cosrx romania
Dacă mă urmăriți de mai multă vreme probabil știți că relația mea cu cremele de față a fost tot timpul una delicată. Până de curând cremă bună însemna pentru mine un produs care îngrijește delicat, hidratează și nu provoacă iritații. Am avut acnee chistică, pe fond hormonal, apoi am avut acnee cauzată de oxibenzona dintr-un produs cu SPF și pe final am ajuns să am tenul relativ decent, însă cu câte un coș, două, care să-mi strice aspectul, când mi-e lumea mai dragă.

Anul acesta am început să urmăresc grupurile de discutii pe tema îngrijirii tenului de pe Facebook, cu câteva rezerve, având în vedere istoricul meu de „nimic nu-mi face bine”, „toate cremele-s la fel pentru tenul meu”, mai mult din curiozitate și la recomandarea unei vloggerițe de pe youtube. Am avut un șoc când am văzut câte produse conține rutina fetelor din grupuri, dar încet, încet am adoptat și eu câteva indicații. Am mers cu plăsuța la Farmacia Tei și am cumpărat mult lăudatele produse The Ordinary. Au fost ok, exceptând Natural Moisturising Factors care mi s-a părut că-mi provoacă acnee. Totuși, după vreo două experiențe cu tenul care stătea să ia foc din cauza combinațiilor de produse, am căpătat teamă și n-am mai aplicat mai mult de unul, maxim două pe seară, uneori doar curățare… Așa că n-am putut observa rezultate spectaculoase.

Apoi am cumpărat măștile L’Oreal Pure Clay (EXFO și GLOW) pe care le-am aplicat o dată pe săptămână . Tenul meu a ajuns ca și cum ar fi fost neîngrijit de luni de zile. Pe lateralele nasului pielea era aproape cojită, pe mandibulă și mai în sus pe obraji simțeam coșulețe la spălat iar punctele negre de pe nas care altă dată doar mă uitam la ele și ieșeau parcă se „încuiaseră” în piele.

COSRX BHA Blackhead Power Cream a ajuns la mine din întâmplare. Am vrut să cumpăr COSRX BHA Blackhead Power Liquid, dar nu îi reținusem foarte bine denumirea și am luat altceva cu alcool în componență. L-am trimis pe soțul meu să schimbe produsul și mi-a luat BHA Blackhead Power Cream pentru că lichidul nu era în stoc la Dristor. Eram puțin tristă că nu mi-a luat lichidul, până am văzut la Darlyst pe Instagram crema, însoțită de laude și atunci am prins curaj.

Am observat rezultatele după primele 3-4 zile de folosire: pielea de pe nas se descongestionase, punctele negre părăseau din nou „incinta” la o simplă apăsare, tenul era neted, fără coșulețele acelea mici pe care le simți la spălat. Am continuat s-o folosesc și mi-a fost din ce în ce mai bine. Am scăpat de zonele uscate din jurul nasului, n-am mai avut episoade cu coșuri, tenul a devenit luminos și prietenos cu toate fondurile de ten.

Un alt efect care-mi place la nebunie este că mi-a rezolvat veșnica uscăciune a bărbiei. E o zonă pe care nu reușeam niciodată să o hidratez corect și pe care fondul de ten nu arăta niciodată ok. Acum nu mai am această problemă.

Din descrierea produsului: crema are acțiune multiplă, tratează pielea obosită și îmbunătățește vizibil aspectul acesteia. Formula conține 4% BHA și uleiuri naturale pentru a calma, hidrata și exfolia blând pielea, lăsând-o catifelată, strălucitoare și netedă. Poate fi folosită zilnic datorită acțiunii blânde, dar eficiente. Acțiuni: contribuie la combaterea acneei, exfoliază, albește și conferă strălucire tenului, anti-aging, anti-inflamatoare, antioxidantă, calmează, hidratează, conferă fermitate.

Exceptând părțile despre fermitate și antirid pe care încă nu le-am observat (și nici nu cred că ai cum să vezi efecte antirid într-o lună, mai ales că nu prea am riduri) sunt de acord cu toate cele mentionate de producător.

Crema funcționează și în cazul bubițelor rezultate în urma agresării coșurilor (știu că și voi faceți de-astea), le vindecă mai repede. Am avut săptămâna asta un coș, probabil de la faptul că nu-mi pot ține mâinile departe de față. Nu voia să se stoarcă, așa că rezultatul a fost unul destul de urât. Zgaiba a căzut într-o zi.E drept că am apelat și la plasturii anti-acnee de la același brand (poză mai jos), dar coșul fusese deja maltratat…plasturi antiacnee cosrxCOSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask este o cremă-mască hidratantă. Poate fi folosită și în strat gros, lăsată 15 minute și clătită, în strat ceva mai subțire și lăsată peste noapte sau pe post de cremă de zi, bază de machiaj. Țin să vă spun că la început nu mi-a plăcut, mi se părea mult prea grasă, și este grasă, dar pe parcurs am învățat s-o dozez astfel încât să se potrivească inclusiv utilizării zilnice pe post de bază de machiaj. Hidratează blând și nu face scămuțe dacă exagerezi cu cantitatea. Cred că m-a ajutat într-o proporție semnificativă în demersul meu de reparare a tenului cu zone uscate și coșuri.

Cel mai tare m-a impresionat în vacanță când m-am ars pe gât. Am aplicat-o seara și până a doua zi nu mai aveam nicio urmă de iritație de la soare. La fel a funcționat și la soțul meu care are pielea ceva mai sensibilă ca a mea și se înroșește mai rău. M-am felicitat că am luat-o cu mine, mai ales din cauză că am avut proasta inspirație să nu iau nicio cremă de aplicat după plajă cu mine.

Un alt produs COSRX pe care-l folosesc dar căruia nu-i pot atribui merite deosebite este gelul de curățare cu PH scăzut. Curăță delicat și cam atât. Mă cam enervează că trebuie să feresc zona ochilor când îl folosesc… AmM vrut doar să-l menționez.
Dacă vă interesează lista de ingrediente a celor două produse COSRX care m-au ajutat să am o piele frumoasă le puteți consulta în imaginea de mai jos.
Pe final vă las un colaj de selfie-uri făcut acum câteva zile. Purtam un machiaj lejer, aproape invizibil: cremă colorantă cu SPF și pudră.Eu am cumpărat produsele COSRX de la Farmacia Tei. COSRX BHA Blackhead Power Cream costă 104 lei, iar COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask costă 82 de lei. Gelul de curățare a fost 47 de lei, iar plasturii anti-acnee 18 lei (24 de bucăți de diferite dimensiuni).