ivatherm_toleriskin

La sfârșitul anului trecut Ivatherm a lansat gama Toleriskin destinată tuturor tipurilor de piele intolerantă. Mi-era dor să pun la treabă produsele Ivatherm și le-am făcut inaugurarea încă din primele zile de când le-am primit în cadrul December Beauty Bloggers Meeting 4. Eram într-o perioadă în care căutam alternative pentru demachierea tenului, puțin plictisită de ce folosisem în ultima vreme. Mi-a plăcut mult ideea de produs demachiant pentru față și ochi, demachiantul fluid Toleriskin fiind primul stabilit în baie.

Pe numele său întreg Toleriskin Demachiant fluid pentru față și ochi, noul produs Ivatherm vine într-o sticluță opacă de culoare albă, cu capac pe care nu trebuie să îl detașezi. Textura este de gel transparent fără miros. Producătorul recomandă modul de folosire clasic – aplicarea pe disc demachiant și apoi curășarea feșei cu acesta. Din punctul meu de vedere așa se irosește foarte mult produs și nici rezultatele n-au fost de excepție – sau poate n-am fost eu suficient de perseverentă.

Tot făcând experimente am ajuns la concluzia că maniera cea mai eficientă de folosire a acestui demachiant este aplicarea lui pe tenul umed, urmată de un masaj ușor atât pe față cât și pe zona ochilor. În felul acesta se dizolvă și cea mai mică urmă de machiaj și nu mai e nevoie să revii cu un gel de spălat sau o loțiune micelară. A funcționat în felul acesta și în cazul machiajului smokey cu mult negru, tuș și mascara din abundență.

Curățarea, însă, este una blândă. Nu-mi simt pielea uscată după limpezire și nici nu simt nevoia urgentă să aplic o cremă hidratantă (recunosc rușinată că am seri când sar peste acest pas, iar demachiantul Toleriskin nu ma îndeamnă deloc să finalizez rutina de îngrijire).

Toleriskin Cremă calmantă și hidratantă este cel de-al doilea produs despre care vreau să vă povestesc. Si acesta vine într-o sticluță albă, opacă. Pompița este numai bună pentru dozare ușoară, fără risipă. Textura mă duce cu gândul mai degrabă la o loțiune. Dar să nu vă gândiți că se consumă repede cei 50 ml de… loțiune. Din contră, 3-5 picături sunt suficiente pentru a acoperi fața și gâtul. Dacă ai depășit această „doză” produsul te „sancționează” formând o peliculă enervantă care se face scame la aplicarea fondului de ten. Dacă ai respectat doza crema pătrunde instant și complet în piele iar tu poți aplica machiajul fără probleme. Crema nu este deloc grasă, deci exclus să rămâneți cu tenul lucios după aplicarea ei. Nefiind grasă nu sporește producția de sebum a tenului de peste zi și nici nu face ca fondul de ten să arate inestetic la finalul zilei.

Produsul poate fi aplicat atât dimineața, cât și seara. Deși nu conține SPF, nu m-am stresat să aplic o cremă de protecție solară acum, peste iarnă. M-am mulțumit cu SPF-ul din fondul de ten. În plus, am văzut atât de rar soarele, încât mi-am dorit ca măcar o bucățică din pielea mea să se bucure de razele sale fără bariere. Și, dacă tot am adus vorba despre iarnă trebuie să menționez că nu mi-a lăsat tenul să facă diverse cojițe/zone cu piele uscată și nu mi-a provocat reacții neplăcute, coșuri sau mâncărimi ale pielii.

În imaginea de mai jos puteți consulta listele de ingrediente pentru cele două produse din gama Toleriskin.
ivatherm_toleriskin_INGREDIENTE
Ce vreau să mai știți despre Toleriskin:
TOLERISKIN, hidratează, calmează și reface ecosistemul pielii datorită combinației de ingredienți activi:
* apa termală Herculane, singura apă termală românească utilizată în dermatologie, cu efecte calmante, antiiritante pentru toate tipurile de piele sensibilă și intolerantă;
* ecodermine™are efect probiotic, stimulează creșterea germenilor saprofiți de la nivelul pielii și inhibă pe cei patogeni;
* sopholiance S protejează ecosistemul pielii prin diminuarea țintită a creșterii bacteriilor patogene, inclusiv cele responsabile de acnee și limitarea producției de sebum; osmocide™ are o mare capacitate de a lega apa și înlocuiește conservanții clasici. Are efecte hidratante, calmante și antimicrobiene.

Noua gamă Toleriskin hidratează, calmează și reface ecosistemul pielii prin efect probiotic. Folosește un număr minim de ingredienți activi și nu conține conservanți.

O scurtă definiție a pielii intolerante puteți citi mai jos pentru a vedea daca gama Toleriskin răspunde nevoilor tenului vostru:
Hiperreactivitate cutanată legată de factori etiologici diferiți, care sunt în condiții normale bine tolerați. Pielea sensibilă intolerantă are la bază o reacție inflamatorie nespecifică, o constelație de mecanisme încă incomplet elucidate. Poate să apară la orice vârstă, pe termen scurt sau lung şi are manifestări variate: eritem (înroșire), prurit (mâncărime), înţepături, senzaţie de piele întinsă, senzaţie de arsură.

Preț recomandat în farmacie: Toleriskin lapte demachiant fluid – 57 lei (200 ml); Toleriskin cremă calmantă și hidratantă – 76 lei (50 ml)