A venit toamna și ți-ai amintit de paltonașul călduros, sertarul cu ceaiuri și… pachetul de șervețele nazale. E sezonul când treci de la căldură la frig și invers, din casă afară și de afară la metrou. Știu, în teorie toamna înseamnă soare blând și frunze galbene și multă voie bună, dar eu în ultimele două săptămâni m-am cam săturat de tremurat… Și e o minune că n-am răcit, având în vedere că în jurul meu nasul înfundat și vocea răgușită au fost la mare modă. Dar nu-i timpul pierdut. La cât de neglijentă am fost cu alimentația mea, mă aștept la orice.

Și când o pățesc, primul lucru la care mă gândesc sunt fructele (citrice, mere, kiwi), ghimbirul, usturoiul (mai ales combinat cu roșii coapte plus ulei de măsline) și… vitamina C!  Consum cu plăcere broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, spanac, ardei și, mai ales, salată de pătrunjel (tabouleh). Asta pentru cei care cred că în sezonul rece nu prea avem ce mânca în materie de legume proaspete.


Pentru mine deficitul de vitamina C înseamnă oboseală și imunitate scăzută. Mai ales în combinație cu stress și alimentație defectuoasă.

Dar voi știți care sunt celelalte semne ale deficienței de vitamina C din corp? Cel mai probabil nu știai că din cauza acestei deficiențe poți avea stări bruște și constante de iritare, scăderi bruște în greutate, dureri musculare și articulare cronice sau chiar înțepenire neașteptată a articulațiilor. Poate pentru unele dintre noi pierderea în greutate poate fi un efect convenabil, însă nu este nici pe departe o metodă sănătoasă de slăbire, aceasta fiind asociată cu pierderea unor nutrienți esențiali din corp.

Oamenii care au o deficiență de vitamina C vor căpăta vânătăi cu ușurință. De aceea, orice semn de învinețire excesivă înseamnă că aveți nevoie de un control medical imediat. Un alt simptom asociat deficienței de vitamina C poate fi uscarea părului și a pielii, problemă asociată adesea tranziției dintre sezoane.

Pe lângă atenuarea unor probleme, consumul de vitamina C vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe. Încă din vremuri străvechi, vitamina C a fost folosită pentru tratarea multor probleme legate de piele.În zilele noastre vitamina C este folosită în multe creme hidratante, seruri, tratamente faciale și măști pentru a reda strălucirea naturală a pielii. Vitamina C ajută și la reducerea ridurilor și crește elasticitatea pielii. De asemenea, ajută la protecția pielii față de razele solare UV.

Vitamina C este un factor esențial necesar pentru producția de colagen, o proteină prezentă în țesuturile conective ale corpului (piele, tendoane, mușchi, ligamente etc). De aceea, vitamina C ajută în mod special la vindecarea rănilor de orice tip. De la tăieturi de suprafață până la răni adânci, oase rupte și arsuri, vitamina C accelerează procesul de vindecare și accelerează procesul de recuperare.

Vitamina C joacă un rol crucial în reducerea nivelului de colesterol din sânge, crescând conversia colesterolului în săruri biliare care pot fi eliminate de corp cu ușurință.

Încă din anii 1970 s-au desfășurat cercetări cu privire la efectul unor doze mari de vitamina C în tratarea unor forme de cancer. Studiile au arătat că vitamina C, administrată în doze mari (neapărat sub îndrumarea medicilor specialiști!) poate încetini dezvoltarea și răspândirea unor forme de cancer precum cel de prostată, pancreatic, de ficat sau colon.

Un studiu al Universității din Helsinki sugerează că vitamina C reduce substanțial bronhoconstricția, îngustarea căilor respiratorii cauzată de activitatea fizică intensă. Bronhoconstricția poate cauza simptome cum ar fi tusea și dificultăți în respirație.
drhart
Dr. Hart Vitamina C 1000 mg + Zinc (10 tablete efervescente) este util mai ales în sezonul rece, când sistemul imunitar ne poate surprinde neplăcut. Fiind o vitamina hidrosolubilă, nu există pericolul de a acumula Vitamina C în exces în organism,deoarece se elimină ușor, prin urină. Se recomandă consumul unei tablete pe zi, dizolvate în 250 ml de apă și consumatră imediat, de preferință în prima jumătate a zilei.

Zincul din compoziția Dr. Hart Vitamina C 1000 mg + Zinc contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, menținerea sănătății sistemului osos, sinteza normală de ADN, un metabolism normal al carbohidratilor și al acizilor grași, normalizarea funcției cognitive dar și la menținerea sănătății pielii.

Dr. Hart Vitamina C 1000 mg + Zinc (10 tablete efervescente) are un preț de 16,9 lei în farmaciile Sensiblu. Până la sfârșitul lunii octombrie clienții Sensiblu beneficiază de o reducere de 30%.