Având părul lung de mulți, mulți ani am ajuns o consumatoare înrăită de produse pentru îngrijire. Sunt înclinată să aleg șampoane antimătreață, dacă se poate cât mai delicate cu scalpul. La categoria balsamuri și măști de păr caut mereu produse accesibile ca preț, având în vedere că nu mă zgârcesc niciodată la consum.

Părul meu nu este nici des, nici rar, cu fir nici gros, dar nici prea subțire. Îl spăl o zi da și două nu. Câteodată simt nevoia să folosesc șampon uscat în dimineața zilei în care urmează să-l spăl, dar nu mai des de o dată pe săptămână, așa că un tub de șampon uscat îmi ajunge peste două luni.

Iarna se întâmplă rar să mă coafez. Dacă nu plouă și nu e umezeală în aer, atunci aproape sigur e frig și trebuie să port căciulă, așa că buclele ar rezista maxim o zi. Deci nu se justifică agresiunea termică. Dar cum firul este „stâmb”, adică nici perfect drept și nici ondulat, ci doar ciufulit și fără formă, sunt mereu în căutare de soluții care să îl facă să arate cât mai neted și lucios, să arate cât mai sănătos.

Produsul despre care vă vorbesc azi, masca pentru întărirea firului de păr cu lapte de capră și keratină de la Ziaja, mă ajută să obțin ceea ce-mi doresc de la părul meu. Are o consistență cremoasă și este genul de mască de păr cu un ușor efect spumant, caracteristică ce înlesnește răspândirea în păr a produsului, și implicit reducerea cantității de produs aplicat.

Mirosul este specific gamei cu lapte de capră de la Ziaja, poate puțin prea puternic pentru cele mai sensibile dintre noi, însă mie-mi place. Aroma se menține mai bine de o zi în păr.

Producătorul recomandă aplicarea pe părul umed, lăsarea să acționeze timp de 3-5 minute și clătirea. Cam aceasta este procedura la care apelez pentru orice mascăd e păr sau balsam. De fapt cred că de cele mai multe ori depășesc timpul, dar n-am avut probleme din cauza asta.

Masca pentru întărirea firului de păr cu lapte de capră și keratină de la Ziaja este destinată părului uscat, deteriorat, lipsit de strălucire. Părul meu nu face parte neapărat din această categorie, însă a avut parte de ceva vopsiri în ultimul an, de un tratament decapant (Colour B4) și multe șampoane dure menite să elimine pigmentul negru cu care m-am pricopsit de două ori. Să nu mai zic că orice pauză de la folosirea foehn-ului este egală cu un aspect dezordonat, așa că prefer să îl folosesc de cca. trei ori pe săptămână.

În urma folosirii măștii Ziaja părul rămâne hidratat, drept, lucios, moale – exact așa cum mi-l doresc eu. Trebuie să menționez că pe lângă mască folosesc de cele mai multe ori un ulei pentru vârfuri și foehn-ul, neapărat de sus în jos pentru ca părul să rămână cât mai drept. Dacă nu mă culc cu părul perfect uscat cu siguranță că a doua zi va fi înfoiat și dezordonat.

Lista de ingrediente a produsului: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Behentrimonium Chloride, Polyquaternium-70, Dipropylene Glycol, Panthenol, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Goat Milk Extract, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Citric Acid.

Masca pentru întărirea firului de păr cu lapte de capră și keratină de la Ziaja are 200 ml și costă cca 11 lei la Farmacia Tei sau 14 lei în alte magazine. Mie-mi ajunge pentru vreo 5 utilizări, dar, cum am mai spus, am tendința să exagerez cu cantitatea folosită. Să nu mai zic că nu am nicio grijă să feresc rădăcinile, ba chiar am un obicei prost să o masez și s-o întind bine pe tot părul, chiar și pe scalp.

Sunt deja la a doua cutie care e pe terminate și cel mai probabil o voi mai cumpăra pe viitor. Voi ați încerca(t)-o?