării nu pot să vă spun prea multe. Pielea mea normală nu prea îmi cere creme, așa că nu se plânge dacă aplic zilnic sau o dată la 2 săptămâni. Oricum, untul va ține o veșnicie, la cât de puțin folosesc pentru tot corpul.

Pe site-ul Farmona am mai ochit câteva pachete cadou interesante. Recunosc că cel mai tare îmi doresc să încerc și alte arome de scrub de corp. Atât în gama Tutti Frutti, cât și în gama Sweet Secret, sunt tot felul de bunătăți și arome: migdale, kiwi, merișoare, piersici, mango, pepene, plăcintă cu mere în tot felul de combinații, pentru toate gusturile.
farmona_cadouri_1 farmona_cadouri_2După cum puteți vedea, prețurile sunt rezonabile, pentru calitatea oferită, pentru aromele îmbietoare și pentru cât de mari sunt cantitățile (ulei de duș – 500 ml, unt de corp – 275 ml).

Pe voi ce arome vă tentează?