Am realizat astăzi, gândindu-mă la articolul pe care urma să îl scriu, că port lentile de contact de peste 10 ani. Am încercat de-a lungul timpului aproape toate brandurile, cu tradiție sau nou intrate pe piață. De unele mă feresc, pentru că n-au fost potrivite pentru mine, la altele mă întorc cu drag când am ocazia și mediul corespunzător. Când spun mediu mă refer la birou, vacanță, mare, munte etc. Așa că n-a fost foarte ușor să aleg ceva nou, ceva ce n-am testat și despre care n-am scris pe blog, dar și potrivit nevoilor mele când cei de la lentiamo.ro mi-au propus o colaborare.

Într-un final am decis să optez pentru Biofinity CooperVision, pachetul de 6 lentile lunare. M-au convins avantajele acestui produs, specificate pe pagina sa din magazin:

  • combinație perfectă între conținutul în masa de apă (48%) și nivelul ridicat al oxigenului
  • nu conține aditivi, umidificatori sau alți agenți pentru tratarea suprafeței lentilei
  • lasă ochii să respire în mod natural
  • confort la purtare cu ajutorul materialului Aquaform ® lentilele sunt umectabile în mod natural
  • ușor de manipulatlentile de contactlentile de contactlentile de contact

Acum aș vrea să vă povestesc puțin despre experiența mea cu aceste lentile. Asemeni tuturor lentilelor de contact, fiecare lentilă din pachet vine ambalată individual în lichidul de întreținere. Lentilele sunt transparente, ușor albăstrui pentru a putea fi văzute și manipulate cu ușurință. Vizual, prima impresie a fost că sunt mai micuțe ca diametru comparativ cu ce am folosit anterior și, ce să vezi, am ochiul format, după atâția ani de purtat lentile: sunt cu 0,20 mm mai înguste. Aceasta le face, totuși, mai ușor de manevrat și aplicat, cel puțin comparativ cu lentilele zilnice, despre care v-am spus pe blog ca sunt mai moi, mai subțiri.

De aplicat s-au aplicat ușor, mai ales că eu am experiență cu sportul ăsta și aș putea să le aplic chiar și fără oglindă. O să fac o paranteză aici. Dacă vă tentează să începeță să purtați lentilele de contact, trebuie să știți că igiena este esențială. Nu vă vor mai lipsi niciodată din baie cutiile cu șervețele. Mâinile trebuie să fie curate și USCATE când aplicăm lentilele de contact. Exclus să vă ștergeți pe mâini cu prosopul de față, în primul rând pentru că adună bacterii periculoase pentru ochi, chiar și schimbate zilnic, și în al doilea rând pentru că puteți rămâne cu scame pe mâini și, credeți-mă, o scamă o simți aproape dureros dacă se nimerește sub lentila de contact de pe ochi. Pur și simplu nu poți sta așa nici 5 minute.

Eu aplic lentilele de contact înainte de machiaj, ceea ce vă recomand și vouă. Iar la machiaj mă feresc de pufi de pudră, de pensule prea stufoase care pot să aducă praf în ochi și de creioane tip gel pe conjunctivă (cum este Supershock de la AVON – cele care se aplică ușor umed și apoi se usucă și nu se mai iau decât cu demachiant). Creioanele de orice fel pot fi folosite pe pleoapa superioară sau pe cea inferioară dincolo de linia genelor sus, și, respectiv, jos.

Noul tip de lentile de contact m-a prins și într-un moment de schimbare a mediului de lucru. Dintr-un spațiu larg, unde eram foarte puțini oameni și rar simțeam prezența/influența asupra ochilor a unui aer condiționat am ajuns într-unul mai îngust, tot cu oameni puțini, însă cu un aer condiționat ceva mai puternic și pe care friguroasa de mine nu-l apreciază foarte tare… Ce face aerul condiționat, mai ales combinat cu ore lungi în fața unui monitor? Simplu, usucă ochii. Cum se simte această uscăciune când porți lentile de contact? Prin mâncărimi la nivelul genelor. Și nu e doar impresia mea, e simptom constatat cu ajutorul medicului oftalmolog care, în perioada când mă mâncau foarte tare pleoapele, mi-a confirmat existența unor zone uscate pe suprafața ochiului.

Din fericire Biofinity CooperVision au făcut față aerului condiționat, confirmând caracteristica specificată pe pagina magazinului, faptul că lasă ochii să respire în mod natural. Pentru mine acesta este unul dintre cele mai importante aspecte legate de lentilele de contact, pe lângă confortul la purtare, adică să nu le simt deloc în ochi.

S-au comportat mulțumitor și la purtare îndelungată, adică 15 ore. Nu mi-au obosit ochii și nu i-am simțit împăienjeniți după atâtea ore.

După cum probabil bănuiți, dacă se aplică ușor, la fel de ușor se și îndepărtează, fiind destul de flexibile și ușor de „apucat”.

Săptămâna trecută am avut mici probleme cu ele, totuși, însă cred că aș fi avut aceste probleme cu orice alt tip de lentile de contact în condițiile respective. Am aplicat cam neglijent machiajul, afară era un vânt care îmi făcea ochii să lăcrimeze,lacrimile au dizolvat machiajul, distracția a fost „maximă”… A fost o zi tare tristă pentru mine. Pe parcursul zilei problema s-a remediat de la sine, dar dimineața a fost de coșmar. Am ajuns să umblu cu creioane după mine, eu care nu am nevoie niciodată de retușuri la machiaj pe parcursul zilei…

Singurul aspect care nu mi-a fost pe plac, chiar dacă nu m-a afectat neapărat, a fost ambalajul care nu prezintă informații în limba română, așa că analizați cu atenție informațiile de pe site, nu vă bazați pe ambalajul produsului. Puteți, de asemenea, să întrebași când expiră lentilele, pentru că pot fi loturi diferite. De exemplu ale mele expiră în 2021, iar pe site scrie 2019.

Pachetul de 6 lentile Biofinity CooperVision costă 131,5 lei pe lentiamo.ro. Puteți opta și pentru varianta de 3 lentile la prețul de 70 lei. Înainte de a cumpăra orice fel de lentile de contact online efectuați un control oftalmologic specific!