galenic teint lumiereUnul dintre cele mai folosite produse din această primăvară a fost pentru mine Galenic Tient Lumiere Healthy Glow Hydrator. Mi-e greu să vă spun exact ce este, pentru că producătorul nu-l numește nici BB cream, nici CC cream, nici cremă hidratantă nuanțatoare ci produs hidratant pentru o piele cu aspect luminos.

Eu l-am folosit peste crema cu protecție solară, fixat cu o pudră și decorat cu puțin blush/iluminator. Are consistența unui produs de hidratare care pătrunde în piele. Confuzia apare când observi că produsul este colorat. Are un miros discret, plăcut.

Este un produs de la care nu am avut mari așteptări pe partea de acoperire și nu m-am înșelat. Consider că se adreseaza unui ten fără probleme de tipul coșurilor, imperfecțiunilor. Te îndrăgostești de Galenic dacă ceea ce îți dorești tu este un ten cu nuanță uniformă și aspect luminos, natural.
galenic, teint, lumiereDe cele mai multe ori am folosit hidratantul Galenic strict pe obraji. Am intuit că pe frunte nu va rezista sebumului și s-a dovedit că am intuit bine. Pozele de mai jos sunt făcute acum câteva săptămâni când tenul meu ieșea din iarnă puțin afectat de frig, cu zone uscate, cu câteva cojițe pe alocuri.

Imediat după aplicare tenul pare uns, însă produsul se așează frumos, pătrunde în piele și o lasă netedă, luminoasă. Nu are acoperire, însă uniformizează nuanța pielii. Este o bună „bază” pentru aplicarea unei pudre de finisare, în cazul meu NYX HD sau MAC Mineralize Skinfinish.
galenic teint lumiere before afterAșa cum puteți vedea în imaginea de mai jos, produsul Galenic se împacă foarte bine cu pudra, iar rezultatul este foarte natural, fără aspect prăfos, exact așa cum îmi place mie.
galenic teint lumiere makuepAcest aspect se menține peste 10 ore pe ten. Spre deosebire de unele fonduri de ten care, combinate cu pudră, la finalul zilei arată ca o mașină prăfuită peste care a plouat și apoi s-a uscat la soare cu praful dispersat pe ea (ciudată comparație, știu, dar asta mi-a venit în minte, e ceva ca și cum s-ar fi dus toată hidratarea și ar fi rămas pudra care s-a chinuit să se țină de obraz să nu cadă) , mai ales pe jumătatea inferioară a obrajilor. Totuși, dacă aveți ten gras vă recomand să evitați hidratantul iluminator Galenic. Am observat că pe frunte în două, maxim trei ore lucesc, chiar și cu pudră.

V-am arătat pe Instagram tenul meu după 12 ore de purtare a machiajului cu Galenic:

Mai jos aveți lista de ingrediente. Principalul ingredient activ este extractul de Uncaria Tomentosa (Ghiara Mâței) cu un puternic efect antioxidant. Deși găsim pe listă titanium dioxide și iron oxides, produsul nu conține factor de protecție solară. Deci nu uitați de crema cu SPF, mai ales acum că vine vara.
galenic teint lumiere ingredientsProdusul se îndepărtează ușor de pe ten, nu usucă, nu provoacă iritații sau mâncărimi. Prețul pentru Galenic Tient Lumiere Healthy Glow Hydrator este de aproximativ 100 de lei, în farmacii. Dacă luăm în calcul că este vorba de un produs 2 în 1 – machiaj și hidratare – eu sunt de părere că prețul este unul corect.