De cele mai multe ori simţim că vom fi tinere mereu. Te uiţi în oglindă, te vezi frumoasă și crezi că ai timp pentru toate. Mai întâi școală, apoi carieră și abia apoi familie. Crezi cu tărie că ai timp să le faci pe toate. Și sunt multe cazurile când toate se întâmplă cum ne-am închipuit sau ne-am dorit.

Dar mai sunt si situații când constați cu spaimă și uimire că, deși ești tânără și frumoasă… corpul tău nu funcționează așa cum ar fi fost normal. Că, deși ai numai 30 de ani și puțin, te lovești de termeni precum menopauză precoce sau menopauză prematură. Acești termeni sunt folosiți adesea pentru a desemna insuficiența ovariană prematură ce poate apărea în diverse situatii, începând cu menopauza chirurgicală până la menopauza cauzată de chimioterapie sau radioterapie.
Menopauza precoce sau prematură se referă la tipul de menopauză care se instalează de obicei înainte de vârsta medie sau normală a menopauzei – atunci cand o femeie se află încă la 20, 30 sau 40 de ani.

Menopauza precoce poate avea drept cauze anumite tratamente medicale precum chimioterapia sau radioterapia pentru cancer ori interventii chirurgicale pentru eliminarea ovarelor sau se poate instala fără să fie provocată de cauze din exterior. Aici putem vorbi de defecte cromozomiale, moștenire genetică sau boli autoimune care pot ataca ovarele din interior împiedicându-le să producă hormoni. Printre aceste boli autoimune se numără bolile tiroidiene sau artrita reumatoidă.

Care sunt simptomele menopauzei precoce? Dacă ai parte de menstruații neregulate sau acestea lipsesc pe perioade mari de timp, dacă menstrele sunt mai dificile sau mai simple decât de obicei, dacă experimentezi bufeuri, este posibil ca ovarele tale să producă mai puțin estrogen.

Alte simptome ale menopauzei precoce: insomnie, scăderea libidoului, uscăciunea vaginală, modificări emoționale, uscăciunea gurii, a pielii sau a ochilor, vezică urinară iritabilă sau incontinență urinară.

Și, din păcate, problemele nu se opresc la simptome – femeile care trec prin menopauză precoce pot avea un risc mai mare de a dezvolta probleme de sănatăte, cum ar fi boli de inimă și osteoporoză. Mai multe detalii despre menopauză și menopauză precoce, precum și despre insuficiența ovariană prematură puteți citi pe SfatulMedicului.ro, mai ales dacă încercați de mai mult de un an să aveți un copil.

Dacă și tu te confrunți cu simptome precum cele menționate mai sus, dar nu ești sigură că acestea sunt cauzate de apropierea menopauzei încearcă Mastrelle® Meno test. Astfel, simplu, ușor și în doar 1-5 minute vei ști sigur.

Fiterman Pharma vine cu două soluții pentru a le face femeilor viața mai ușoară în perioada premergătoare menopauzei, în timpul acesteia sau după.

Mastrelle® Meno I este un supliment alimentar ce calmează simptomatologia specifică menopauzei, pe bază de de extracte vegetale (Cimicifuga racemosa, Vitex agnus-castus, Rhodiola rosea, Melissa officinalis) și vitamina B6. Acesta ameliorează bufeurile și transpirațiile nocturne, combate oboseala, tulburările de somn, neliniștea și iritabilitatea.

Mastrelle® Meno II este un produs complex și inovativ ce restabilește echilibrul hormonal la menopauză și post-menopauză, susține sănătatea sistemului osos, protejează sistemul cardiovascular, îmbunătățește elasticitatea pielii și fortifică părul. Prin aportul de izoflavone din soia, vitamine și calciu, Mastrelle® Meno II se adresează tuturor tulburărilor care intervin în perioada menopauzei și post-menopauzei.

Pentru mai multe informații puteți accesa fitermanpharma.ro