Colagenul este una dintre cele mai abundente proteine din corpul uman, fiind prezentă în proporții mari în piele, păr și unghii. Colagenul este o proteină complexă care conține 19 aminoacizi. Colagenul fortifică vasele de sânge pentru îmbunătățirea circulației. Există studii care atestă faptul că colagenul accelerează metabolismul, reducând apetitul. Această proteină este cel mai bine valorificată în jurul vârstei de 20 de ani. Odată cu înaintarea în vârstă însă, producția de colagen din organismul nostru încetinește, ceea ce duce la pierderea elasticității pielii, dar și la degenerarea cartilajului, care poate cauza dureri articulare sau de genunchi, dificultăți la mișcare, sensibilitate crescută la schimbările de anotimp, rigiditate și durere.

De aceea, profilaxia și îngrijirea în timp util a articulațiilor sunt foarte importante!

Doppelherz system KOLLAGEN 11.000 PLUS asigură cea mai mare doză de HIDROLIZAT DE
COLAGEN (11 g), sub formă de soluție orală, condiționată în flacoane unidoză. Se recomandă consumul unei unidoze pe zi. Acest dozaj este ideal pentru că poate fi consumat oriunde, oricând. Iar gustul plăcut de fructe de pădure îl face și mai atractiv.

kollagen colagen
Doppelherz system KOLLAGEN 11.000 PLUS conține hidrolizat de colagen, sulfat de condroitină, Vitamina C care susține formarea normală a colagenului, pentru funcționarea normală a ligamentelor și a sistemului osos, cupru care contribuie la menținerea sănătății țesuturilor conjunctive, seleniu, un puternic antioxidant, vitamina D care ajută la menținerea sănătății sistemului osos și muscular.

Doppelherz system KOLLAGEN 11.000 PLUS este potrivit pentru persoanele care suferă de dureri articulare, care se refac după traumatisme osteo-articulare, persoanelor în vârstă, celor care desfășoară activitate fizică intensă și solicitantă pentru articulații, oase, mușchi, sportivilor de performanță (jogging, fotbal, tenis etc.), persoanelor cu meserii care solicită sistemul locomotor și nu în ultimul rând acelora dintre noi care doresc să-și mențină aspectul tânăr al tenului, indiferent de vârstă.

Săptămâna trecută am exagerat cu sala, am avut un antrenament de tip Insanity, iar după două zile am stat mult prea mult timp pe bandă și bicicletă – aproape o oră și jumătate. Ultima dată mă duruseră genunchii după o petrecere pe tocuri incomode, dar senzația trecuse într-o zi. De această dată a ținut vreo 3 zile. Am apelat la Doppelherz system KOLLAGEN 11.000 PLUS, alături de o baie prelungită cu sare amară și ieri am putut s-o iau de la capăt la sală.

Totuși, nu uitați că Doppelherz system KOLLAGEN 11.000 PLUS este un supliment alimentar. Acesta nu poate înlocui o alimentație variată și sănătoasă. Pentru mine reprezintă un „tratament șoc” în caz de nevoie, dar și un suport în rutina mea de îngrijire a frumuseții.

Colagenul poate fi obținut în alimentație consumând supă de oase, piftie (răcitură), gelatină și alte produse de origine animală. Însă, la fel de importante sunt legumele, cum ar fi cele de culoare roșie – tomate, ardei, sfeclă roșie – care conțin licopen, antioxidantul care apără organismul de razele soarelui și crește producția de colagen. Kale și spanacul sunt bogate în vitamina C care protejează colagenul. Morcovii și cartofii dulci au un conținut ridicat de vitamina A care ajută la regenerarea colagenului deteriorat. Usturoiul conține sulfuri necesare producției de colagen. Acesta conține, de asemenea, acid lipoic și taurină care ajută la regenerarea colagenului.

Și fructele ajută, mai ales citricele care sunt bogate în lizină și prolină care se transformă în colagen. Ceaiul alb protejează proteinele din piele, mai ales colagenul. Alte alimente care ajută la formarea colagenului sunt: leguminoasele (fasole, linte, năut), varza, măslinele, semințele de in (bogate în omega 3), nucile, avocado.